En Sıcak Konular

ABD SEÇİMİNİ KİM KAZANIRSA KAZANSIN TARİH YAZACAK

4 Kasım 2008 08:56 tsi
ABD SEÇİMİNİ KİM KAZANIRSA KAZANSIN TARİH YAZACAK Amerikan tarihinde,ABD başkanlık seçimi için ilk defa iki senatör birbirine karşı yarışacak.Ayrıca seçimi kim kazanırsa kazansın tarih yazacak.

WASHINGTON - ABD'de, Cumhuriyetçi Partili Başkan adayı John McCain ile Demokrat Partili Başkan adayı Barack Obama'nın aylardır süren seçim kampanyası yarışının sonucu, bugün yapılacak ABD başkanlık seçiminin sonunda ortaya çıkacak.
     Bugünkü başkanlık seçimiyle Amerikan tarihinde ilk defa iki senatör birbirine karşı yarışacak. McCain Arizona, Obama da Illinois senatörü olarak ABD kongresinde görev yapıyor.
     ABD başkanlık seçiminin bu yıl başka bir ilginçliği de, seçimi kim kazanırsa kazansın tarih yazacak olması. Anketlerde önde çıkan ve seçimi alma şansı daha yüksek görülen Obama kazanırsa, ülke tarihinde ilk defa bir siyah ABD Başkanlığı görevini üstlenecek. Seçimi McCain kazanırsa, McCain'in başkan yardımcısı adayı Sarah Palin ülkenin ilk ABD başkan yardımcısı olarak tarihe geçecek.
     Bunun dışında ilk defa, iki büyük partinin başkan adayının da ABD'nin yer aldığı kıtanın dışında doğmuş olması dikkat çekiyor. Obama, Hawaii'de, McCain ise asker olan babasının görev yaptığı Panama Kanalı'nda doğmuş.
     McCain seçimi kazanırsa, ülke tarihinde Beyaz Saray'a ilk görev döneminde giren en yaşlı başkan olacak. Obama'nın başkan yardımcısı Joe Biden ise, seçimi Demokrat Parti kazanırsa, ülkenin ilk Roman Katolik başkan yardımcısı olacak.

PALİN, NÜFUZUNU KÖTÜYE KULLANMAKTAN AKLANDI

     ABD'de Cumhuriyetçi Partinin başkan yardımcısı adayı ve Alaska Valisi Sarah Palin, kız kardeşinin olaylı bir şekilde ayrıldığı eski eşini eyaletin polis gücünden attırmak amacıyla nüfuzunu kullandığı suçlamasından aklandı.
     Alaska Personel Kurulu için çalışan bağımsız savcı Timothy Petumenos'un raporunda, Palin ya da bir başka eyalet yetkilisinin Alaska Etik Yasası'nı ihlal etmesi için muhtemel bir sebebin bulunmadığı belirtildi.

OBAMA'NIN "ZAFER MİTİNGİ" BİLETLERİ KARABORSADA

     CHİCAGO/NEW YORK - ABD'de Demokrat Partinin başkan adayı Barack Obama'nın seçimi kazanması halinde zafer konuşmasını yapacağı Chicago'daki Grant Park'a giriş biletleri karaborsada 2500 dolara satılıyor.
     Obama kampanyası, Grant Park'ta seçim gecesi yapılacak "zafer mitingi" hazırlıklarına önceki hafta başlamış ve Demokrat Parti adayının resmi web sitesi aracılığıyla gece için 70 bin bileti elektronik ortamda dağıtmıştı.
     Yetkililer, parkın içinde mitingin olacağı yere 75 bin kişinin sığacağını belirtirken, Chicago Belediye Başkanı Richard Daley seçim gecesi park ve çevresine 1 milyondan fazla kişinin gelmesini beklediklerini söyledi.
     Seçimi kazanması halinde ABD tarihindeki ilk siyahi başkan olacak Obama'nın Chicago'da gece geç saatlerde yapacağı zafer konuşmasının biletleri karaborsada 2500 dolara kadar çıkarken, internet ortamında açık artırma ile satış yapılan sitelerde ise, biletler 600 ile 1300 dolar arasında fiyatlara satılıyor. Dünyanın en büyük elektronik ticaret şirketi eBAY'de de biletlerin satışı yapılıyor.
     Öte yandan, Demokrat aday Barack Obama'nın senatörü olduğu Illinois eyaletinin başkenti Chicago'da güvenlik önlemleri de seçim günü dolayısıyla artırıldı.

MCCAİN'DEN OBAMA'YA TAZİYE

     HONOLULU - ABD'de Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı John McCain, anneannesini kaybeden rakibi demokrat partili başkan adayı Barack Obama'ya baş sağlığı diledi.
     John ve eşi Cindy McCain, yaptıkları açıklamada, hayatlarında çok büyük etkisi olan birini kaybeden Obama ailesinin acılarını paylaştıklarını belirttiler.
     Obama'nın yetişmesinde büyük rol oynayan anneannesinin 85 yaşında kanserden öldüğü açıklanmıştı.

 



Bu haber 318 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,062 µs