En Sıcak Konular

''ANAYASA MAHKEMESİ'NİN YETKİLERİNİ KISITLAMA SÖZ KONUSU DEĞİL''

24 Ekim 2008 14:59 tsi
''ANAYASA MAHKEMESİ'NİN YETKİLERİNİ KISITLAMA SÖZ KONUSU DEĞİL'' Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Anayasa Mahkemesi'nin görev ve yetkilerinin kısıtlanmasının söz konusu olmadığını ancak Anayasa Mahkemesi'nin görev ve yetki alanına çekilmesini sağlamanın amaçlandığını bildirdi.

ANTALYA /ANKARA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Anayasa Mahkemesi'nin görev ve yetkilerinin kısıtlanmasının söz konusu olmadığını ancak Anayasa Mahkemesi'nin görev ve yetki alanına çekilmesini sağlamanın amaçlandığını bildirdi.
     Yazıcı, Antalya'da bir gazetecinin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi'nin yetkilerinin kısıtlanması konusundaki çağrısına ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine, MHP Lideri Bahçeli'nin değerlendirmesine karşılık Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir açıklamasının bulunduğunu hatırlattı.
     Yazıcı, "Burada ifade edilmesi gereken husus bence şu: Anayasa Mahkemesi'nin görev ve yetkilerinin kısıtlanması kesinlikle söz konusu değil. Anayasa Mahkemesi, Resmi Gazete'de yayımlanan kararının irdelenmesinden de anlaşılan o ki, görev ve yetkilerini aşarak bu kararı vermiştir. Görev ve yetkilerini aşarak karar vermiş olması dolayısıyla çok önemli bir kurum olan parlamenter demokrasilerde Anayasa Mahkemesi'nin görev alanına çekilmesini sağlayacak düzenlemelerin yapılması amaçlanıyor" dedi.
     Parlamentoya büyük görevler düştüğüne işaret eden Yazıcı, her siyasi partinin, her parlamenterin bu konuda, görevinin ötesinde sorumluluğu bulunduğunu vurguladı.
    
     -MECLİS BAŞKANINI BEKLİYORUZ-
    
     AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün de, Anayasa Mahkemesinin yetkilerinin kısıtlanması konusunda TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın harekete geçmesini beklediklerini bildirdi. Ergün, "Meclis Başkanının, siyasi partileri ziyaret ya da davet etmesini ve parlamentonun anayasa yapımı konusundaki gücünü koruyacak adımları atmasını bekliyoruz. Bütün siyaset de buna destek vermelidir" dedi.
     Ergün, Anayasa Mahkemesinin verdiği kararla, demokratik açılımlar adına parti kapatılmasının, Türkiye'de de olmaması gerektiğini teyit ettiğini ifade ederek, muhalefet şerhlerine rağmen, mahkeme kararının ana özetinin bu olduğunu söyledi.

 



Bu haber 408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,572 µs