En Sıcak Konular

30 EKİM 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ

30 Ekim 2008 10:04 tsi
30 EKİM 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ Bugün Türkiye'de rutin gündem şu şekilde oluşacak.

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinin kuruluşunun 75. yıl dönümü dolayısıyla fakültede düzenlenen törene katılacak.
     - Törende Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker de bulunacak.
     - Cumhurbaşkanı Gül, Kuveyt Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Muhammed El-Sager ve Kuveyt Milli Bankası İcra Kurulu Başkanı İbrahim Dabdoub'u Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.
     - Cumhurbaşkanı Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek.
     - Gül, Avrupa Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı, İşletme ve Sanayiden Sorumlu Komiseri Gunter Verheugen ile Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği Başkanı Ludwig Georg Braun ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. Gül, heyeti kabulünden önce Verheugen ile başbaşa görüşecek.
    
     2- Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) ''Avrupa ve Orta Asya'' Toplantısı, İstanbul'da başlıyor.
     - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Klaus Schwab, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ve ABD Enerji Bakan Yardımcısı Jeff Kupper ile Swiss Otel'de görüşecek.
     - Dünya Ekonomik Forumu'nun açılış oturumuna katılacak olan Erdoğan, ayrıca Arnavutluk Başbakanı Sali Berisha ve Letonya Cumhurbaşkanı Valdis Zatlers ile bir araya gelecek.
     - Başbakan Erdoğan, Dünya Ekonomik Forumu yemeğine de katılacak.
    
     3- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığınca Ankara Hakimevi'nde düzenlenen ''İşkence ve Kötü Muamele ile Mücadele'' konulu toplantıya katılacak.
    
     4- Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, TOBB ETÜ'de düzenlenen Türkiye İş Geliştirme Merkezi toplu açılış törenine katılıyor.
     - Törende, Avrupa Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen ve Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği Başkanı Ludwig Georg Braun başkanlığındaki Alman iş adamları heyeti ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da bulunuyor.
    
     5- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi'nde, Türkiye'de ilki yapılacak dünyanın en lüks fuarı "Millionaire Fair"in açılışına katılacak.
    
     6- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan Ankara, Girişimci Bilgi Sistemi, ekonomik gelişmeler, küresel finansal kriz, krizin Türkiye'ye etkileri ve ekonomi süreç yönetimine ilişkin basın toplantısı yapacak.
     - Bakan Çağlayan, Avrupa Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen'ın da katılımıyla, TOBB ETÜ'de yapılacak ''Türk Ekonomisinin Avrupa Birliğine Entegrasyonu - Almanya'nın Katkıları'' başlıklı konferansta da bir konuşma yapacak.
    
     7- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Ankara'da, Mesleki Yeterlilik Kurumu 3. Olağan Genel Kurulu'na katılacak.
    
     8- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak Antalya'da, 16. Uluslararası Yapı Malzemeleri İnşaat Teknolojileri ve Yapı Yenileme Fuarı'nın (Baucon Yapex) açılışına katılacak.
    
     9- Anayasa Mahkemesi, nüfusu 2 binin altına düşen 862 belde belediyesi ile 283 ilk kademe belediyesinin tüzel kişiliğinin kaldırılması ve 43 yeni ilçe kurulmasını öngören 5747 sayılı Yasa'nın bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açılan davayı esastan görüşmeye başlayacak.
    
     10- ''Ergenekon'' davası kapsamında 46'sı tutuklu 86 sanığın yargılanmasına, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde devam edilecek.
    
     11- TBMM'den...
     - Genel Kurul, gündemindeki konuları ele alacak.
     - Plan ve Bütçe Komisyonu, Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması Hakkında Kanun Tasarısı'nı görüşecek.
     - Çevre Komisyonunda, 2000 tarihli tehlikeli ve zararlı maddelerle kirlenme olaylarına karşı hazırlıklı olma, müdahale ve işbirliği protokolüne katılınmasına ilişkin kanun tasarısı ele alınacak.
    
     12- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisine katılımlar dolayısıyla genel merkezde düzenlenecek törende konuşacak.
    
     13- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Pakistan İş Konseyi, Pakistan Başbakanı Mahdum Seyid Yusuf Rıza Gilani ile beraberindeki iş adamları heyetini, İstanbul'da çalışma yemeğinde ağırlayacak.
    
     14- Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla Hac ibadetini yapmak üzere Suudi Arabistan'a gidecek olan ilk hac kafilesi Esenboğa Havalimanı'ndan törenle uğurlanacak.
    
     15- Kongre... Seminer... Toplantı...
     - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü tarafından organize edilen ''14. Ulusal Ergonomi Kongresi'', KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayacak.
     - Türk Dil Kurumu Sözlük Çalışma Grubu üyesi Prof. Dr.Nevzat Gözüaydın, Trabzon'da merhum gazeteci Mehmet Tan adına düzenlenen gazetecilik eğitim seminerinde, ''Türk Dili ve Medyanın Tutumu'' konulu seminer verecek.
     - Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası 2008 yılı geleneksel semineri, Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Tekirova beldesinde yapılacak.
     - 7. Ulusal Ölçübilim Kongresi İzmir'de başlayacak.
     - İzmir Ticaret Odasının aylık meclis toplantısı yapılacak.
    
     16- Özelleştirmede gelecek 2 yıl.
     - 2009-2011 döneminde, köprü ve otoyol, Milli Piyango, şeker fabrikaları ve elektrik özelleştirmeleri gerçekleştirilecek.
     - Galataport özelleştirmesi için çalışmalar sürerken, Sümer Holdinge ait tesis ile Doğusan Boru Sanayi AŞ'de ihale ilanına yılın son çeyreğinde çıkılması öngörülüyor.
    
     17- Doğal güzelliklerin tarihle buluştuğu kent: Muğla
     - İklimi, doğal güzellikleri ve binlerce yıl önceye dayanan tarihi geçmişiyle Muğla, tüm dünyanın ilgisini çekiyor.
     - Bir açık hava müzesi olan Muğla, deniz ve güneşinin yanı sıra yelken, yat turizmi, bisiklet ve rafting etkinlikleri nedeniyle turistler tarafından tercih ediliyor.
    
     18- Futbolda Fortis Türkiye Kupası'nın 3. turunda gruplarda ilk maçlar tamamlanıyor.
     - (A) Grubu'nda Beşiktaş Antalyaspor'u konuk ederken,
     Galatasaray başkent deplasmanında Ankaraspor ile karşılaşacak.
    
     19- Basketbolda ULEB Erkekler Avrupa Ligi (C) Grubu 2. hafta maçında Fenerbahçe Ülker ile Almanya'nın Alba Berlin takımları, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.
    
     20- FIBA Avrupa Kupası'nda gruplarda 2. maçlar yapılacak.
     - Galatasaray Bayan Basketbol Takımı Fransa'nın USO Mondeville takımıyla İstanbul'da karşılaşırken, BOTAŞ Spor Belçika deplasmanında Dexia Namur takımıyla mücadele edecek.
    
     21- 9. Avrupa Erkekler Hentbol Şampiyonası 1. eleme grubunda Türkiye, ilk maçında Antalya'da Romanya'yı konuk edecek.
    
     22- Artistik Buz Pateni Balkan Kupası yarışları, Ankara'da başlıyor.
    
     23- Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nde Vakıfbank Güneş Sigorta ile Eczacıbaşı Zentiva, Haldun Alagaş Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.
    
     24- Deneyimli basketbolcu İbrahim Kutluay, Türkiye Basketbol İkinci Ligi takımlarından İTÜ ile Kuruçeşme'deki Hotel Les Ottomans'ta sözleşme imzalayacak.
    
     25- Turkcell Süper Lig'de 9. hafta maçlarını yönetecek hakemler, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.

Bu haber 480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,178 µs