En Sıcak Konular

ŞEHİT AİLESİNE 157 BİN 677 YTL YARDIM

24 Ekim 2008 14:33 tsi
ŞEHİT AİLESİNE 157 BİN 677 YTL YARDIM İçişleri Bakanı Beşir Atalay, her bir şehidin kanuni mirasçılarına 157 bin 677 YTL yardım yapıldığını bildirdi.

ANKARA - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, her bir şehidin kanuni mirasçılarına 157 bin 677 YTL yardım yapıldığını bildirdi.
     CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ün soru önergesini yanıtlayan Atalay, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında her bir şehidin kanuni mirasçılarına yapılan yardımın, 68 bin 876 YTL'sinin Emniyet Genel Müdürlüğü, 10 bin YTL'sinin Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı ve 78 bin 801 YTL'sinin de sosyal güvenlik kurumunca karşılandığını kaydetti.
     Beşir Atalay, Polis Bakım ve Yardım Sandığı üyesi olan bir şehidin mirasçılarına ise 23 bin 629 YTL daha ödeme yapıldığını belirtti.
     Şehitlerin mirasçılarının talep etmeleri halinde, TOKİ tarafından 47 bin 983 YTL'lik faizsiz konut kredisi kullandırıldığını, maaş bağlandığını anımsatan Atalay, rayiç bedel karşılığında 10 yıl süreyle kira bedelinin de karşılandığını bildirdi.

ŞEHİT ÇOCUKLARINA ÜNİVERSİTE KONTENJANI

     TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Kemal Yardımcı, şehit çocuklarına üniversitelerde ek kontenjan ayrılmasını öngören kanun teklifi hazırladı. Teklif, terörle mücadele hizmet veren personelin tazminatlarının artırılmasını da düzenliyor.
     Yardımcı'nın AK Parti Grup Başkanlığına verdiği teklifi göre, Terörle Mücadele Kanunun kapsamında vefat edenlerin çocuklarına üniversite ve yüksekokullarda (vakıf üniversiteleri dahil) yüzde 1'den az olmamak üzere ek kontenjan verilecek. Uygulamaya ilişkin yöntemler, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek.
     Ayrıca terörle mücadeleye kapsamında operasyonlara fiilen katılan personele ödenen tazminat da artırılıyor. Buna göre, operasyon timinde görev alanların tazminat gösterge rakamı 9 binden 15 bine, er ve erbaşların göstergesi de 4 bin 500'den 5 bin 500'e yükseltiliyor.



Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,975 µs