En Sıcak Konular

İLAVE KAYNAK TASARISI 6 KASIMDA GENEL KURULDA

2 Kasım 2008 11:36 tsi
İLAVE KAYNAK TASARISI 6 KASIMDA GENEL KURULDA Türk ekonomisine ilave kaynak sağlanmasını ve banka mevduatlarının güvence altına alınmasında Bakanlar Kuruluna yetki verilmesini düzenleyen kanun tasarısı TBMM Genel Kurulunda, 6 Kasım Perşembe günü ele alınacak.

ANKARA - Türk ekonomisine ilave kaynak sağlanmasını ve banka mevduatlarının güvence altına alınmasında Bakanlar Kuruluna yetki verilmesini düzenleyen kanun tasarısı TBMM Genel Kurulunda, 6 Kasım Perşembe günü ele alınacak.
     Meclis Genel Kurulu, bu haftaki çalışmasına 4 Kasım Salı günü saat 15.00'de başlayacak ve gündemindeki denetim konularını görüşecek. İlk olarak görüşmeleri yarım kalan zeytin ve zeytinyağı ile diğer bitkisel üretiminin sorunlarının araştırılarak çözümün tespit edilmesi amacıyla kurulan Araştırma Komisyonu raporu ele alınacak.
     Genel Kurul, 5 Kasım Çarşamba günü Serbest Bölgeler ve Gümrük Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısının görüşmelerine devam edecek. Tasarıya göre, Hazine'nin mülkiyetindeki arazi, arsa ve binalar, 49 yıla kadar kiralanabilecek. Serbest bölgelerde çalışan personel için bu yılın sonunda kalkacak gelir vergisi muafiyeti, AB'ye tam üyeliğin gerçekleştiği tarihe kadar uzatılacak ve Serbest Bölgeler Koordinasyon Kurulu oluşturulacak.
     Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bir kez daha görüşülmek üzere 4 maddesini TBMM'ye iade ettiği Elektronik Haberleşme Kanunu da bu hafta ele alınacak.
     Meclis, 6 Kasım Perşembe günü ise Türk ekonomisine ilave kaynak sağlanmasını ve banka mevduatlarının güvence altına alınmasında Bakanlar Kuruluna yetki verilmesini öngören kanun tasarısını görüşecek.
     Yurt dışındaki parayı yüzde 2, yurt içindeki parayı da yüzde 10 vergiyle Türk ekonomisine kazandırmayı amaçlayan tasarı, tasarruf mevduatının ve gerçek kişilere ait katılım fonlarının kapsamını ve tutarını belirlemeye ilişkin TMSF'ye verilen yetkinin, 2 yıl süreyle Bakanlar Kurulunca kullanılmasını öngörüyor.
     Yurt dışında elde edilen ticari kazançlar, 31 Mayıs 2009 tarihine kadar Türkiye'ye transfer edilirse, Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisinden muaf tutulacak. Yurt dışında bulunan para, döviz, altın, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları, işletmelerde sermaye olarak kullanılabilecek.
     Genel Kurul, 4 Kasım Salı günü 15.00-20.00, 5 ve 6 Kasım günleri ise 13.00-21.00 saatleri arasında çalışacak.

Bu haber 450 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,554 µs