En Sıcak Konular

04 KASIM 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ

4 Kasım 2008 10:09 tsi
04 KASIM 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ Bugün Türkiye'de rutin gündem şu şekilde oluşacak.

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün AA'ya demeci:
     - ''Her zaman 'Türkiye'nin farklılıklarının, Türkiye'nin zenginliği' olduğunu belirttim. Eğer, bunlar bir ayrışma unsuru haline getirilirse, bu da çok tehlikelidir ve bunun karşısında da hep beraber dururuz.''
     - ''Kanunsuz gösteriler, kanunsuz eylemler hiçbir şekilde tasvip edilemez. Hele hele çocukların, masum insanların bu işe müdahil edilmesi, bu da asla affedilmez. Herkesin dikkatli olması gerekir.''
    
     2- ABD'de Başkanlık seçimi yapılıyor.
     - Seçimde Demokrat Parti'den Barack Obama, Cumhuriyetçi Parti'den John McCain yarışıyor.
    
     3- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İzmir'de Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Ege Ordusu ile Garnizon Komutanlığı ziyaret edecek.
     - Cumhurbaşkanı Gül, İzmir'den geçeceği İstanbul'da Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora ve UNESCO Genel Direktörü Koichiro Matsuura'yı Swissotel'de ayrı ayrı kabul edecek.
     - Gül, Türkiye Bankalar Birliğini ziyaret edecek ve Birliğin 50. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılacak.
     - Cumhurbaşkanı Gül, gece Ankara'ya dönecek.
    
     4- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Isparta-Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığını ziyaret edecek.
    
     5- AK Parti MYK, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında Parti Genel Merkezi'nde toplanacak.
    
     6- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Avusturya Ulusal Meclisi Başkanı Barbara Prammer'in davetlisi olarak Viyana'ya gidecek. (Saat: 15.40)
     - Viyana Başkonsolosu Sedat Önal'ın buradaki Türklere yönelik düzenlediği Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katılacak olan Toptan'ın onuruna, Büyükelçi Selim Yenel yemek verecek.
    
     7- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile Vietnam Sanayi ve Ticaret Bakanı Vu Huy Hoang'ın başkanlık edeceği, Türkiye-Vietnam Karma Ekonomik ve Ticaret Komitesi (KEK) 4. Dönem Toplantısı Ankara'da yapılacak.
    
     8- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikasının (İNTES) Ankara'da düzenlediği ''Türk İnşaat Sanayii'' konulu toplantıya katılacak.
     - Bakan Tüzmen, Vietnam Sanayi ve Ticaret Bakanı Vu Huy Hoang'la görüşecek.
    
     9- Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Irak Sünni Vakıflar Divan Başkanı Ahmed Abdulgaffur Essamarai'yi Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.
    
     10- Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Fransa'nın Marsilya kentinde düzenlenen "Barselona Süreci: Akdeniz için Birlik" dışişleri bakanları toplantısına katılıyor.
     - Babacan, akşam saatlerinde, Marsilya'dan İtalya'nın başkenti Roma'ya geçecek.
    
     11- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Ankara'da, ''Ulusal e-Devlet'' konferansının açılışına ve ''Numara Taşınabilirliği ve sektörle ilgili diğer güncel konularda bilgi paylaşımında'' bulunulacak basın toplantısına katılacak.
    
     12- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Ankara'da, ''Çıraklık Eğitimi ve Öğretim Vakfı 21. Giysi Dağıtımı'' törenine katılacak. (Saat: 14.00)
    
     13- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''UNESCO Hükümetlerarası Somut Olmayan Kültürel Miras Toplantısı''nın İstanbul'daki açılışına katılacak.
     - Günay, ''Fotoğraflarla Sinemada Atatürk'' ve ''Şiirin Sultanları'' sergilerinin açılışlarını yapacak.
    
     14- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Marmara Grubu Vakfının İstanbul'daki aylık toplantısına katılacak.
    
     15- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, İzmir'de düzenlenen 9. Yıllık Kuzey Güney Avrupa Ekonomik Forumu çerçevesinde konuşma yapacak.
    
     16- TBMM'den...
     - Genel Kurulda, zeytin ve zeytinyağı ile diğer bitkisel üretiminin sorunlarının araştırılarak çözümün tespit edilmesi amacıyla kurulan Araştırma Komisyonu raporu ele alınacak. (Saat: 15.00)
     - Plan ve Bütçe Komisyonunda Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık, Sayıştay, RTÜK, MİT, MGK ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile TİKA'nın bütçeleri görüşülecek.
     - TBMM Başkanı Toptan, Meclis'in 2009 bütçe görüşmelerine katılacak.
    
     17- Eski IMF Baş Ekonomisti Prof. Dr. Kenneth Rogoff:
     - ''Küresel kriz ortamında Türkiye, dünyanın birçok ülkesinden daha iyi durumda.''
     - ''Türk bankacılık sektörü, yapılan reformlarla sağlam bir yapıya sahip oldu ve 7 yıl öncesine göre çok farklı durumda.''
    
     18- 2009'un vergileri.
     - Son aylarda enflasyonda kaydedilen yüksek artışların ardından 2008'in yeniden değerleme oranı yüzde 12 oldu.
     - Bu yıl yüzde 7,2 artan motorlu taşıtlar ve damga vergisi ile harç ve cezalar, 1 ocak 2009'da yeniden değerleme oranına bağlı olarak yüzde 12 oranında zamlanacak.
     - 1-3 yaş grubunda otomobili olanlar yeni yılda 42 TL ile 1.523 TL arasında daha fazla motorlu taşıtlar vergisi ödeyecek.
    
     19- Siyasi partilerden...
     - DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, parti genel merkezinde, kurucu üyeler ve eski milletvekilleriyle bir araya gelecek. (Saat: 11.00)
     - Anavatan Partisi Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Genel Başkan Salih Uzun'un başkanlığında toplanacak.
    
     20- ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 46'sı tutuklu 86 sanığın yargılanmasına, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda devam edilecek.
    
     21- Deniz Kuvvetleri Komutanlığının planlı davet tatbikatlarından Doğu Akdeniz 2008 çerçevesinde İzmir Limanı'na gelen TCG Kemalreis Fırkateyni'nde basın toplantısı düzenleniyor.
    
     22- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora onuruna İstanbul'da bir çalışma yemeği verecek. (Saat: 12.30)
    
     23- Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Engin Alan, 9. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'na (IDEF'09) ilişkin Ankara'da basın toplantısı yapacak.
    
     24- Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin eski başkanlarından Burhan Felek, ölümünün 26. yılında Karacaahmet Mezarlığı'ndaki kabri başında anılacak.
     - Burhan Felek adına konulan ve meslekte 50 yılını dolduran 10 TGC üyesine ''Basın Hizmet Ödülü'' verilecek.
    
     25- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, amatör spor kulüplerine malzeme dağıtılması törenine katılacak.
    
     26- Toplantı.. Seminer...Fuar...
     - ''İsveç-Türkiye Enerji Semineri'' Ankara'da yapılacak.
     - KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan Adana'da, KOSGEB'in yeni dönem politikaları, destekler ve yararlanma koşulları konusunda düzenlenen toplantıya katılacak.
     - Bireysel Yatırımcılar için VOB Temel Bilgiler Eğitimi konulu seminer İzmir'de yapılacak.
     - İzmir Autoshow 2008-5. Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı açılacak.
     - ''İmar Kıyı ve Afet Uygulamaları Güneydoğu Anadolu Bölgesel Semineri'' Gaziantep'te yapılacak.
     - Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Afyonkarahisar'da genel müdürlüğün ''2009 - 2011 yıllarına ait döner sermaye bütçeleri''ne ilişkin toplantısına katılacak.
     - Antalya'da 7 Kasımda başlayacak 9. Antalya Piyano Festivali dolayısıyla basın toplantısı yapılacak.
     - Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Heidemaria Gürer, Hatay Valisi Nusret Miroğlu'nu ziyaret edecek.
    
     27-Üreticinin ''tek adresi'' TMO oldu.
     - TMO'nun fındık alımı için randevu verme süresi 31 Ekimde sona erdi.
     - 208 bin 628 üretici, 493 bin 302 ton fındık satmak için TMO'dan randevu aldı.
     - Şimdiye kadar 117,9 bin ton fındık alan TMO, 15 Ekimden beri ödeme yapmıyor.
    
     28- Basketbolda FIBA Erkekler Avrupa Kupası 2. ön eleme turu ilk maçında, İstanbul'da Galatasaray Cafe Crown ile Karadağ'ın KK Buducnost takımı Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda karşılaşacak. (Saat: 20.30)
    
     29- Basketbol FIBA Erkekler ''Eurochallenge'' Kupası 2. ön eleme turu ilk maçında, Bandırma'da Banvitspor ile Kıbrıs Rum Kesiminin Proteas EKA AEL Limasol takımı karşılaşırken, Antalya Büyükşehir Belediyesi deplasmanda Almanya'nın Deutsche Bank Skyliners Frankfurt takımı ile oynayacak.
    
     30- Galatasaray Erkek Voleybol Takımı, Avrupa Challenge Kupası 2. tur ilk maçında Slovenya'nın Maribor takımıyla 50. Yıl Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.
    
     31- Fenerbahçe, Arsenal ile oynayacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu 4. maçı için İngiltere'nin başkenti Londra'ya gidecek.
    
     32- Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde (A), (B), (C) ve (D)gruplarında 4. hafta maçları yapılacak.
    
     33- Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, federasyonun olağan genel kurulu öncesi, Sürmeli Otelde basın toplantısı yapacak.
    
     34- Efes Pilsen, Avrupa kupalarında yarın 396. maçına çıkıyor.
     - Lacivert-beyazlılar, 30 yıllık Avrupa kupaları serüveninde geride kalan maçlardan 245'ini kazanırken, 150 karşılaşmada ise yenildi.
     - Efes Pilsen, yarınki rakibi Yunanistan'ın Panionios takımıyla Avrupa kupalarında daha önce yaptığı 4 maçı da kazandı.
    
     35- Fenerbahçe Avrupa kupalarında deplasmanda kayıp.
     - Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda Arsenal ile karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa arenasında deplasmanda 76. maçına çıkacak.
     - Avrupa'da çıktığı 75 deplasman maçının 13'ünü kazanan sarı-lacivertliler 12 beraberlik, 50 yenilgi aldı.
    
     36- Fenerbahçe, Avrupa'da 150. maçına çıkacak.
     - Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki 4. maçında yarın deplasmanda Arsenal ile karşılaşacak sarı-lacivertliler, bugüne dek yaptığı 149 maçta, 50 galibiyet, 24 beraberlik ve 75 yenilgi aldı.
    
     37- Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe.
     - ''Devler Ligi''nde 6. kez mücadele eden Fenerbahçe organizasyondaki en önemli başarısını geçen sezon çeyrek final oynayarak elde etti.
     - Sarı-lacivertliler, 1996-1997, 2001-2002, 2004-2005, 2005-2006, 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarında Şampiyonlar Ligi'nde 37 maçta 11 galibiyet, 5 beraberlik ve 21 yenilgi alırken, attığı 41 gole karşılık kalesinde 67 gol gördü.
    
     38- Aragonesli Fenerbahçe'nin Avrupa performansı.
     - Sarı-lacivertliler, İspanyol çalıştırıcı yönetiminde çıktığı 7 Avrupa kupası maçında 3 galibiyet 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.
     - Sarı-lacivertli ekip 7 maçta 14 gol atıp, 11 gol yedi.
    
     39- İngiliz takımlarına karşı Fenerbahçe.
     - Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda Arsenal ile 2. kez karşılaşacak Fenerbahçe, İngiliz takımlarıyla yaptığı 14 maçın 4'ünü kazanıp, 2 beraberlik, 8 mağlubiyet aldı.
     - Arsenal'e 1979-1980 sezonunda Kupa Galipleri Kupası 1. tur mücadelesinde elenen sarı-lacivertliler, rakibine deplasmandaki maçta 2-0 yenilmişti.

Bu haber 306 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,116 µs