En Sıcak Konular

VERGİDE ''ÖNERİ GELİŞTİRME SİSTEMİ''

1 Kasım 2008 10:12 tsi
 VERGİDE ''ÖNERİ GELİŞTİRME SİSTEMİ'' Gelir İdaresi Başkanlığı, çalışanların vergi kayıp ve kaçağı ile mücadele, etkin bir vergi sisteminin kurulması ve vergi gelirlerinin arttırılmasına dönük görüş ve önerilerinin değerlendirileceği ''Öneri Geliştirme Sistemi'' kuruyor.

ANKARA - Gelir İdaresi Başkanlığı, çalışanların vergi kayıp ve kaçağı ile mücadele, etkin bir vergi sisteminin kurulması ve vergi gelirlerinin arttırılmasına dönük görüş ve önerilerinin değerlendirileceği ''Öneri Geliştirme Sistemi'' kuruyor.
     Merkez ve taşra teşkilatı çalışanlarının üretim, yönetim ve karar alma süreçlerine katkıda bulunmasını sağlamak amacıyla bir süre önce düzenlenen ''Bir Fikrim Var'' Yarışmasında gelen cazip öneriler, İdareyi bu alanda daha kalıcı bir sistem kurmaya yöneltti.
     Bu çerçevede, merkezde Strateji Daire Başkanlığı bünyesinde bir ''Öneri Geliştirme Sistemi'' oluşturulacak. Merkez ve taşra çalışanları, elektronik ortamda bu merkeze bağlanarak, vergi ve idari konularla ilgili her türlü önerisini iletebilecek. Vergi sistemini iyileştirici, kaliteyi arttırıcı, işlemleri basitleştirici, vergi kayıp ve kaçağını azaltıcı, kamu kaynaklarında tasarrufu sağlayıcı ve diğer konulardaki bu öneri ve fikirler, sistemde toplanacak. Ön değerlendirmenin ardından da yine elektronik ortamda ilgili birimlere aktarılacak.
     Kurulacak birim, çıkaracağı yönergelerle, ilgili daire ve şubelere iletilen önerilerin 1 ay içinde değerlendirilmesini ve bunlardan uygulanabilir olanların belirlenmesini isteyecek.
     Uygulanabilir bulunan öneriler için de İş Planları yapılacak. Birimlere, İş Planlarının hazırlanması için de belirli bir süre verilecek. Bu şekilde önerilerle ilgili işlemlerin sürüncemede kalmasının önüne geçilecek.
     Vergi ve idareyle ilgili ses getirici öneride bulunanlar da Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından ödüllendirilecek.

Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,923 µs