En Sıcak Konular

ÇELİK:9 MİLYON 300 BİN YEŞİL KARTLI VAR

2 Kasım 2008 15:00 tsi
ÇELİK:9 MİLYON 300 BİN YEŞİL KARTLI VAR Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'de şu anda 9 milyon 300 bin yeşil kartlı olduğunu iade etti.

BURSA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'de şu anda 9 milyon 300 bin yeşil kartlı olduğuna işaret ederek, "Acaba bunlar yoksul mu değil mi, Mercedesli yeşil kartlı mı Mercedessiz yeşil kartlı mı, nedir tablo? Çok net bir durum yok. Bunu netleştirmemiz gerekiyor" dedi.
     Bakan Çelik, Mimarlar ve Mühendisler Grubu (MMG) Bursa Şubesinin bir otelde düzenlenen açılış toplantısında, Türkiye'de uzunca yıllar üzerinde tartışılan Sosyal Güvenlik Reformu'nun önemli bir dönüşümü gerçekleştirdiğini anlattı.
     Bakanlık olarak üzerinde çalıştıkları iki yasa bulunduğuna değinen Çelik, bunlardan birinin İş Sağlığı Güvenliği alanında olduğunu belirtti.
     Çelik, "Türkiye'nin İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası yok. İş Kanunu içinde bazı maddelerle bu iş götürülmeye çalışılıyor. Bununla ilgili yasayı tamamlamış bulunuyoruz. Bu dönem TBMM'ye sevk edeceğiz ve bu yasayı da temel yasa olarak çıkaracağız" dedi.
     Üzerinde çalıştıkları ve çok önem verdikleri yasalardan diğerinin de "Sosyal Yardımlar Yasası" olduğunu, yardım meselesinin son günlerin tartışma konuları arasında yer aldığını vurgulayan Çelik, "esnek çalışma"ya ilişkin soru üzerine, uygulamayı işverenlerin istediğini ve desteklediğini, işçi sendikalarının ise karşı çıktığını belirterek, "Bu ikisi arasında ne yapacaksınız? Gerek kıdem tazminatı gerek esnek çalışmayla ilgili taraflarla oturup, birlikte bir karar verme aşamasına geldiğimizi ifade edebilirim. Ne kıdem tazminatını kaldırmayı düşünüyoruz ne de esnek çalışmada sınırsız bir şekilde emeğin aleyhine bir gelişmeyi düşünüyoruz"dedi.

Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,035 µs