En Sıcak Konular

TÜRKER: TAHSİLAT GENEL TEBLİĞİ İSABETLİ BİR ÇIKIŞ

29 Ekim 2008 10:00 tsi
TÜRKER: TAHSİLAT GENEL TEBLİĞİ İSABETLİ BİR ÇIKIŞ Masum Türker, vergi borçlarına ödeme kolaylığı getiren ''Tahsilat Genel Tebliğini'', Maliye Bakanlığının küresel krize girildiği andaki isabetli bir çıkışı olarak değerlendi.

ANKARA - Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı ve eski Devlet Bakanı Masum Türker, vergi borçlarına ödeme kolaylığı getiren ''Tahsilat Genel Tebliğini'', Maliye Bakanlığının küresel krize girildiği andaki isabetli bir çıkışı olarak değerlendirerek, ''Bu af değildir, borcun tahsiliyle ilgili tanınmış bir avantajdır'' dedi.
     Türker, yaptığı açıklamada, vergi borçlarının yıllık yüzde 3 tecil faiziyle 18 ay taksitlendirilmesine yönelik ''Tahsilat Genel Tebliği''nin, küresel krizin yaşandığı bir tarihte maliye politikalarının ihtiyaçlara göre belirlenmesi kapsamında doğru bir yapılanma olduğunu söyledi.
     Taksitlendirme süresinin uzatılmasının daha iyi olacağını ifade eden Türker, ''Keşke imkan olsaydı da Maliye Bakanlığı taksit süresini 20 ya da 30 ay arasında değişen başka bir tarihe kadar uzatabilseydi. Ama yine de 18 ay isabetli bir yaklaşımdır'' dedi.
     Türker, bu tebliğin, vergi borçlarını ödemek isteyen iyi niyetli ama likidite sıkıntısı çeken iş sahipleri için, küresel krize karşı bir önlem olarak ele alındığında zamanlama bakımından olumlu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     ''Bu af değildir, borcun tahsiliyle ilgili tanınmış bir avantajdır. Çünkü şu anda küresel krize girildiği bir süreçte vergi vergiyi öldürür. Eğer siz fazladan vergi almak isterseniz, alma olasılığınız olan diğer vergileri de öldürür. Bu temel kuraldır.
     Türkiye'nin gerçekleri çerçevesinde yapılan doğrudur. Maliye Bakanlığının küresel krize karşı bir önlem olarak zamanlaması da isabetli olmuştur.''
     Masum Türker, yurt dışındaki paranın Türk ekonomisine kazandırılmasını amaçlayan tasarıya ilişkin ''Böylesi bir düzenleme pek hedefe ulaşmaz. Belli ki sıkıntıları olan bazı kesimler var. Bu kesimlerin talepleri üzerine herhalde böyle bir düzenleme yapılmıştır'' yönünde görüşünü açıkladı.
     IMF ile Türkiye'nin şu anda bir anlaşma yapmasının küresel kriz sürecinde aleyhine olduğunu ifade eden Türker, ''Hükümet, IMF ile bir anlaşmaya oturmamalıdır'' dedi.
     Türker, böyle bir anlaşmanın Türkiye'nin dış kaynak ihtiyacıyla ilgili hiçbir çözüm getirmeyeceğine ve söylenenin aksine uzun vadede faiz yükümlülüğünü artıracağına dikkati çekti.

Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,722 µs