En Sıcak Konular

GENELKURMAY'DAN BAKANLAR KURULUNA BRİFİNG

24 Ekim 2008 13:43 tsi
GENELKURMAY'DAN BAKANLAR KURULUNA BRİFİNG Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, 27 Ekim Pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında, Genelkurmay Başkanlığı tarafından yürütülen iç güvenlik harekatına ilişkin brifing verileceğini bildirdi.

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, 27 Ekim Pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında, Genelkurmay Başkanlığı tarafından yürütülen iç güvenlik harekatına ilişkin brifing verileceğini bildirdi. Brifinge Genelkurmay Başkanı da katılacak.
     Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında soruları yanıtlayan Tuğgeneral Gürak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yürütmekte olduğu iç güvenlik harekatına ilişkin Bakanlar Kuruluna brifing verilmesi teklifinin Genelkurmay Başkanı tarafından yapıldığını, Başbakanın da kabul ettiğini bildirdi.
     Terörle mücadeledeki yeni yapılanmayla ilgili soru üzerine, konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Tuğgeneral Gürak, "Terörle mücadele toplantılarında görüşlerimiz ifade edilmektedir. Çalışmalar devam etmektedir. O bakımdan bu konuda söylenecek başka bir husus yoktur" dedi.
     Diyarbakır'da ve bazı illerde meydana gelen toplumsal olaylarla ilgili soruya Tuğgeneral Gürak, "Bizim herkesten beklentimiz, sağduyulu ve soğuk kanlı hareket edilmesi. Tahriklere kapılınmamasını bekliyoruz" yanıtını verdi.
     Tuğgeneral Gürak, Van'ın Başkale ilçesi İran sınırında iki karakola 21-22 Ekim 2008 tarihinde, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki bir üs bölgesine de 23 Ekim 2008 tarihinde teröristlerce yaklaşılmasının, Aktütün Karakolu Bayraktepe mevkisine yapılan saldırıyla benzer özellikler taşıyıp taşımadığı yönündeki bir soruyu yanıtlarken, iki olayın da Bayraktepe'ye benzer özellikler taşıdığını söyledi.
     2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel tarafından yapılan Bayraktepe saldırısı incelemesinin sonucuna ilişkin soruya ise Tuğgeneral Gürak, "İnceleme son aşamaya gelmiştir. En yakın zamanda, kamuoyuyla paylaşılması gerekenler sizlere açıklanacaktır" yanıtını verdi.


Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,303 µs