En Sıcak Konular

ERGENEKON DAVASININ 6. DURUŞMASI

31 Ekim 2008 11:45 tsi
ERGENEKON DAVASININ 6. DURUŞMASI ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 46'sı tutuklu 86 sanıklı davanın 6. duruşması başladı.

İSTANBUL - ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 46'sı tutuklu 86 sanıklı davanın 6. duruşması başladı.
     İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda görülen davada iddianamenin okunmasına devam ediliyor.
     Duruşmaya, şu ana kadar aralarında Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de yer aldığı 45 tutuklu sanık ile tutuksuz yargılanan 8 sanık ve bazı sanık avukatları katıldı.
     Sağlık sorunları nedeniyle Adli Tıp Kurumuna sevk edilen tutuklu sanık Hayrettin Ertekin ve başka dava kapsamında tutuklu olan Sedat Peker ile Semih Tufan Gülaltay da duruşmaya getirilmedi.
     Duruşmada, gelen sanıklar ile avukatların kimler olduğunun kayıt altına alınması işlemi sonrası, dün 284. sayfasında kalınan iddianamenin okunmasına geçildi. 2 Cumhuriyet savcısınca dönüşümlü olarak okunan iddianameyi okumaya önce savcı Mehmet Ali Pekgüzel başladı.
     Duruşma öncesi, basın mensupları, avukatlar ve izleyiciler yerleşkeye girerken herhangi bir yoğunluk yaşanmadı.
     Dava nedeniyle canlı yayın araçlarının da önünde konuşlandığı yerleşke çevresinde jandarma da olası gösterilere karşı güvenlik tedbirleri aldı.

PERİNÇEK İLE YILDIRIM İDDİANAMENİN BAZI BÖLÜMLERİNE İTİRAZ ETTİ

     ''Ergenekon'' davasının bugün yapılan 6. duruşmasında, tutuklu sanıklardan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek ile Oktay Yıldırım, iddianamenin bazı bölümlerine itiraz etti.
     İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sağlık sorunları yüzünden Adli Tıp Kurumuna sevk edilen Hayrettin Ertekin dışındaki tutuklu 45 sanık geldi. Tutuksuz sanıklardan ise eski İstanbul Üniversitesi Kemal Yalçın Alemdaroğlu, Kemal Şahin, Güler Kömürcü Öztürk, Mehmet Murat Yücel, Ferudun Refik Nuhoğlu, Rafet Arslan, Fuat Ermiş, İsmail Eksik ve Yusuf Beşerik de, duruşmada hazır bulundu.
     Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, iddianamenin Doğu Perinçek ile terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan arasında görüşmeler yapıldığına dair bölümü okurken, İP Genel Başkanı olduğunu ifade etmesi üzerine Perinçek, ''O zaman genel başkan değildim. Suç tarihi 1997 diyorsunuz, sene 89, milattan önceye gidin bari'' diye konuştu.
     Bu arada, iddianame okunurken yine tutuklu sanık Oktay Yıldırım da bazı bölümlere itirazda bulundu.
     Duruşmayı izlemek için gelen ve aralarında The Asahi Shimbun Gazetesi'nin Tahran büro şefi olduğu öğrenilen Japon gazetecinin de aralarında bulunduğu tüm basın mensupları, duruşmayı iç salondan izliyor.



Bu haber 404 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,253 µs