En Sıcak Konular

EKONOMİ KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI

3 Kasım 2008 12:22 tsi
EKONOMİ KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI Ekonomi Koordinasyon Kurulu Başbakan Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina'da toplandı.

ERDOĞAN:KRİZİN KİTLESEL ETKİSİ İŞSİZLİK OLABİLİR

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Küresel krizin en önemli ve kitlesel etkisinin, işsizlik ve hane halkı gelir kaybı olarak tezahür edeceğinin beklentiler arasında yer aldığını" bildirirken, Türkiye'nin bu kez küresel krizi hazırlıklı karşıladığını vurguladı.
     Ekonomi Koordinasyon Kurulu Başbakan Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina'da toplandı.
     Toplantının başında açıklama yapan Erdoğan, ABD'de 2006 sonunda yaşanmaya başlayan sıkıntıların artarak 2008'in son aylarında bütün dünyayı etkileyen büyük bir krize dönüştüğünü, bu süreçte, önemli bazı finans kurumlarının iflas ettiğini anımsatan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
     "Alınan ve alınmakta olan tüm önlemlere rağmen gelişmiş ülkelerin büyüme ve enflasyon göstergelerinde önümüzdeki süreçte bazı olumsuz sonuçların ortaya çıkacağı tahmin ediliyor.
     Hiç kuşkusuz, krizin etkisi gelişmiş ülkelerle sınırlı kalmıyor. Küresel ekonominin işleyişi gereği, dünyanın hemen her ülkesinin bu krizden az ya da çok etkileneceği, ekonomik belirsizliklerin ve durgunluğun ortaya çıkacağı da uzmanlar tarafından bir öngörü olarak ifade ediliyor. Küresel krizin belki de en önemli ve kitlesel etkisinin, işsizlik ve hane halkı gelir kaybı olarak tezahür edeceği de yine beklentiler arasında yer alıyor. Küresel ekonomik kriz Türkiye üzerinde finans ve ticaret kanalıyla etkisini her geçen gün bu bölgelerde artırmaya devam ediyor.
     Türkiye geçmişte etkilendiği küresel kriz tecrübelerinin aksine bu krizi son derece hazırlıklı ve ihtiyatlı şekilde karşıladı. Gerek son 6 yılda oluşturduğumuz güven ve istikrar ortamı, gerekse yapısal reformlarımız bize bu türbülansı asgari etkiyle atlatma imkanı ve fırsatı veriyor. Olumsuz etkilerin olabilecek en alt düzeyde tutulması ve sürecin ülkemiz için bir fırsata dönüştürülmesi için gerekli tedbirleri aldık ve almaya da devam ediyoruz. Bu tedbirleri toplumun ilgili tüm kesimlerinin görüşlerini ve beklentilerini içerecek biçimde oluşturulması ve sürecin birlik, beraberlik ve sosyal dayanışma içerisinde atlatılması çok büyük önem arz ediyor."

 ERDOĞAN:KRİZİN TÜRKİYE İÇİN DE RİSKİ BULUNUYOR

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, küresel krizin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de iş ortamını, iş gücü piyasasını ve sosyal yapıyı olumsuz etkileme riski bulunduğuna işaret ederek, "Küresel krizin ekonomiyi etkilediği bu ortamda sosyal dayanışmanın ve yardımlaşmanın önemi daha da artıyor" dedi.
     Erdoğan, Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nın girişinde yaptığı açıklamada, ekonomide yaşanan istikrarlı büyüme sürecine paralel ortalama hane halkı gelirleri ve harcamalarının artığını, yoksulluğun azaldığını ve gelir dağılımının iyileştiğini vurgularken, "Yaşanan olumlu gelişmelere rağmen, işsizlik arzuladığımız oranlarda gerilememiştir." ifadesiyle şöyle devam etti:
     "Ancak istihdamdaki artışın karşılanmış olması, düşen enflasyon ortamında işsizliğin daha yüksek seviyelere çıkmamış olması da önemli başarıdır. Bu alandaki çalışmalarımız çok boyutlu olarak devam ediyor. İçinden geçmekte olduğumuz küresel kriz sürecinin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de iş ortamını, iş gücü piyasasını ve sosyal yapıyı olumsuz etkileme riski bulunuyor. Ancak yine geçmişte yaşadığımız krizlerin aksine toplumun bütün kesimlerinin yaşam kalitesinin, bu krizden en az etkilenmesini hedefliyoruz. Bunu sağlayacak tedbirleri yürürlüğe koyma iradesini güçlü bir şekilde ifade etmek istiyorum.
     Krizin ülkemiz üzerindeki olası etkilerini geçmişte olduğu gibi ağırlıkla çalışan kesimlere, dar gelirlilere, ücretlilere yansıtılmaması konusuna büyük önem veriyoruz."



Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,889 µs