En Sıcak Konular

FENERBAHÇE ARSENAL MAÇINA HAZIRLANIYOR

3 Kasım 2008 16:48 tsi
 FENERBAHÇE ARSENAL MAÇINA HAZIRLANIYOR Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda deplasmanda İngiltere'nin Arsenal takımıyla yapacağı maça hazırlanıyor.

İSTANBUL - Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda deplasmanda İngiltere'nin Arsenal takımıyla yapacağı maça hazırlanıyor.
     Sarı-lacivertliler, bugün Samandıra Kamp Merkezi'nde ilk 15 dakikası basına açık tutulan bir çalışma gerçekleştirirken, futbolcular bu bölümde teknik direktör Aragones'in yardımcıları Cascallana ve Mendiendo yönetiminde ısınma ve koordinasyon çalışmaları yaptı.
     Sakatlığı geçen Emre takımla çalışmalara başlarken, Önder koordinasyon çalışmalarının ardından fizyoterapist eşliğinde takımdan ayrı çalıştı.
     Sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Alex ve Tümer'in yanı sıra hafif problemleri olduğu bildirilen Uğur, Guiza ve Gökhan antrenmana katılmadı. Bu futbolcuların tesislerde tedavi oldukları bildirildi.
     Fenerbahçe, Arsenal maçı için yarın sabah 10.00'da Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan hareket edecek özel bir uçakla Londra'ya gidecek.

ARSENAL-FENERBAHÇE MAÇINA İTALYAN HAKEM

    Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda deplasmanda İngiltere'nin Arsenal takımıyla yapacağı maçı İtalyan hakem üçlüsü yönetecek.
     UEFA, 5 Kasım Çarşamba günü Londra'da Emirates Stadı'nda yapılacak mücadeleyi hakem Roberto Rosetti'nin yöneteceğini açıkladı.
     Rosetti'nin yardımcılıklarını Stefano Ayroldi ve Francesco Altomare'nin yapacağı bildirilen açıklamada, 4. hakeminin ise Luca Banti olduğu ifade edildi.

FENERBAHÇE, IFFHS DÜNYA SIRALAMASINDA 3 SIRA GERİLEDİ

     Avrupa Şampiyonlar Ligi ve Turkcell Süper Lig'de bu sezon beklenenden uzak bir performans sergileyen Fenerbahçe, "Dünyanın En iyi Futbol Takımları" sıralamasında 3 basamak gerileyerek 18. sıraya indi.
     Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS) değerlendirmesinde sarı-lacivertli ekip, geride kalan Eylül ayı sonunda 15. sırada yer alırken, listede bu ay ulaştığı 187,5 puanla 3 sıra gerileyerek 18. sırada kendisine yer buldu.
     "Dünyanın En İyi Futbol Takımları" sıralamasında ilk 100 içinde Fenerbahçe ile birlikte Galatasaray ve Beşiktaş da yer alırken, Galatasaray 143 puanla 1 sıra gerileyerek 56. sıraya, Beşiktaş ise 14 sıra gerileyerek 130 puanla 72. sıraya düştü.
     Listedeki diğer Türk ekiplerinden Kayserispor 1 sıra gerileyerek 85 puanla 182'nci, Sivasspor 3 sıra düşerek 69 puanla 275. ve Gençlerbirliği ise 30 sıra yükselerek 67 puanla 295. sırada yer aldılar. Gençlerbirliği, listede bu ay çıkış gösteren tek Türk kulübü oldu.
     Turkcell Süper Lig'de haftayı lider kapatan Trabzonspor'un, IFFHS'nin "Dünyanı En İyi Futbol Takımları" listesinde bu ay da yer almaması dikkati çekti.
     Yerel liglerin zorluk derecesine göre puanlamanın değiştiği ve özellikle Avrupa kupası maçlarında alınan sonuçların önem taşıdığı değerlendirmede Trabzonspor, ilk 350 takımın yer aldığı listeye giremedi.
     Öte yandan, listede Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Arsenal 10. sırada yer alırken, Galatasaray'ın UEFA Kupası'ndaki Benfica ise 96. sırada kendisine yer buldu.
     "Dünyanı En İyi Futbol Takımları" listesinin zirvesini Avrupa futbolunun en önemli kulüplerinden İspanyol Barcelona ile İngiliz Liverpool paylaştı.
     Bir önceki ay Manchester United ile Chelsea'nin birlikte yer aldığı listenin ilk sırasına bu ay, 270'er puanla Barcelona ve Liverpool kurulurken, listenin ilk 10'unda 4 İngiliz ekibi yer aldı.

GÜİZA:BAŞIMIZA GELENLERİN NEDENİ İYİ OYNAMAMAK

     Fenerbahçe'nin İspanyol futbolcusu Daniel Güiza, "Takımın son bir buçuk aydır başına gelenler, iyi oynamamamızdan kaynaklanıyor" dedi.
     Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) internet sitesine, sarı-lacivertli takımın, Turkcell Süper Lig'deki ve Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki durumunu değerlendiren Güiza, Kulübünün, Turkcell Süper Lig'de 9. Hafta sonunda 9. sırada, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda da 1 puanla sonuncu sırada bulunduğunu anımsattı.
     Güiza, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 5 Kasım Çarşamba günü Arsenal ile yapılacak rövanş maçına iyi odaklandığını ifade ederek, bu maçın kendisi için çok önemli olduğunu, uluslararası turnuvalarda iyi futbol sergileyen oyuncuların, daha çok tanındığını kaydetti.
     "Güzel bir turnuva, elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız" diyen İspanyol oyuncu, henüz her şeyin bitmediğini, 1 puanlarının ve önlerinde 3 maçlarının olduğunu, gruptan çıkabilmek için kazanmak zorunda olduklarını anımsattı.
     Güiza, vatandaşı teknik direktör Luis Aragones için de "Aragones, yılların teknik direktörü. Fazla söze gerek yok. Atletico Madrid'i sayısız kez şampiyonluğa taşıdı, şimdi sıra Fenerbahçe'de. İspanya Milli Futbol Takımı'nı Avrupa şampiyonu yaptı. Bir teknik direktörün özelliklerini fazlasıyla taşıyor" dedi.

ARSENAL MAÇINDA BAYRAK YASAĞI

    Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda, 5 Kasım Çarşamba günü Arsenal ile Fenerbahçe arasında yapılacak maçta, iki takım taraftarları da ülke bayraklarını Emirates Stadı'na getiremeyecek.
     Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinde, Londra'daki maçı izlemeye gidecek taraftarlar için yapılan duyuruda, İngiliz kulübünün, stadında uyguladığı bazı kurallar hatırlatıldı.
     Milli bayrakların stada alınmayacağı, sadece kulüp bayraklarının, sopasız olarak stada girişine izin verileceği ifade edilirken, bu uygulamanın, 5 Kasım'daki maça özel olmadığı, uzun süredir Emirates Stadı'nda yürürlükte olduğu ve Arsenal taraftarlarını da kapsadığı kaydedildi.
     Fenerbahçe'nin, Arsenal maçı için yarın akşam Emirates Stadı'nda yapacağı son antrenmanı, taraftarların izleyemeyeceği belirtilirken, taraftarlardan, söz konusu uygulamalar konusunda duyarlı olmaları istendi.



Bu haber 426 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,671 µs