En Sıcak Konular

ŞAHİN: YAPILMASI GEREKEN NEYİ YAPMADIM?

22 Ekim 2008 14:29 tsi
ŞAHİN: YAPILMASI GEREKEN NEYİ YAPMADIM? Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, CHP sözcülerinin istifasını istemesiyle ilgili olarak, ''Yapılması gereken ne vardı da ben yapmadım? Onu söylesinler. Ondan sonra bu istifa taleplerini değerlendireyim'' dedi.

ANKARA - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, CHP sözcülerinin istifasını istemesiyle ilgili olarak, ''Ben istifa edince ne olacak? Benim istifamı isteyen arkadaşlar mı Adalet Bakanı olacak? Yapılması gereken ne vardı da ben yapmadım? Onu söylesinler. Ondan sonra bu istifa taleplerini değerlendireyim'' dedi.
     Şahin, TBMM'de gazetecilerin çeşitli konulara ilişkin sorusunu yanıtlarken, Silivri'de hava şartlarının kötüleşmesi durumunda gazeteciler için özel bir çadır kurulacağını söyledi.
     Şahin, muhalefet sözcülerinin, cezaevindeki ölüm olayı ve dava yüzünden istifasını istediğinin hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:
     ''Ben istifa edince ne olacak? Benim istifamı isteyen arkadaşlar mı Adalet Bakanı olacak? Yani istifa ile bunlar çözülecekse edelim. Cezaevindeki ölümle ilgili de benim istifamı istiyorlar. Peki, kendileri olsa ne yaparlardı? Diyelim ki CHP Grup Başkanvekili Suha Okay Adalet Bakanıydı, onun döneminde Metris Cezaevinde böyle bir olay meydana geldi. Suha Beye sorun: Siz ne yapardınız? Ölen kişiyi geri getirebilir miydiniz? Özür diler miydiniz? Personelle ilgili ne gibi tedbirler alırdınız? Bunları kendileri açıklasınlar. Yapılması gereken ne vardı da ben yapmadım? Onu söylesinler. Ondan sonra bu istifa taleplerini değerlendireyim.''
     Adalet Bakanı Şahin, Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararını değerlendirirken, ''Anayasa Mahkemesinin daha önce YÖK kanununda yapılan değişiklik, bazı siyasi partilerle ilgili açılmış olan davalarla ilgili verdiği kararlarda, zaten üniversitelerde kılık kıyafetle ilgili oluşmuş bir görüşü ve yaklaşımı vardı. Sanıyorum, bu konuda da bu görüş paralelinde bir karar verdi'' dedi.
     Adalet Bakanı Şahin, gerekçeli kararda, Anayasanın değiştirilemez maddelerine yönelik vurgular bulunduğunu hatırlatarak, ''Bu konuda AK Parti'nin yeni bir yol haritası var mı, yoksa türban düzenlemesi rafa mı kalkıyor?'' diye soran gazeteciyi yanıtlarken de şunları söyledi:
     ''Türkiye'de yürürlükte bulunan Anayasanın değiştirilemez maddeleri ve Cumhuriyetin temel nitelikleriyle ilgili ne bizim, ne benim bildiğim diğer siyasi partilerimizin, ne halkımızın 'bunlardan vazgeçelim' diye bir düşüncesi var. Asıl düşünce, Cumhuriyetimizi ve onun temel niteliklerini nasıl daha da güçlendirebiliriz. Halkımızın bu konuda şikayetçi olduğu bir takım sorunları, acaba nasıl aşar da tüm halkımızın rejime ve onun ilkelerine bağlılığını ve samimiyetini, samimi bağlılığını nasıl daha da pekiştiririz? Bizim AK Parti olarak tek amacımız budur.''


Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,414 µs