En Sıcak Konular

SKIBBE: OYUNDAN MEMNUNUM, AMA UZATMADA BERABERE KALABİLİRDİK

24 Ekim 2008 00:55 tsi
 SKIBBE: OYUNDAN MEMNUNUM, AMA UZATMADA BERABERE KALABİLİRDİK Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, takımının Olympiakos karşısında ortaya koyduğu futbol ve mücadeleden memnun olduğunu, ancak uzatma dakikalarda beraberliğe razı olabilecek şekilde kalelerinde tehlike yaşadıklarını söyledi.

İSTANBUL - Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, takımının Olympiakos karşısında ortaya koyduğu futbol ve mücadeleden memnun olduğunu, ancak uzatma dakikalarda beraberliğe razı olabilecek şekilde kalelerinde tehlike yaşadıklarını söyledi.
     Skibbe, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, takımının bugünkü mücadelesinden memnun olduğunu belirterek, ''90 dakika boyunca iyi bir mücadele gösterdik, gol pozisyonları bulduk. Daha erken dakikalarda oyunu kendi lehimize kesin olarak bitiriyor olmamız gerekirdi'' dedi. 
    İkinci golü bulamadıklarını dile getiren Alman çalıştırıcı, ''Bu nedenle uzatma bölümünde 2 tehlikeli top geldi. Belki de 1 puana razı olmak durumunda kalabilirdik. Çok pozisyon bulduk, o yüzden takımın gösterdiği oyundan memnun olabiliriz. Bugün Olympiakos'a oynayacak alan vermedik. Bugün daha iyi bir takımdık. Bu maçı hak ettik'' ifadesini kullandı.
     UEFA Kupası'nda, Kadıköy'de oynanacak final karşılaşmasıyla ilgili bir soruya Skibbe, şu yanıtı verdi:
     ''Son iki maç iyi oynadık. Bizim seyircilerimizin bundan mutlu olması normal, ancak Kadıköy'deki final maçına daha çok var ve çok zorlu takımlar bizi bekliyor. Her şeyden önce, önümüzdeki rakiplerimize iyi konsantre olmamız gerekiyor. İlk düşüncemiz bu olmalı. Kadıköy'de galip gelmek istediğimiz ilk maç, 3 hafta sonraki Fenerbahçe maçı.''
     Olympiakos'un teknik direktörü Ernesto Valverde ise maçta yedikleri golden sonra her şeyin değiştiğini söyledi.
     Maçın ilk bölümde Galatasaray ile oyun açısından eşit durumda olduklarını savunan Valverde, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Bu dönemde iki takımın da birbirine üstünlüğü yoktu. Golden sonra her şey değişti. Daha sonraki bölümde karşı taraf baskın çıkıp, gösterdiği başarıyla bizi arka tarafta zorladı. Daha sonra, her ne kadar maçı götürmeye çalıştıysak da gösterdiğimiz performans golü bulmamızı sağlamadı. Rakibin defansını geçemedik.''

SABRİ: GRUP MAÇLARINA GALİBİYETLE BAŞLAMAK ÇOK ÖNEMLİYDİ

     UEFA Kupası 2. Tur (B) Grubu'ndaki ilk maçında Yunanistan'ın Olympiakos takımını 1-0 yenen Galatasaray'da, futbolculardan Sabri Sarıoğlu, bu galibiyetin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.
     Maç sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Sabri, Olympiakos galibiyetinin önemine değinerek, ''Grup maçlarına galibiyetle başlamak çok önemliydi, galip gelmeyi başardık. Takım olarak çok iyi mücadele ettik, çok pozisyona girdik. Daha fazla gol de atabilirdik'' dedi.
     Gruptaki diğer maçta Hertha Berlin ile Benfica'nın 1-1 berabere kalmasının kendileri için bir avantaj olduğunu, ancak sadece kendi maçlarıyla ilgilendiklerini ve bugünkü mücadeleyi devam ettirmeleri gerektiğini kaydeden Sabri, ''Her şey iyi gidiyor. Gol atıyoruz ve yemiyoruz. Bunu da devam ettirmek istiyoruz'' diye konuştu.
     Sarı-kırmızılı savunma oyuncusu Emre Aşık da maçta galibiyeti isteyen tarafın kendileri olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     ''Olympiakos güçlü bir rakip, ama maçta daha fazla futbol oynamak isteyen ve daha fazla pozisyona giren taraf bizdik. Takımımızın formu giderek artıyor. Grubumuzdaki diğer maç da berabere bitti. Bugün aldığımız 3 puan çok iyi oldu.''
     Emre, takım savunma sistemlerindeki değişikliğin ardından son 2 maçta gol yememeleri konusunda ''Takım halinde savunma yapmaya başladık. Her geçen hafta daha iyi oluyoruz. Öncelikli hedefimiz bu gruptan çıkmak'' şeklinde görüş belirtti.
     Bu arada, Galatasaray'a, Olympiakos karşısında galibiyeti getiren golü atan Kewell, yaptığı açıklamada, ''Son dakikalarda 1-0'lık skoru koruma psikolojisi bizi biraz sıkıntıya soktu. Bugün kazanılan 3 puan çok önemli. UEFA, uzun bir maraton, ama rakiplerimizin berabere kalması bizi grup liderliğine taşıdı. Bu da bir avantaj'' dedi.

HAŞHAŞ: OLYMPIAKOS'U YENMEMİZ LAZIMDI, YENDİK

     Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ali Haşhaş, UEFA Kupası hedefleri doğrultusunda Olympiakos'u yenmeleri gerektiğini, bunu başardıklarını söyledi.
     Galatasaray'ın 1-0 kazandığı maçtan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Haşhaş, çok iyi bir futbol oynadıklarını kaydederek, ''Öncelikle, taraftarlara hayran kaldım. Bugün çok iyi bir seyirci vardı. Onlardan hep bunu bekliyoruz. Gelip bizi desteklesinler, bizi teşvik etsinler. Gördüğünüz gibi çok iyi top oynuyoruz. Şanssız pozisyonlarımız oldu, gol atamadık, ama 1-0 galibiyetle hedefimize doğru gidiyoruz'' dedi.
     Ali Haşhaş, Turkcell Süper Lig, Fortis Türkiye Kupası ve UEFA Kupası'nda, önlerinde önemli karşılaşmalar bulunduğunu dile getirerek, ''UEFA Kupası gruplarında bundan sonra Benfica ile karşılaşacağız. Bu maçtan da galibiyetle döneceğimize inanıyorum'' diye konuştu.



Bu haber 277 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,472 µs