En Sıcak Konular

KIRGIZİSTAN'DA AYTMATOV YILI

26 Ekim 2008 21:53 tsi
KIRGIZİSTAN'DA AYTMATOV YILI Türk Kültür ve Sanatlar Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) Daimi Konseyi 25. Dönem Toplantısı, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Milli Konser Salonu'nda yapılan gala konseri ile sona erdi.

BİŞKEK - Türk Kültür ve Sanatlar Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) Daimi Konseyi 25. Dönem Toplantısı, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Milli Konser Salonu'nda yapılan gala konseri ile sona erdi.
     TÜRKSOY üye ülkelerin Kültür bakanları ve bakan temsilcilerinin katılımıyla dün Devlet Başkanlığı Residansı'nda başlayan TÜRKSOY Daimi Konseyi 25. Dönem Toplantısı'na bugün de devam edildi.
     TÜRKSOY'un Dönem Koordinatörü Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Başkanlığı'nda yapılan TÜRKSOY Daimi Konseyi 25. Dönem Toplantısı'na, Kırgızistan Kültür ve Enformasyon Bakanı Sultan Rayev'in yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak ve Kazakistan ile Tataristan'dan Kültür Bakan Yardımcıları, Başkurdistan Başbakan Yardımcısı, Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı Şube Müdürü, Yakut-Saha Kültür ve Manevi Gelişim Bakanlığı Sanat Bölümü Başkanı ile TÜRKSOY Genel Müdürü Düysen Kaseinov katıldı.
     Son oturumun ardından basın merkezinde düzenlenen basın toplantıda, TÜRKSOY'un Dönem Koordinatörü Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TÜRKSOY'un Bişkek'teki toplantısında alınan kararları içeren sonuç bildirisini okudu.
     Bakan Günay, TÜRKSOY dönem toplantılarının, Türk Dili konuşan ülkelerin tarihlerinde önem taşıyan milli olaylar ve Türk dünyasının büyük şahsiyetlerinin kutlama törenleriyle birlikte düzenleme geleneğinin sürdürüldüğünü hatırlatarak, TÜRKSOY'un bu çerçevede, "Aytmatov ve Günümüz" Uluslararası Forumu'nu düzenlediğini belirtti.
     Günay, bu yıl Ankara'da yapılan 24. Daimi Konseyi Toplantısı'nda, yazar Cengiz Aytmatov'a 15 bin dolar tutarında 3. Uluslararası TÜRKSOY ödülünün, yazar adına eşine verilmesini kararlaştırdığını söyledi.

Bu haber 440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,544 µs