En Sıcak Konular

POTADA DERBİ GALATASARAY'IN

24 Kasım 2007 22:27 tsi
POTADA DERBİ GALATASARAY'IN Ezeli rakipler Beşiktaş Cola Turka ile Galatasaray Cafe Crown, derbi maçta karşı karşıya geldi...

İSTANBUL - Beko Basketbol Ligi'nin 8. haftası yarın dev bir maça sahne oldu.
Ezeli rakipler Beşiktaş Cola Turka ile Galatasaray Cafe Crown, derbi maçta karşı karşıya geldi...
BJK Akatlar Cola Turka Arena'da saat 19.00'da başlayan ve NTV'den naklen yayınlanan maçı Rüştü Nuran, Kaan Büyükçil, Uğur Özen hakem üçlüsü yönetti.
Ligde geride kalan 7 hafta sonrasında 5'er galibiyet ve 2'şer yenilgisi bulunun ezeli rakipler averajla 4 ve 5. sırayı paylaşıyorlar.

BEŞİKTAŞ COLA TURKA: 75 - GALATASARAY CAFE CROWN: 80

Beko Basketbol Ligi'ndeki derbi karşılaşmasında Galatasaray Cafe Crown, Beşiktaş Cola TURKA'yı 80-75 yendi.


SALON: Akatlar Spor Salonu

HAKEMLER: Rüştü Nuran, Kaan Büyükçil, Uğur Özen

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (75): MehmetYağmur 2 (1 asist), Erkan Veyseloğlu 14 (9 ribaund, 1 asist), Preston Shumbert 10 (6 ribaund, 1 asist), Cevher Özer 8 (7 ribaund), Christian Dalmau 10 (1 ribaund, 9 asist), Sandro Nicevic 13 (7 ribaund, 3 asist), Onur Aydın 2 (1 asist), Kaya Peker 4 (6 ribaund, 2 asist), Rick Apadoca 12 (2 ribaund, 2 asist), Sinan Güler.

GALATASARAY CAFE CROWN (80): Erdem Türetken 5 (3 ribaund, 1 asist), Robert Hite 10 (4 ribaund, 3 asist), Charles Gaines 14 (6 ribaund, 2 asist), Christopher Owens 11 (1 ribaund, 1 asist), Murat Kaya 11 (7 ribaund, 1 asist), Fatih Solak (6 ribaund, 1 asist), Hüseyin Beşok 10 (5 ribaund, 1 asist), Harris Brown 13 (3 ribaund, 7 asist), Cüneyt Erden 6 (1 ribaund, 1 asist).

1. PERİYOT: 15-20
2. PERİYOT: 19-22
3. PERİYOT: 20-17
4. PERİYOT: 21-21

Karşılaşmaya Galatasaray Cafe Crown Wayne Gaines’in sayısı ile başlarken, Beşiktaş Cola Turka da rakibine Sandro Nicevic ile hemen cevap verdi. Hüseyin Beşok ile 3 sayılık bir basket bulan konuk ekip, 2-5 öne geçse de Beşiktaş Cola Turka da Christian Dalmau ile 3 sayılık bir basket bularak 5-5’lik eşitliği yakaladı. İlk dakikalarda her iki takım da birbirlerine üstünlük kurmakta zorlanırken, maçta başa baş bir mücadele yaşandı ve maçın 5. dakikası 7-9 konuk ekibin üstünlüğünde geçildi. Wayne Gaines ile skoru 7-11’e taşıyan sarı kırmızılı ekip, farkı 4 sayıya çıkarsa da Beşiktaş Cola Turka rakibine Erkan Veyseloğlu ile cevap vererek farkın daha fazla açılmasına izin vermedi. Periyodun son 3 dakikası içinde daha etkili bir görüntü çizen Galatasaray Cafe Crown, Hüseyin Beşok ile skoru 11-17’ye taşıdı ve farkı 6 sayıya çıkardı. Rakibine zaman zaman cevap vermekte zorlanan evsahibi ekip, Sandro Nicevic’in sayısı ile periyodun son 2 dakikasına 13-20 geride girdi. Son 2 dakika içinde rakibine sayı şansı vermeyen Beşiktaş Cola Turka, Preston Shumbert’in sayısı ile ilk periyodu 15-20 geride tamamladı.

İkinci periyoda Cevher Özer’in sayısı ile başlayan Beşiktaş Cola Turka, farkı 3 sayıya kadar indirse de Christopher Owens ve Cüneyt Erden ile skor üreten Galatasaray Cafe Crown maçta 17-26’lık üstünlüğü yakaladı. 2. periyotta etkili bir görüntü çizen sarı kırmızılı ekip, Owens’ın sayısı ile devrenin bitimine 6:15 dakika kala farkı 11 sayıya kadar çıkardı (17-28). Uzun süren suskunluğunu Sandro Nicevic ile bozan evsahibi ekip, Cevher Özer ve Preston Shumbert ile skoru 26-28’e taşıyarak farkı 2 sayıya indirdi. Erdem Türetken ve Wayne Gaines ile farkı tekrar açmaya çalışan Galatasaray Cafe Crown, bunda da başarılı oldu ve devrenin son 2 dakikasına girilirken skoru 28-43’e taşıdı. Özellikle Wayne Gaines ile etkili olan sarı kırmızılı ekip, maçın 19. dakikasına da 9 sayı farkla 30-39 önde girdi. Son dakika içinde Galatasaray Cafe Crown Murat Kaya ile 3 sayılık bir basket bulurken, Beşiktaş Cola Turka da Christian Dalmau-Preston Shumbert ikilisi ile skor üretti ve ilk devreyi Galatasaray Cafe Crown 34-42 önde tamamladı.

İkinci devreye her iki takım da tutuk başlarken, periyodun ilk sayısını Robert Hite ile sarı kırmızılı ekip buldu. Erkan Veyseloğlu ve Rick Apodaca ile rakibine cevap veren siyah beyazlı ekip, maçın 25. dakikası içinde Sandro Nicevic’in basketi ile farkı 2 sayıya indirdi (42-44). Erkan Veyseloğlu ile 3 sayılık bir basket daha bulan Beşiktaş Cola Turka, karşılaşmada ilk kez öne geçti (45-44). Rakibinin 3 sayılık basketine Murat Kaya’nın 3 sayılık basketi ile hemen cevap veren Galatasaray Cafe Crown tekrar 45-47’lik üstünlüğü yakaladı. Bu dakikalarda her iki takım da dış şutlara yönelirken, Beşiktaş Cola Turka, Christian Dalmau’nun elinden bir kez daha 3 sayılık basket buldu ve öne geçti. Rick Apodaca ile periyodun bitimine 4:11 dakika kala 50-47’lik üstünlüğü yakalayan siyah beyazlılara Rıfat Kaya’nın 3 sayılık basketi ile hemen cevap veren Galatasaray Cafe Crown 50-50’lik eşitliği sağladı. Robert Hite ile 50-53 öne geçen Galatasaray Cafe Crown, uzun bir süre skor üretemezken, rakibine de sayı fırsatı vermedi. Maçın 29. dakikası içinde Rick Apodaca ile sayı bulan Beşiktaş Cola Turka, skoru 52-53’e taşısa da Harris Brown ve Christopher Owens ile skor üreten sarı kırmızılılar mücadelenin final periyoduna da 54-59 önde giren taraf oldu.

Maçın final periyoduna Cevher Özer’in serbest atıştan bulduğu sayılarla başlayan Beşiktaş Cola Turka skoru 56-59’a taşısa da Erdem Türetken’in 3 sayılık basketi ile Galatasaray Cafe Crown farkı yeniden 6 sayıya çıkardı (56-62). Her iki takım da dikkatli ve savunma ağırlıklı bir oyun ortaya koyarken, maçın 22. dakikası içinde Galatasaray Cafe Crown Robert Hite ile skoru 57-64’e getirdi. Rick Apodaca ile 3 sayılık bir basket bulan Beşiktaş Cola Turka, Kaya Peker’in de pota altında bulduğu sayı ile maçın son 7:11 dakikasına 62-64 geride girdi. Bu dakikadan sonra her iki takım da karşılıklı sayılar bulurken, maçta son 5 dakikaya da konuk ekip 65-69 önde girdi. Yaklaşık 2 dakika boyunca her iki takım da skor üretmezken, Christopher Owens’ın smacı ile Galatasaray Cafe Crown farkı 6 sayıya çıkardı (65-71). Etkili oyununu sürdüren sarı kırmızılılarda Wayne Gaines de Beşiktaş Cola Turka potasına smac yaparak skoru 65-73’e taşıdı. Rakibinin arka arkaya gelen sayılarına Erkan Veyseloğlu ve Rick Apodaca ile cevap veren Beşiktaş Cola Turka, son 2 dakikaya girilirken skoru 70-73 yaptı. Beşiktaş Cola Turka’nın farkı daha da azaltmasına izin vermeyen sarı kırmızılı ekip, Christopher Owens’ın serbest atışları ile fa21-rkı 5 sayıya çıkardı (70-75). Maçın son dakikasına Sandro Nicevic’in sayısı ile 72-75 geride giren Beşiktaş Cola Turka, son dakika içinde rakibini farkı eritmeye çalışsa da sarı kırmızılı ekip buna izin vermedi ve yapılan taktik faulleri iyi değerlendirerek karşılaşmadan 75-80 galip ayrıldı.





Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,696 µs