En Sıcak Konular

ERDOĞAN:TERÖRLE ÖZGÜRLÜK BİR ARADA OLAMAZ

2 Kasım 2008 16:12 tsi
ERDOĞAN:TERÖRLE ÖZGÜRLÜK BİR ARADA OLAMAZ Başbakan Erdoğan, bölge belediyelerinin Kürt kökenli vatandaşları istismar ettiklerini, kimlik siyaseti yaparak, oy toplamayı hedeflediklerini ifade etti.

HAKKARİ - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bölge belediyelerinin Kürt kökenli vatandaşları istismar ettiklerini, kimlik siyaseti yaparak, oy toplamayı hedeflediklerini ifade ederek, "Çekirge bir atlar, iki atlar üçüncüde işi biter. Bunlar da fazla atlayamayacaklar. Her geçen gün eriyecekler ve benim milletim bunlara gereken dersi er veya geç verecek. Şu anda geldikleri noktanın çok daha gerisine gidecekler. Niçin? Çünkü terörle demokrasi bir arada olamaz, bunu böyle bilelim" dedi.
     Erdoğan, AK Parti'nin Hakkari Merkez İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, bölge belediyelerini eleştirerek, şunları söyledi:
     "Bunların bu ülkenin ne topraklarına saygısı var, ne de buralarda yaşayan vatandaşıma saygısı var. Yok. Ve bunlar benim Kürt kökenli vatandaşlarımı istismar ediyorlar. Bunlar kimlik siyaseti yapıyorlar, kimlik siyaseti yapmak suretiyle, etnik ayrımcılık yapmak suretiyle buradan oy toplamayı hedefliyorlar. Çekirge bir atlar, iki atlar üçüncüde işi biter. Bunlar da fazla atlayamayacaklar. Her geçen gün eriyecekler ve benim milletim bunlara gereken dersi er veya geç verecek. Şu anda geldikleri noktanın çok daha gerisine gidecekler. Niçin? Çünkü terörle demokrasi bir arada olamaz, bunu böyle bilelim. Terörle özgürlük bir arada olamaz, bunu böyle bilelim.
     Benim halkımın yaşam koşullarını en iyi noktaya getirmek için bu hükümet, bu dönemde önemli adımlar attı. Eğitimde sadece Hakkari'ye yaptığımız yatırım ne biliyor musunuz? 124 trilyon, sadece eğitimde yaptığımız. Açtığımız okullar, okullardaki bilişim teknolojileri sınıfları, gönderdiğimiz bilgisayarlar... Hakkari bundan önce bilgisayar mı görmüştü? Ama bu dönemde gördü. Ta Şemdinli'de, Çukurca'da, Yüksekova'da, merkezde her yerde okullarda şimdi bilişim teknolojileri sınıfları var. Buradaki yavrularımız dünya ile konuşabiliyor, görüşebiliyor. Bu imkanları yakaladık. Bugüne kadar niye yoktu? Bugüne kadar gelen iktidarlar niçin ellerini uzatmadılar Hakkari'ye? Biz uzattık. İşte buyurun, bugün Yüksekova'da toplu açılışlar yaptık. Yüksekova'da 150 yataklı bir devlet hastanesi açtık. Aynı şekilde yine Hakkari merkezde de 150 yataklı bir devlet hastanesinin de açılışın bugün resmen yapmış olduk, hayırlı olsun."

ÜST BAĞ TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLIĞI

     AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kürt 'Kürdüm', Zaza 'Zazayım' diyebilir" derken, tüm vatandaşları birbirine bağlayan üst bağ bulunduğuna dikkat çekti. Üst bağın "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı" olduğunu vurgulayan Erdoğan, terör örgütünün bunu hazmedemediğini söyledi.
     Erdoğan, "Biz ne dedik? 'Tek millet' dedik. Ne dedik? 'Tek bayrak' dedik. Ne dedik? 'Tek vatan' dedik? Ne dedik? 'Tek devlet' dedik. Buna kim karşı çıkabilir yahu? Buna karşı çıkabilenin bu ülkede yeri yok. Buyursun istediği yere gitsin. Bundan daha normal şey ne olabilir. Yani dünyanın neresine gidersen git, her ülkede bu böyledir. Başka türlü olamaz. Türkü ile Lazı ile Çerkezi ile Gürcüsü ile Abazası ile biriz, beraberiz. Niçin? Çünkü biz öyle bir medeniyetten geliyoruz ki yaratılanı yaratandan ötürü severiz. Bizim anlayışımız bu" dedi.
     Hakkari'de AK Parti Merkez İlçe Kongresi'ndeki konuşmasında, AK Parti'nin 3 kırmızı çizgisi bulunduğunu, etnik, bölgesel ve dinsel ayrımcılığa karşı olduklarını belirterek, hiçbir vatandaşın bir diğerinden ayrı tutulamayacağını ifade eden Erdoğan, sözlerin "İstanbul, neyi görüyorsa burası da (Hakkari) aynı şeyi görecek. Eğitim'de de adalette de emniyette de toplu konutta da ulaşımda da görecek. Onun için bu adımlar atılıyor." diye sürdürdü.
     Erdoğan, teröre inat yatırımları devam ettireceklerini vurgularken, "Okullar da yapacağız, hastanelerde sıkıntılarımız varsa bunları da yapacağız, yollarımızı yapacağız, köylere, mezralara kadar yollarımızı yapıyoruz, suyumuzu getiriyoruz. Çünkü suyu olmayan, yolu olmayan medeniyetten söz edemez, yol, su medeniyettir. 'Durmak yok yola devam' diyoruz, devam da edeceğiz." dedi.
     AK Parti iktidarının "bir derdi" bulunduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:
     "Derdi şu; Biz bölge insanının başını dik tutmak istiyoruz, onuruyla, gururuyla yaşamasını sağlamak için çaba sarf ediyoruz. Hakkari'yi, eğitim ile sağlık ile yollar ile altyapı çalışmaları ile ellerinden tutup kaldırmak için gayret ediyoruz. Fakat işte görüyorsunuz bakıyorsunuz, birileri de geliyor AK Parti'nin olduğu binaya bomba yerleştirip bomba patlatıyor.
     İnsana saygı bu mudur, demokrasi bu mudur, insan hakları bu mudur, özgürlük bu mudur, özgürlükler bu mudur? İnsanı öldürerek siz bir yere varamazsınız. Ve demokrasi bununla gelmez. Zerre kadar insana saygınız varsa, önce silahı bir kenara koyacaksın, düşüncenle ortaya çıkacaksın, sözünle ortaya çıkacaksın, hizmetinle ortaya çıkacaksın, sevdanı ortaya koyacaksın, barış gönüllüsü olduğunu ortaya koyacaksın, o zaman halk seni bağrına basar, yoksa basmaz."
     Erdoğan, Hakkari'yi bir kasaba görünümünden kurtarmak için sadece merkezi yönetimin yaptıklarının yetmeyeceğini, aynı zamanda yerel yönetimlerin de yapması gerekenler bulunduğunua işaret etti.
     Bu çerçevede, İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığını sosyal demokrat belediyeden devraldığının yanısıra görev yaptığı dönemi "öncesi ve sonrasıyla" anımsatan Erdoğan, "Bizim dönemimizde ne hava kirliliği, ne çöp kaldı, ne susuzluk kaldı. Ve temelleri öyle attık. O günden bugüne İstanbul sıkıntı yaşamadı, yaşamıyor. AK belediyecilikte bu tür sıkıntılar yok, susuzluk yok, şehir içi yollar gayet güzel. İnşallah Hakkari, 29 Mart 2009'da da bu imtihanı, bu sınavı başarıyla verir de şu pisliklerden kurtulur" diye konuştu.
     AK Parti'yi Ahmet'in, Mehmet'in, Hasan'ın, Hüseyin'in kurmadığını, millet tarafından kurulduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, ne aldanan ne de aldatan olduklarını söyledi.



Bu haber 470 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,853 µs