En Sıcak Konular

DEMİRTAŞ: ÇÖZÜMSÜZLÜKTEN BESLENENLER PROJEMİZ KARŞISINDA PANİK İÇİNDE

31 Ekim 2008 14:44 tsi
DEMİRTAŞ: ÇÖZÜMSÜZLÜKTEN BESLENENLER PROJEMİZ KARŞISINDA PANİK İÇİNDE DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, partilerince hazırlanan Demokratik Özerklik Projesine ilişkin, ''Türkiye'de Kürt sorununun çözümsüzlüğünden beslenen çevreler, projemiz karşısında panik içinde'' dedi.

ANKARA - DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, partilerince hazırlanan Demokratik Özerklik Projesine ilişkin, ''Türkiye'de Kürt sorununun çözümsüzlüğünden beslenen çevreler, projemiz karşısında panik içinde'' dedi.
     Demirtaş, ''Kürt sorununun'' çözümü konusunda partilerince hazırlanan ''Demokratik Özerklik Projesi''yle ilgili Mecliste basın toplantısı düzenledi.
     Projenin yer aldığı ve üç dilde yayımladıkları kitapçığın bazı çevreler tarafından hakarete varan eleştirilere neden olduğunu savunan Demirtaş, söz konusu eleştiri ve hakaretleri kabul etmediklerini, bu yönde beyanda bulunan siyasi partileri kınadıklarını söyledi.
     Kitapçıkta yer alan projenin bir önceki kongrelerinde karara bağlandığını ve tüzüklerine yerleştirildiğini anlatan Demirtaş, ''Niyetimiz açık. Amacımız, milletvekillerinin, Türkiye'nin en önemli sorunuyla ilgili önerilerini partimize iletmelerini sağlamak'' ifadeseni kullandı.
     ''Türkiye'de sahte milliyetçilikle ve sahte solculukla yıllardır halkı kandıran bu çevrelerin ve Kürt sorununun çözümsüzlüğünden beslenen, şehit kanlarından beslenen bu çevrelerin, sorunun çözümünde en etkili olan bu projemize karşısında panik içinde olmaları bizler açısından anlaşılırdır'' diyen Demirtaş, "Sorunun çözülmesi, onların varlık nedenini ortadan kaldırır. Bugüne kadar Kürt sorununun çözümü için hiçbir çözümü olmayan bu partilerin saldırgan tavır içinde olmalarını başka şekilde yorumlayamayız. Özellikle MHP ve CHP'den gelen açıklamaları asla kabul edemeyiz" dedi.
     Kürt sorununun çözümü için Bakanlar Kurulunun askerlerden brifing aldığını ileri süren Demirtaş, ''Bakanlar Kurulunda bizim görüşümüz de alınabilirdi. Çatışma ve silah dışında çözüm bulunabilir. Görüşlerimizi ortaya koyabilirdik. Bu sorun, öyle ayaküstü bir araya gelip, yemekte değerlendirilecek konu değil'' dedi.
     Demirtaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Mecliste grubu bulunan partileri bir araya getirmesine yönelik çağrısı olması halinde bunu kabul edeceklerini kaydetti.

 



Bu haber 445 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,565 µs