En Sıcak Konular

ERBAKAN: İNSAN YA MİLLİ GÖRÜŞÇÜDÜR, YA DA İŞBİRLİKÇİDİR

26 Ekim 2008 17:12 tsi
ERBAKAN: İNSAN YA MİLLİ GÖRÜŞÇÜDÜR, YA DA İŞBİRLİKÇİDİR Necmettin Erbakan, ''Bir insan ya Milli Görüşçüdür, ya da işbirlikçidir. Bu işbirlikçiler kullanıldıklarının farkında değiller.Son deneme AK Parti'dir'' dedi.

ANKARA - Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, ''Bir insan ya Milli Görüşçüdür, ya da işbirlikçidir. Bu işbirlikçiler kullanıldıklarının farkında değiller. Başkalarının türkülerini söyleyerek, onlara alet oluyorlar. Son deneme AK Parti'dir'' dedi.
     Erbakan, Saadet Partisi'nin Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen 3. Olağan Büyük Kongresi'ne katıldı.
     Erbakan yoğun tezahürat nedeniyle konuşmasına başlamak için dakikalarca beklemek zorunda kaldı.
     Erbakan, ülkenin birçok sorunla boğuştuğunu, doğru tedavi için doğru teşhisin şart olduğunu söyledi.
     Türkiye'de insanların işsiz ve aç olduklarını, dinlerinden uzaklaştırıldıklarını savunan Erbakan, ülkenin bu şekilde ''yumuşak bir lokma'' haline getirilmeye çalışıldığını öne sürdü.
     ''Türkiye'nin Milli hiçbir şeyi kalmadı'' diyen Erbakan, IMF ve AB eli ile ülkenin adım adım parçalanmaya doğru sürüklendiğini ileri sürdü. Milletin bu durumu gördüğünü ve kurtuluş çaresi aradığını kaydeden Erbakan, kurtuluşun tek yolunun Milli Görüş'ten geçtiğini söyledi.
     ''Saadet Partisi bir yana, diğer işbirlikçiler bir yana'' diyen Erbakan, diğerlerinin birbirinden farkının olmadığını, hepsinin, ırkçı-emparyalist emellere hizmet ettiğini öne sürdü.
     Necmettin Erbakan, kongrenin ''şahlanış için'' bir başlangıç olduğunu, partilerinin genel ve yerel seçimlerden başarıyla çıkarak iktidara geleceğini savundu.
     Konuşmasının ardından partilileri ayağa kalkmaya davet eden Erbakan, Milli Görüş yemini ettirdi.

KUTAN VEDA ETTİ

     Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, partisinin Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 3. Büyük Olağan Kongresi'nde, "Bugün Genel Başkanınız olarak sizlere son kez sesleniyorum" hitasıyla veda etti.
     Kongrenin yeni bir dönemin başlangıcı olacağını belirterek, yeni yönetimde görev alacaklara başarılar dileyen Kutan, bundan sonra da bir nefer olarak aynı yolda yürümeye devam edeceğini vurguladı.
     Kongreye katılanlardan haklarını helal etmelerini isteyen Kutan, salondakilerin, "hakkını helal et" diye seslenmeleri üzerine, "Ben sizlere hakkımı helal ediyorum" dedi.
     Kutan, yaptığı konuşmada, terör, ABD ile ilişkiler, Avrupa Birliği ve küresel ekonomik kriz konularına ağırlık verdi.
     Kutan, "ABD ile stratejik müttefik olmak sevdası devam ettikçe, AB'ye girme uğruna milli çıkarlarımızı bir kenara bıraktıkça, siyonizmin Türkiye üzerindeki emellerini gözardı ettikçe terörle mücadelede başarıya ulaşamayız" derken, son dönemde terörün en acımaz ve iğrenç yüzünü yeniden ortaya çıkardığına işaret etti.
     Hükümetin dünyayı etkisi altına alan küresel kriz konusunda, yanlış bir tavır içinde olduğunu savunan Kutan, dünyanın krizle çalkalandığı bir dönemde Türkiye'nin bu gelişmelerden etkilenmemesinin mümkün olamayacağını vurguladı.
     Kutan ayrıca, "Laiklik evhamı ile baş örtüsü gibi en temel insan hakkının ihlal edildiği" iddiasıyla, "CHP'ye ve yandaşlarına haksız ve zorba uygulamayı sürdürmeye devam eden üniversitelere de seslenmek istiyorum" diyerek, konuşmasını, "Milletin değerlerine karşı mücadele etmekten vazgeçin. Ülkenin üzerinde tarihin en sinsi oyunları oynanırken, sahte irtica yaygaraları ile ortalığı bulandırmayın. Başörtüsü bekçiliği değil, ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak, bilimsel çalışmaların öncülüğünü yapın. Açık söylüyorum, kimse milletimizin haklı talepleri karşısında duramaz." diye tamamladı.
     Konuşmasının ardından Genel Başkan adayı Numan Kurtulmuş, Kutan'a işlemeli bir tabak hediye ederken parti yöneticileri de plaket ve çiçekler sundular. Bu sırada, bazı delegelerin ağladığı görüldü.

KURTULMUŞ: SAADET PARTİSİ ANA MUHALEFET PARTİSİ OLMUŞTUR

     Saadet Partisi Genel Başkan adayı Numan Kurtulmuş, ''Bu kongreyle birlikte Saadet Partisi ana muhalefet partisi olmuştur. En kısa zamanda da muktedir iktidar partisi olacaktır'' dedi.
     Kurtulmuş, partisinin Atatürk Spor Salonu'nda yapılan 3. Olağan Büyük Kongresi'nde yaptığı konuşmaya, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ve diğer partililere teşekkür ederek başladı.
     Büyük Olağan Kongre'nin ''Milli Görüşün şahlanış kongresi'' olduğunu ifade eden Kurtulmuş, ''Şimdi güçlü fikirleri iktidara taşıma, büyük Türkiye'yi kurma zamanıdır. Şimdi Saadet zamanıdır'' dedi.
     Saadet Partisinin bu kongresinin Milli Görüşü siyasetin cazibe merkezi haline getireceğini belirten Kurtulmuş, partisinin herhangi bir partinin alternatifi değil, Türkiye ve dünyadaki statükoya karşı küresel bir alternatif olduğunu söyledi.
     Türkiye üzerinde küresel güçlerce büyük bir oyun oynandığını savunan Kurtulmuş, bu oyuna itiraz eden tek siyasi partinin Saadet Partisi olduğunu ifade etti.
     Kurtulmuş, kendisine büyük ümitlerle, oyunu bozması beklentisiyle oy verilen AK Parti Hükümeti'nin ''kısa süre içinde bu oyununun dişlilerinden biri haline geldiğini'' öne sürdü.

 



Bu haber 398 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,430 µs