En Sıcak Konular

TALAT: TÜRKİYE İLE BAĞLARIMIZI KİMSE KOPARAMAYACAK

29 Ekim 2008 17:01 tsi
TALAT: TÜRKİYE İLE BAĞLARIMIZI KİMSE KOPARAMAYACAK KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, "Atatürk'ün çağdaş uygarlık düzeyini aşmayı hedefleyen modern, ileri, laik Türkiye Cumhuriyeti ile sıkı bağlarımızı kimse koparamayacaktır" dedi.

LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, "Atatürk'ün çağdaş uygarlık düzeyini aşmayı hedefleyen modern, ileri, laik Türkiye Cumhuriyeti ile sıkı bağlarımızı kimse koparamayacaktır" dedi.
     Talat, Cumhuriyetin 85. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "Yalnızca Türk ulusunun değil, Kıbrıs Türk halkının da, kendisini Avrupa medeniyetine kabul ettirme ve layık olduğu yeri alma mücadelesinde 29 Ekim 1923'ün kazanımları önemli bir tarihsel başarıdır" ifadesini kullandı.
     Talat, Kıbrıs Türk tarafının, Türkiye gibi enerjik ve etkin bir uluslararası politika yürüterek, cesur, atak, girişken bir şekilde Kıbrıs sorunundaki inisiyatifi eline aldığını kaydetti.
     "Halkımızın, ada üzerindeki temel haklarından asla vazgeçmeyeceğini herkes iyice bilmelidir" diyen Talat, temel hakların, ancak iki halkın siyasi eşitliği ve iki kurucu devletin eşit statüsüyle korunabileceğini vurguladı.
     Barış çabalarında Türkiye'nin verdiği desteğe de dikkati çeken Talat, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan bu yana Kıbrıs Türkleriyle olan yakın ilişkilerin Kıbrıs'ta adil ve kalıcı barış bulunmasından sonra da devam edeceğini belirterek, "Şunun altını da bir kez daha çizmek istiyorum: Dünyanın saygın bir ülkesi olan Türkiye, sadece biz Kıbrıslı Türklerin değil, Kıbrıslı Rumların da barışçıl geleceğinin güvencesi olacaktır" ifadesini kullandı.
     Kıbrıs Türk tarafının uluslararası alandaki çabalarını Türkiye'nin desteğiyle sürdürdüğünü anlatan Talat, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitiris Hristofyas'a, "Niçin her fırsatta Kıbrıs sorununun sorumlusu olarak Türkiye'yi gösteriyor da, kendi tarihinizle yüzleşmekten hala kaçınıyorsunuz" diye seslendi.
     Talat, 29 Ekim 1923'te Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri, Kıbrıs Türk halkının Türkiye ile tam bir işbirliği içinde çalıştığına, bugün de birlikte çalışmaya devam ettiğine işaret ederek, yarın, adil ve kalıcı bir çözümden sonra da aynı işbirliği ve dayanışmanın kararlılıkla sürdürüleceğini söyledi ve şöyle konuştu:
     "Şunun altını da bir kez daha çizmek istiyorum. Dünyanın saygın bir ülkesi olan Türkiye, sadece biz Kıbrıslı Türklerin değil, Kıbrıslı Rumların da barışçıl geleceğinin güvencesi olacaktır. Hem bizim, hem de Türkiye'nin kalıcı bir çözümden yana verdiğimiz uğraşların nedeni, gelecek kuşakların, kin ve nefretten arınmış, huzurlu ve gönenmiş bir yaşamı, din, dil, ırk ve cinsiyete dayalı bir ayırımcılığa uğramadan yaşayabilmeyi hak etmiş olmalarıdır."


Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,936 µs