En Sıcak Konular

''DUR'' İHTARINA UYMAYAN GENCİ POLİS VURDU

28 Ekim 2008 14:43 tsi
''DUR'' İHTARINA UYMAYAN GENCİ POLİS VURDU Antalya'da motosikletli polis memurunun, 18 yaşındaki motosikletli genci ''dur'' ihtarına uymadığı gerekçesiyle tabancayla vurarak ölümüne neden olduğu bildirildi.

ANTALYA - Antalya'da motosikletli polis memurunun, 18 yaşındaki motosikletli genci ''dur'' ihtarına uymadığı gerekçesiyle tabancayla vurarak ölümüne neden olduğu bildirildi.
     Kimliği açıklanmayan motosikletli polis memuru, Yeşildere Mahallesi'nde, motosikletiyle giden iki gence ''dur''ihtarında bulundu. Motosiklet durduğunda, motosikletin arkasında duran ve kimliği açıklanmayan gencin indiği, motosikleti kullanan Çağdaş Gemik'in (18) ise motosikleti hareket ederek kaçmak istediği ve bunun üzerine polis memurunun gence ateş ettiği iddia edildi.
     Boynunun sol tarafından vurulan ve hastaneye kaldırılan gencin kurtarılamadığı, olaydan birkaç saat sonra polisin, gencin babasını karakola çağırarak, olaydan haberdar ettikleri öğrenildi.
     Aslen Erzincanlı oldukları bildirilen inşaat işçisi Haşim ile ev kadını Sevgi Emik'in oğlu Çağdaş Emik'in cenazesi öğle saatlerinde Kızılarık Mahallesi'ndeki cemevine getirildi.
     Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, olayın kasıtlı olmadığını, kontrol sırasında gencin ''dur'' ihtarına uymaması nedeniyle vurularak öldüğünü bildirdi. Arslan, polisle ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını, görevden uzaklaştırıldığını belirtti.

ZANLI POLİS TUTUKLANDI

Antalya Emniyet Müdürlüğü, polisin ''dur'' ihtarına uymadığı gerekçesiyle bir polis memuru tarafından öldürülen, Çağdaş Gemik ile kimliği açıklanmayan diğer kişinin, görevlilerin ısrarlı ''dur'' ikazlarına uymayarak, kaçmaya devam ettiklerini, polis memurunun bu nedenle silah kullandığını açıkladı.
     Bu arada, Çağdaş Gemik'i ''dur'' ihtarına uymadığı iddiasıyla vuran polis memuru M.E, Adliyeye sevk edildi.
     Cumhuriyet Savcısı Ümit Yaşar Özdemir tarafından sorgulanan zanlı polis memuru, ''Olası kasıtla insan öldürmek suçlaması''yla sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.
     Zanlı polis memurunun ifadesinde, gençleri durmaları yolunda ikaz ettiğini, durmamaları üzerine havaya ateş açtığını söylediği öğrenildi.
     Bu arada, gencin Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsisinde, boynunun sol tarafından giren kurşun yüzünden öldüğü belirlendi.



Bu haber 407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,371 µs