En Sıcak Konular

OBAMA FARKI KORUYOR

2 Kasım 2008 08:14 tsi
OBAMA FARKI KORUYOR Salı günü yapılacak başkanlık seçimi öncesi Demokrat Parti adayı Barack Obama, rakibi Cumhuriyetçi Parti adayı John McCain ile arasındaki farkı koruyor.

WASHINGTON - ABD'de salı günü yapılacak başkanlık seçimi öncesi Demokrat Parti adayı Barack Obama, rakibi Cumhuriyetçi Parti adayı John McCain ile arasındaki farkı koruyor.
     Reuters/C-SPAN/Zogby ortak kamuoyu yoklamasına göre Obama, rakibinden yüzde 6 önde. Obama, ''muhtemelen sandığa gideceklerin'' oylarının yüzde 50'sini alırken, McCain yüzde 44'de kaldı. Aynı grup tarafından dün yapılan kamuoyu yoklamasında ise fark yüzde 5 idi.
     McCain, beyaz seçmenler arasında önemli bir üstünlüğe sahip. Bu kesimin yüzde 54'ü McCain derken, yüzde 40'luk bir kesimi ise Obama'yı tercih ediyor. Siyah seçmenlerin yüzde 93'ü Obama'ya oy vereceğini belirtiyor. Latin Amerika kökenli seçmenlerin (İspanikler) de yüzde 65'i Obama'yı destekliyor.
     Bu kamuoyu yoklamasına göre bağımsız aday Ralph Nader'in desteği yüzde 2, ''özgürlükçü'' aday Bob Barr'ın desteği ise yüzde 1. Yaklaşık yüzde 2'lik bir kesim ise kararsız olduğunu belirtti.

OBAMA, HALASININ ABD'DE KAÇAK YAŞADIĞINI BİLMİYOR

CHICAGO - ABD'de salı günü yapılacak olan başkanlık seçiminde Demokratların adayı Barack Obama, halası Zeituni Onyango'nun ABD'de kaçak yaşadığının ortaya çıkmasıyla ilgili olarak, bu konuda bilgisi olmadığını söyledi.
     Obama'nın kampanyasından yapılan açıklamada, Senatör Obama'nın, Onyango'nun durumu hakkında bilgisi olmadığı, ancak yasaların uygulanması gerektiğine inandığı belirtildi. Açıklamada, Onyango'nun kampanyaya bağışladığı 260 doların da iade edildiği belirtildi.
     Açıklamada, annesi ile babası 2 yaşındayken ayrılan Obama'nın 20 yıl önce Kenya'ya baba tarafını görmeye gittiği ve o zamandan beri halasını birkaç kere gördüğü, Onyango'nun Obama'nın daveti üzerine 9 yıl önce turist vizesi ile Chicago'ya geldiği belirtildi.
     Obama'nın, 2004 yılında senatör seçilmesiyle Senato'daki yemin törenine katılan Onyango'ya vize almasında yardımcı olmadığına dikkat çekilen açıklamada, Obama'nın halasının ABD'de kalmasıyla ilgili ayrıntıları bilmediği ifade edildi.
     Açıklamada, Obama'nın babasının üvey kız kardeşi Onganyo ile son olarak 2 yıl önce telefonla konuştuğu, ancak yüz yüze görüşmediği belirtildi.

PALİN, KOMEDYENİN TELEFON ŞAKASINA KURBAN GİTTİ

TORONTO - ABD'de salı günü yapılacak başkanlık seçiminde Cumhuriyetçilerin başkan yardımcısı adayı Sarah Palin, bir komedyenin şakasına kurban gitti.
     Kanadalı komedi grubu "Maskeli İntikamcılar"ın üyesi Marc-Antoine Audette, Palin'i telefonla arayarak kendisini Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy olarak tanıttı ve Fransız aksanıyla konuştu.
     Yaklaşık 6-7 dakikalık konuşma sırasında komedyen, birkaç yerde Palin'e tuzak kurdu. Komedyen, Fransız şarkıcı Johnny Hallyday için ABD özel temsilcisi, Kanadalı şarkıcı Steph Carse için de Kanada Başbakanı sıfatını kullandı, ama tepki almadı.
     Yarın Kanada radyosunda yayınlanacak olan konuşmada, Sarkozy rolündeki komedyen, Palin'e birlikte ava çıkmalarını önerdi. Palin de bunun eğlenceli olabileceğini, hem iş hem eğlenceyle bir taşla iki kuş vuracaklarını söyledi.
     Konuşma sırasında siyasi beklentilerini de ortaya seren Palin, kendisini ne zaman başkan olarak görebileceği sorusuna gülerek "belki 8 yıl içinde" cevabını verdi.
     Sahte Sarkozy, eşi Carla Bruni hakkında iltifatta bulunan Palin'e, Bruni'nin başkan adayının kampanyasında kullandığı "Muslukçu Joe" ile ilgili bir şarkı yazdığını söyledi.
     Palin'i birçok konuda hicveden konuşma, komedyenin kendisini tanıtması ve Palin'in şakalandığını anladıktan sonra telefonu yardımcısına vermesiyle sona erdi.
     Şakayı yapan komedyen Audette ise bu muzipliğinden biraz endişeli. Audette, "Umarım, Guantanamo'ya gidiş bileti almış olmayız" dedi.

 



Bu haber 350 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,492 µs