En Sıcak Konular

DEMİREL: 2010 DÜNYA ŞAMPİYONASI ORGANİZASYONUNU KAYBETME TEHLİKESİ VAR

28 Ekim 2008 22:46 tsi
DEMİREL: 2010 DÜNYA ŞAMPİYONASI ORGANİZASYONUNU KAYBETME TEHLİKESİ VAR Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı 2010 Dünya Şampiyonası Finalleri'nin organizasyonunu alırken büyük taahhütler verdiklerini, ancak halen salonlar konusunda sıkıntılar yaşadıklarını belirtti.

İSTANBUL - Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı 2010 Dünya Şampiyonası Finalleri'nin organizasyonunu alırken büyük taahhütler verdiklerini, ancak halen salonlar konusunda sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, ''Küçük de olsa organizasyonu kaybetme tehlikesi var'' dedi.
     Demirel, D Spor'daki ''Asist'' programında yaptığı ve federasyonun resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, 2010 Dünya Şampiyonası'nın yapılacağı salonlar konusunda çok fazla ilerleme olmadığını ifade ederek, ''Bütün ilgili kişilerle 2005'te, 2006'da konuşmaya gittiğimizde 'nasıl olsa daha çok var, yaparız, ederiz' şeklinde konuşulmuştu. Hep böyle bir zaman geçti'' diye konuştu.
     Organizasyonu alırken, tesislerin 4 sene içinde tamamlanacağı konusunda taahhütte bulunduklarını vurgulayan Turgay Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''2008'in sonunda bu 4 sene doluyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde FIBA Dünya Başkanı ve Genel Sekreteri Türkiye'yi ziyarete geldi. Daha önce ilettikleri mesajda salon inşaatlarının ağır gitmesinden, projelerin ağır ilerlemesinden çok rahatsız olduklarını ve bu kez artık en üst derecede sorumlu kişilerle görüşmek istediklerini belirtmişlerdi. Türkiye'ye ziyaretlerinde Sayın Başbakan, hem dünya başkanını, hem de genel sekreteri dinleme fırsatı buldu. Özellikle 5 salona ihtiyacımız olduğu düşünüldüğünde, finaller için en az 15 bin kişilik, diğer grup maçları içinde 4 tane en az 7 bin 500 kapasiteli spor salonu gerekiyor. Bunlardan şu anda İstanbul Abdi İpekçi ve İzmir Halka Pınar hazır. Antalya ve Ankara Spor Salonları'nın da proje çalışmaları tamamlanmış ve inşaatına yaklaşıldı. Ancak İstanbul ile ilgili maalesef çok uzun bir süredir, tercih edilen yerle ilgili henüz onay alınamadı. Buna rağmen alternatifler var. Fenerbahçe Ülker'in Ataşehir'de yapacağı salon alternatiflerden birisi. Belki Abdi İpekçi'nin elden geçirilerek büyütülmesi de düşünülebilir.''
     Turgay Demirel, Tahkim Kurulu'nun Olağan Genel Kurulu erteleme kararını doğru bulmadıklarını, ancak sürecin uzamaması için itiraz etmediklerini kaydetti.


Bu haber 409 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,577 µs