En Sıcak Konular

ŞANDIR:AK PARTİYLE ORTAK ÖNERİ DÜŞÜNCEMİZ YOK

24 Ekim 2008 16:33 tsi
ŞANDIR:AK PARTİYLE ORTAK ÖNERİ DÜŞÜNCEMİZ YOK Şandır,Anayasa Mahkemesinin yetkileriyle ilgili,"AKP böyle bir şey hazırlar getirirse, destekleriz.Ortak bir öneride bulunmak gibi bir düşüncemiz yok"dedi.

ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Anayasa Mahkemesinin yetkilerinin kısıtlanmasıyla ilgili yapılacak bir değişiklikte, türban konusunda olduğu gibi, AK Parti ile ortak bir öneride bulunmayı düşünmediklerini söyledi.
     MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 28 Ağustos 2008 tarihinde, Anayasa Mahkemesinin yetkilerinin kısıtlanması konusunda, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti yöneticilerine öneride bulunduğunu anımsatan Şandır, aradan geçen 2 aylık süre içinde AK Parti'nin tavrını eleştirdi.
     Şandır, AK Parti'nin, MHP'nin bu yönde her yaklaşımını, "kendisine tuzak kurulduğu" gibi, "yakışıksız" bir şekilde değerlendirdiği iddiasıyla, "AKP, MHP'nin bu önerilerini adam gibi değerlendirseydi, Türk demokrasinin önündeki çok önemli bir sorun çözülmüş olurdu" diye konuştu. 
    AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün'ün, "Anayasa Mahkemesinin yetkilerinin kısıtlanması konusunda TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın harekete geçmesi" yönündeki önerisinin hatırlatılması üzerine de Şandır, şunları söyledi:
     "Bu, bizim sorunumuz değil. Meclis Başkanı veya bir başkası... Biz, toplumun önüne o gün, gerekçeli kararın bu ağırlıkta çıkacağı ihtimaline karşın bir çözüm getirdik. Aslında, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın da bu yönde bir talebi var. Bu bir ihtiyaç. Siyaset kurumu görevini yapıp, Anayasa Mahkemesini, milletin iradesiyle çatır pozisyondan kurtarmalı. Ama AKP iktidarı, milleti aldatıp kandırmaktan, başka bir iş yapmıyor. Biz, onları görevlerini yapmaya davet ediyoruz. Bu konuda bir teklif hazırlamayı düşünmüyoruz. Çünkü, bizim sayımız buna yetmez. Bu iş, AKP'nin sorumluluğundadır.
     AKP, böyle bir şey hazırlar getirirse, destekleriz. Türban değişikliğinde olduğu gibi, ortak bir öneride bulunmak gibi bir düşüncemiz yok. Biz olması gerekeni söyledik. AKP'nin tavrını görmemiz lazım. AKP, yine 'Bizi tuzağa düşürüyorlar' diye mi bakacak? Yoksa adam gibi meseleyi değerlendirip, milletin kendilerine verdiği görevin gereğini yerine mi getirecekler? Bunu göreceğiz. Topu, Meclis Başkanına atmanın ne anlamı var? Bize güvenip güvenmemek onların sorunu. Aslında AKP, millete tuzak kurmaktadır, kendi kendine tuzak kurmaktadır. Kapatılmak istenen ve suç örgütü olmakla suçlanan AKP'nin kendisidir. Sabıkasını temizleme sorumluluğu da kendisine aittir. AKP bugün, 'Cumhuriyete karşı suç örgütü olma' fiilinden sabıkalı bir partidir. Dolayısıyla topu taca atmak AKP aymazlığıdır."


Bu haber 413 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,154 µs