En Sıcak Konular

KIBRIS'TA LİDERLERİN 5. GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

22 Ekim 2008 17:23 tsi
KIBRIS'TA LİDERLERİN 5. GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde bugün beşinci kez bir araya gelen KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın görüşmesi sona erdi.

LEFKOŞA - Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde bugün beşinci kez bir araya gelen KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın görüşmesi sona erdi.
     Lefkoşa ara bölgede bulunan, BM kontrolündeki Uluslararası Havaalanı yakınında kapsamlı müzakereler için tahsis edilen binada yapılan görüşmeye, liderlerin heyetleri ve BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Taye-Brook Zerihoun da katıldı.
     Liderler, ara bölgede üç saat süren görüşmenin 1,5 saatini baş başa yaptı.
     Talat ve Hristofyas, görüşmeden sonra herhangi bir açıklama yapmadı.
     KKTC Cumhurbaşkanı Talat, sadece bir gazetecinin sorusu üzerine, "Size de kolay gelsin, bize de kolay gelsin" dedi.
     BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Zerihoun, görüşmeye ilişkin yaptığı kısa açıklamada, iki liderin yönetim-yürütmede iktidar paylaşımı başlığı altında fikir alışverişinde bulunduğunu belirtti.
     Zerihoun, liderlerin bir sonraki görüşmesinin 3 Kasımda olacağını, liderlerin temsilcilerinin ise gelecek hafta (30 ekimde) perşembe günü yapılacağını kaydetti.
     Özel Temsilci Zerihoun, liderlerin iktidar paylaşımı konusunu 3 Kasımdaki 6. buluşmada konuşmaya devam edeceklerini söyledi.
     Öte yandan Kıbrıs-BM barış gücü sözcüsü Jose Diaz, liderlerin baş başa görüşmesinin, "hiçbir şekilde kayıt altına alınmadığını" bildirdi.

LİDERLER, "YASAMA" KONUSUNU GÖRÜŞMEYE BAŞLADI

     KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs müzakereleri kapsamında, yasama konularıyla ilgili ön görüşmelere başladı.
     Kapsamlı müzakereler çerçevesinde bugün beşinci kez bir araya gelen ve "yönetim ve güç paylaşımı" başlığı altında yürütmeyi ele alan liderler, aynı başlık altında yasama konusunu da müzakere ediyor.
     Yasama konularıyla ilgili ön görüşmelere bugün başlayan liderler, temsilcilerini ise 30 Ekim Perşembe günü yönetim konusunu görüşmeye devam etmeleri konusunda yetkilendirdi.
     Talat ve Hristofyas, 3 Kasımda yeniden bir araya gelecek. Liderlerden önce temsilcileri Özdil Nami ile Yorgos Yakovu, 30 Ekim Perşembe günü görüşecek.
     Temsilciler, "yürütme" konusunu tartışmaya devam edecek ve bu görüşmelerin sonuçları liderler tarafından değerlendirilecek.



Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,762 µs