En Sıcak Konular

30 EKİMDE DEVAM EDİLECEK ''ERGENEKON'' DAVASINDA GÜNÜN ÖZETİ

28 Ekim 2008 15:48 tsi
30 EKİMDE DEVAM EDİLECEK ''ERGENEKON'' DAVASINDA  GÜNÜN ÖZETİ Görülmesine 30 Ekim Perşembe günü devam edilecek olan ''Ergenekon'' davasının gün içi galişmeleri şöyle oldu:

RAHATSIZLANAN TUTUKLU SANIK HAYRETTİN ERTEKİN'E SAĞLIK EKİPLERİNCE MÜDAHALE EDİLDİ  

     ''Ergenekon'' davasının bugünkü duruşmasına katılan tutuklu sanıklardan Hayrettin Ertekin rahatsızlandı.
     Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'ndeki duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Nihat Taşkın iddianameyi okurken, tutuklu sanıklardan Hayrettin Ertekin'in avukatı Taner Uzun, müvekkilinin rahatsızlandığını belirterek, sağlık kontrolünden geçirilmesini istedi.
     Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, bina önünde doktor ve ambulansın bulunduğu hatırlatarak, sanıkların istenildiği zaman sağlık kontrolünden geçirilebileceğini bildirdi.
     Salonda görevli askerlerden biri de nezarete giden koridorda bulunan Ertekin'e doktor kontrolünden geçirilmesini önerdiklerini ancak sanığın bunu istemediğini söyledi.
     Daha sonra duruşma salonundan çıkan Ertekin'in avukatı Uzun, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dün akşam yüksek tansiyon ve göğüs sıkışması şikayetiyle Silivri Devlet Hastanesi'ne kaldırılan müvekkilinin kalp grafisinin çekildiğini ancak buradaki doktorların Ertekin'in kalbinde bir sorun görmediğini bildirdi.
     Müvekkilinin bugün duruşma salonunda kafasını öndeki sandalyeye yasladığını gördüğünü ifade eden Uzun, duruşmayı izlerken bir sanığın kendisine seslenerek, Ertekin'in rahatsız olduğunu ilettiğini kaydetti.
    
     -TUTUKSUZ YARGILANMA TALEBİ-
    
     Taner Uzun, durumu mahkeme başkanına iletmesinin ardından müvekkiline, sağlık ekiplerince müdahale edildiğini anlatarak, ''8 aydır tutuklu. Önceden de tansiyon ve kalp şikayetleri vardı. Biz özel tedavi alması gerektiğini düşünüyoruz. Bu davada, özel tedavi alması gerekirken yaşamını yitirenler oldu. Tutuksuz yargılanmasını, tedavi altına alınmasını istiyoruz'' dedi.
     Ertekin'in ismini açıklamak istemeyen kardeşi, ağabeyinin yargılanmadan önce de şeker ve kalp rahatsızlığı olduğunu, cezaevine girdikten sonra 17 kilo verdiğini ve 20 gündür ilaçlarını kullanamadığını ileri sürdü.

TUTUKLU SANIK MEHMET ZEKERİYA ÖZTÜRK, İDDİANAMENİN OKUNMASINA MÜDAHALE ETTİĞİ GEREKÇESİYLE MAHKEME SALONUNDAN ÇIKARILDI

''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından Mehmet Zekeriya Öztürk, iddianamenin okunmasına müdahale ettiği gerekçesiyle mahkeme salonundan çıkarıldı.
     İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in, iddianamenin, ''Ergenekon örgütünün TSK içine sızması'' iddialarına ilişkin bölümünü okuduğu sırada, tutuklu sanık Öztürk oturduğu yerden müdahale ederek bağırdı.
     Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, Öztürk'ü oturduğu yerden bağırmaması, saygısızlık yapmaması ve ayağa kalkması konusunda uyardı.
     Tutuklu sanık Öztürk, daha sonra Başkan Şengün'ün talimatıyla jandarmalarca salon dışına çıkarıldı.

BAZI SANIKLAR VE AVUKATLARI, İDDİANAMENİN BAZI BÖLÜMLERİNİN DURUŞMADA OKUNMAMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

 ''Ergenekon'' davası kapsamında yargılanan bazı sanıklar ile avukatları, iddianamenin bazı bölümlerinin okunmamasına tepki gösterdi.
     İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 2 bin 455 sayfalık iddianamesinin bir bölümü, Cumhuriyet savcıları Mehmet Ali Pekgüzel ile Nihat Taşkın tarafından dönüşümlü olarak okundu.
     Tutuksuz sanık Kemal Yalçın Alemdaroğlu ile tutuklu yargılanan Doğu Perinçek arasındaki bir telefon görüşmesine ilişkin bölüm okunduğu sırada, Perinçek tepki gösterdi.
     Yine telefon görüşmelerine ilişkin iddianamedeki bir bölümü okuyan savcı, küfürlü bir söz bulunduğunu belirterek, bu bölümü okumadan geçeceğini söyledi.
     Bu sırada bir sanık ayağa kalkarak söz konusu bölümün okunmasını istediğini bildirdi. Başka bir sanık da ''Ne alakası var iddianame ile'' dedi. Bunun üzerine küfürlü bölüm kısaltılarak okundu.
     Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, saat 10.30 sıralarında kayıt yapılan CD'nin değiştirileceğini söyleyerek, iddianamenin okunmasına kısa bir süre ara verdi.
     Başkan Şengün, aranın ardından söz almak isteyen bir sanığa, iddianamenin okunduğunu anımsatarak, yerine oturmasını söyledi.
     Bu arada bazı avukatlar da iddianamenin 106. ve 107. sayfalarındaki bazı bölümlerin okunmadığını öne sürdü.
     Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Şengün, Cumhuriyet Savcısı Nihat Taşkın'a, ''Gözden mi kaçtı acaba?'' diye sordu. Bunun üzerine Taşkın, ortak talep doğrultusunda tekrar olan bazı bölümlerin atlandığını belirtti.

''ERGENEKON'' DAVASINA 30 EKİMDE DEVAM EDİLECEK

İSTANBUL - ''Ergenekon'' davasının görülmesine 30 Ekim Perşembe günü devam edilecek.
     Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın bugün yapılan 4. duruşması sona erdi.
     Mahkeme heyeti, davanın bir sonraki duruşmasının 30 Ekim Perşembe günü yapılmasını kararlaştırdı.
     Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklardan eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Yalçın Alemdaroğlu hakkındaki adli kontrol uygulamasını ise kaldırdı. Alemdaroğlu, polis merkezine gidip imza atmak zorunda kalmayacak.

 



Bu haber 436 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,925 µs