En Sıcak Konular

MHP'DEN FİNANSAL KRİZLE İLGİLİ RAPOR

22 Ekim 2008 15:00 tsi
MHP'DEN FİNANSAL KRİZLE İLGİLİ RAPOR MHP, dünyada yaşanan finansal krizin etkilerini araştırmak üzere oluşturulan komisyonun hazırladığı raporu açıkladı.

ANKARA - MHP, dünyada yaşanan finansal krizin etkilerini araştırmak üzere oluşturulan komisyonun hazırladığı raporu açıkladı. Raporda, Hükümete kurumsal, mali piyasalar ve reel sektörle ilgili önerilerde bulunuldu.
     Raporu hazırlayan milletvekilleri ile TBMM'de basın toplantısı düzenleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, partisinin, ABD'de başlayıp tüm dünyayı etkileyen küresel mali krizin Türkiye'ye olan yansımaları ve krizi önleme çabalarının yakından izlenmesi amacıyla, ekim ayının başında ''Küresel Finans Krizi İzleme ve Değerlendirme Komisyonu'' oluşturduğunu hatırlattı.
     MHP'li milletvekilleri tarafından hazırlanan raporda, kurumsal öneriler şöyle:
     ''Türkiye'de Hükümet, TBMM'nin desteğini almak için konuyu Meclise taşımamış, bilgi vermemiş ve katkı talebinde bulunmamıştır. Önümüzdeki zor dönemin aşılmasında TBMM'nin katkısı büyük olacaktır. Hükümet biran önce bu büyük ihmali telafi etmelidir. Bu bağlamda; TBMM'de temsil edilen tüm siyasi partilerin katıldığı, sürekli çalışan bir kriz komisyonu kurulmalıdır. Gerektiğinde küresel kriz ve Türkiye ekonomisi üzerinde genel görüşme yapılmalıdır. Ekonomik birimler tarafından Türkiye ekonomisi ve kriz ile ilgili güncel bilgilerin TBMM'de bulunan siyasî partilere verilmesi faydalı olacaktır.
     ABD ve AB son mali kriz ile tarihlerinin en önemli tedbirlerini almışlar ve bazen piyasa ekonomisinden de sapma anlamına gelen radikal kararları ve başta bankalar olmak üzere şirketleri kurtarma operasyonlarına girişmişlerdir. ABD Kongresi'nde kabul edilen 850 milyar dolarlık resmi kurtarma rakamlarının dışında, AB, AB bütçelerinden, Avrupa Merkez Bankası ve diğer fonlardan, başta bankalar olmak üzere, sisteme yaklaşık 3,5 trilyon dolar nakit para girişi yapmıştır. Bu gelişmeler ile AB yeni bir döneme ve yapısal değişime girmiştir. Son gelişmeler çerçevesinde Türkiye yine AB ile sessiz müzakerelere devam edip, ana konuya hiç girmeyecekse, o zaman dış ekonomik politikalarında yeni ve radikal değişimlere gitmek zorundadır.''
     Raporda mali piyasalara yönelik önlemlere de yer verildi. Mali piyasalara yönelik, Hükümetin mali disipline kesinlikle uyması gerektiği bildirildi.

Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,043 µs