En Sıcak Konular

ÜSKÜL: DETAYLI BİR İNCELEME YAPMAK GEREKİR

3 Kasım 2008 19:26 tsi
ÜSKÜL: DETAYLI BİR İNCELEME YAPMAK GEREKİR TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül,İngiliz York Düşesi Sarah Ferguson'un, iki rehabilitasyon merkezine yaptığı gizli ziyaretlere ilişkin, AA muhabirinin sorularını cevapladı.

ANKARA - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Ankara Saray Rehabilitasyon ile İstanbul Zeytinburnu Rehabilitasyon merkezlerindeki uygulamanın, zorunlu bir uygulama olup olmadığının, yayınlanan görüntülere bakılarak değerlendirilemeyeceğini, oralarda detaylı inceleme yapılması gerektiğini söyledi.
     Üskül, İngiliz York Düşesi Sarah Ferguson'un, iki rehabilitasyon merkezine yaptığı gizli ziyaretlere ilişkin, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
     Sözkonusu rehabilitasyon merkezlerinde inceleme yapmadıklarını belirten Üskül, daha önce Mersin Zihinsel Rehabilitasyon Merkezine haber vermeden giderek, inceleme yaptığını söyledi. Zafer Üskül, bu rehabilitasyon merkezinin çok iyi durumda olduğunu gördüğünü ve bunu da raporuyla açıkladığını ifade etti.
     Üskül, Ankara ve İstanbul'daki rehabilitasyon merkezleriyle ilgili basında yer alan haberlerin dikkate alınması gerektiğine işaret ederek, ''Zihinsel engellilerin, bazı özel durumlarda özel işlemlere tabi tutulması gerekebiliyor. Bu uygulamaların standartları bellidir. Dolayısıyla Ankara ve İstanbul'daki merkezlerde bu standartlara uyulup uyulmadığı elbette incelenmelidir'' diye konuştu.
     Basında yer alan haberlerin ardından, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme (SHÇEK) Kurumu Genel Müdürü İsmail Barış ile görüştüğünü ve Barış'ın, ''bu kurumlarda uluslararası standartlara uyulduğunu'' söylediğini kaydeden Üskül, ''Genel müdür, bazı uygulamaların, kötü muamele gibi yansıtılmış olmasından rahatsızlık duyduğunu söyledi'' dedi.
     Zafer Üskül, Genel Müdür Barış'ı, 6 Kasım Perşembe günü yapılacak komisyon toplantısında dinleyeceklerini ve kendisinden bilgi isteyeceklerini söyledi.
     Üskül, konuyla ilgili olarak, Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile de görüşeceğini söyledi.
     Rehabilitasyon merkezlerine ilişkin görüntüleri izleyen kişilerin, bu tablo karşısında şüphesiz rahatsızlık duyacaklarını belirten Üskül, şunları kaydetti:
     ''Ama bu uygulama, zorunlu bir uygulama mıdır, değil midir? Bunu, o fotoğrafı görerek değerlendirmek mümkün değil. Detaylı bir inceleme yapmak gerekir. Bazı engellilerin, kendilerine zarar vermemesi için ellerinin bağlanması gerektiği söylendi. Bunun için özel eldivenler yaptırıldığını biliyorum. Oradaki görüntü böyle bir uygulamanın görüntüsü müdür, değil midir? Bunu bilmek mümkün değil. Genel müdür, basında yer alan haberler üzerine, Saray Rehabilitasyon Merkezini bütün basının incelemesine açtığını söyledi.''


Bu haber 488 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,101 µs