En Sıcak Konular

ERDOĞAN: TERÖR ÖRGÜTÜ SADECE TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETMİYOR

22 Ekim 2008 16:15 tsi
ERDOĞAN: TERÖR ÖRGÜTÜ SADECE TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETMİYOR Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın kuzeyine yerleşen terör örgütünün sadece Türkiye'yi tehdit ettiğine inananların yanılacağını ifade etti.

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın kuzeyine yerleşen terör örgütünün sadece Türkiye'yi tehdit ettiğine inananların yanılacağını ifade ederek, ''Terör örgütü aynı zamanda uyuşturucu ve silah kaçakçılığı yoluyla hem bölge, hem de Avrupa ülkelerini tehdit ediyor'' dedi.
     Erdoğan, MÜSİAD tarafından düzenlenen 12. Uluslararası İş Forumu Kongresi'nin açılışında, terörün bugün tüm dünyada barışa, huzura, istikrara yönelik ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.
     Küreselleşen dünyada artık terörün yerelliğinden bahsetmenin mümkün olmadığını vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Terör örgütleri bugün için bazı ülkelere doğrudan tehdit oluşturmayabilirler, ancak önlemler alınmazsa dünya üzerindeki hiçbir ülkenin de terörün etki alanının dışında kalması mümkün olmayacaktır. Küreselleşme ile birlikte artık terör kavramının da değiştiğini görüyoruz. Terör artık sadece silahla vurmuyor, uyuşturucu ticaretiyle, insan kaçakçılığıyla, ekonomik suçlarla dünyamızı, geleceğimizi tehdit ediyor. Bugün Türkiye'nin maruz kaldığı terörist saldırıları sadece Türkiye'nin meselesini olarak görmek geçmişte de yanıltıcı olmuştur, bundan sonra da yanıltıcı olacaktır. Dünyanın tüm ülkelerinden ortak bir tavır ve dayanışma beklediğimizi bu toplantı vesilesiyle bir kez daha ifade etmek istiyorum.''
     Başbakan Erdoğan, iş adamlarından özellikle bu noktada hassas olmalarını isteyerek, ''Ekonomik kalkınmanın, ticaretin, yatırımın, üretimin önünde önemli bir engel teşkil eden terörün panzehiri aynı zamanda ekonomik kalkınma, ticaret, yatırım ve üretimdir'' dedi.
     Erdoğan, uluslararası doğrudan yatırımların 2003 yılına kadar yılda 1 milyar doları geçmezken geçen yıl sonu itibariyle 22 milyar dolara ulaştığını, bu yıl da bütün olumsuzluklara rağmen 15 milyar doları yakalayacaklarını belirterek, ''Küresel kriz nedeniyle bu miktarın, bu düşüşe rağmen burada olması Türkiye'nin ne denli güvenli bir liman olduğunun ifadesidir'' diye konuştu.
     Türkiye'nin 2000-2001 yıllarında tarihinin en büyük finansal krizlerinden birini yaşadığını anlatan Erdoğan, AK Parti'nin 2002'de iktidara geldiğini ve 2003 yılı başı itibariyle çok köklü bir reform paketini, kapsamlı bir ekonomik programı uygulamaya koyduklarını anlattı.
     Başta finans ve bankacılık sektörü olmak üzere her alanda kararlı ve cesur reformlar gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, ''5 senede Türkiye ekonomisi yıllık ortalama 6,8 oranında büyüme kaydetti. Bu oran dünya ortalamasının üzerinde... Gayrisafi yurtiçi hasılamız göreve geldiğimizde 230 milyar dolardı. Fakat biz 4,5 yılda bunun üzerine 429 milyar dolar ilave ettik ve 2007 sonu itibariyle bu 659 milyar dolara ulaştı. 2008 sonunda da bu rakamın 700-750 milyar dolar civarında gerçekleşeceği arkadaşlarımızın tahmini'' diye konuştu.


Bu haber 401 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,430 µs