En Sıcak Konular

ERDOĞAN: MEDYA TERÖR ÖRGÜTÜNÜN REKLAMINI YAPIYOR

3 Kasım 2008 20:33 tsi
ERDOĞAN: MEDYA TERÖR ÖRGÜTÜNÜN REKLAMINI YAPIYOR Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de basın mensuplarına saldıran terör örgütü yandaşlarının ''insan düşmanı'' olduklarını belirtti.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de basın mensuplarına saldıran terör örgütü yandaşlarının ''insan düşmanı'' olduklarını belirterek, ''Bunların insan onuruna, insan hayatına bir defa saygıları yok. Buradan oy devşirmeye çalışıyorlar. Atılan adımlar hep buna yönelik'' dedi.
     Erdoğan, Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora ile görüşmelerinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Sinyora'yı Türkiye'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, verimli görüşmeler yaptıklarını söyledi.
     Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, ''Hafta sonu Van ve Hakkari'deydiniz. Bir çok gerilim yaşandı. Özellikle bazı kesimlerin, bir siyasi partinin siyasi demeçleri ile oradaki tansiyonu yükseltmesini neye bağlıyorsunuz?'' sorusuna şu yanıtı verdi:
     ''Bizim değerlendirmelerimiz şunu gösteriyor; bölgede özellikle yaklaşan yerel seçimler sebebiyle, alternatif bir siyasi gücün olmaması ve bu tür tehditlerle orada yalnız kalma gayretine yönelik bir adım olarak görüyorum.
     Tabii bu süreci ne yazık ki provoke eden bir adımdır. Gerek Van'da yapılmak istenen, ama istediklerine ulaşamama, bunları iyice sertleştiriyor.
     Tabii Van, doğuda büyük illerimizden bir tanesi. Geçen dönemde seçim kaybettiler ve bu seçimi kaybedip bu dönemde durum ne olacak? Bunun endişesi içindeler. Tabii dükkanların kepenklerini indirtmek istediler, ama Vanlı vatandaşlarım buna asla ilgi duymadı ve kepenkleri indirmedi. İndirmeyince, bu defa oradaki vatandaşların araçlarını yakma yoluna gittiler. Üç, dört vatandaşımızın araçlarını yaktılar, lastikler yaktılar, söndürmeye gelen itfaiye aracını yakma yoluna gittiler.
     Bazı vatandaşlarımızın alışveriş mağazalarının camlarını kırma yoluna gittiler. Bunlar da yine o belirli partinin mensupları olup, hemen o olaydan sonra o partiye kaçtılar. Sığındıkları yere gidip girdiler.''
     Bunun bir gerçeği gösterdiğine dikkati çeken Erdoğan, ''Bunun adı demokrasi değil, farklı yöntemlerle oy devşirebilmek. Bunun adı insan hakları değil, farklı yöntemlerle güya insan hakkı talebinde bulunuyormuş gibi bir yola girmek. Bunun adı özgürlük mücadelesi de değil, çünkü özgür olmayan kimse yok ortada'' dedi.
     Şu anda Van'da ''malum partinin 2 tane milletvekilinin bulunduğunu'' söyleyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
     ''Bu iki milletvekilinin, bir tanesi tehditle kapı kapı dolaşıp esnafların dükkanlarını kapatması yolunda çalışmalar yapmak istiyor, ama kamera takibini görünce işi bırakıyor. Ve polisimize ağza gelmeyecek hakaretlerle saldıran, yönelen tipler bunlar.
     Bunlar, düşünün bu ülkede şu anda milletvekili olmuş durumda, böyle kişiler. Ama polisimiz bunlara karşı yine de sabırla tahammül ediyor, sabırla bunların karşında görevini yapmanın gayreti içinde devam ediyor. Çünkü onun tavrına karşı kalkıp da aynı mukabelede bulunsa, onlar bunu da farklı yerlere taşıyabilirler. Ama burada polisimiz aklı selimle hareket ederek, buna yine sabırla tahammül gösteriyor.
     Bu kadar olaylar oluyor, ama hala yazılı görsel medya bu olayları sürekli göstermek suretiyle terör örgütünün reklamını yapıyor. Bunların istediği zaten propagandasını yaptırmak.
     Bu propagandayı yaptıracağına, Van Meydanı'nda 20-30 bin insan var, ellerinde Türk bayraklarıyla... Gel onları göster, onları niye göstermiyorsun? Yani biz bütün bunlara rağmen bunları yapmışız. Bunu göstereceksin ki moral depolayalım, motivasyon olsun, ama siz sürekli olarak bombalamaları, orada bir tane lastiğin yakılmasını, üç tane aracın yakılmasını göstermek suretiyle menfiden, olumsuzluktan yaklaşırsanız, onların propagandasını yaparsınız. Bunlar da doğrusu bizlerde soru işareti uyandırmaktadır. Bunu da vurgulamak durumundayım.''


Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,482 µs