En Sıcak Konular

Beşiktaş Moldova'da farka gitti : 0-3

8 Ağustos 2007 21:50 tsi
Beşiktaş Moldova'da farka gitti : 0-3 Avrupa Kupaları'ndaki temsilcilerimizden Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için yoluna devam ediyor.

Avrupa Kupaları'ndaki temsilcilerimizden Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam etmek için Moldova'nın Sheriff Tiraspol takımıyla karşı karşıya geldi. İkinci ön eleme turunun ilk karşılaşmasında İstanbul'da konuk ettiği rakibini İbrahim Toraman'ın golüyle 1-0 mağlup ederek üçüncü ön eleme turu öncesinde avantaj kazanan Beşiktaş rövanş maçında da Sheriff karşısında 3-0'lık galibiyetle ayrıldı. Beşiktaş'a galibiyeti getiren goller; 57.,69. dakikalarda Bobo ve 90.dakikada Koray'dan geldi.

 

KADRODA REVİZYON

Beşiktaş'ta teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Moldova'nın Sheriff Tiraspol takımı ile oynanan Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında, Fenerbahçe ile oynanan Süper Kupa karşılaşmasındaki kadrodan 2 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Siyah-beyazlılarda, Fenerbahçe maçında sakatlanan Mehmet Yozgatlı'nın yerine sağ kanatta Serdar Özkan forma giyerken, sol kanatta da İbrahim Akın'ın yerine Tello ilk 11'de sahaya çıktı.

RICARDINHO YEDEK, KALEDE YİNE HAKAN...

Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe ile oynanan Süper Kupa maçında görev vermediği Ricardinho'yu, Sheriff Tiraspol karşısında da yedek soyundurdu. Kaleyi yine genç file bekçisi Hakan Arıkan korurken, Rüştü ise yedekler arasında yer aldı.

NOBRE 18 KİŞİLİK KADRODA

Siyah-beyazlılarda uzun süren sakatlığının ardından takımla birlikte çalışmalara başlayan Mert Nobre, Sheriff Tiraspol karşısında 18 kişilik maç kadrosuna alındı. Ricardinho, Rüştü ve Nobre'nin yanı sıra Ali Tandoğan, Baki, İbrahim Akın ve Batuhan yedek kulübesinde oturan diğer futbolcular oldu.

KARTAL KONTROLLÜ BAŞLADI

Sheriff Tiraspol karşısına savunma ağırlık bir kadroyla çıkan Beşiktaş, karşılaşmanın ilk 15 dakikalık bölümünde oyunu kendi yarı sahasında kabul ederek kontraataklarla etkili olmaya çalıştı. Tur için gol bulmaktan başka çaresi olmayan Moldovo temsilcisi karşısında akıllı ve oldukça kontrollü bir futbol sergileyen siyah beyazlılar, özellikle Tello'nun kanat bindirmeleriyle golü bularak Sheriff'in biletini henüz ilk 45 dakikada kesmek istedi ama olmadı.

Ev sahibi takımın baskıyı arttırdığı dakikalarda Mamah'ın, İbrahim Üzülmez'e yaptığı hareket sonrası İskoç hakem tarafından kırmızı kart gösterilerek oyun dışına yollanması bir anlamda ekmeğimize yağ sürdü. Eksik kalan Sheriff karşısında oyunun kontrolünü eline geçiren Beşiktaş, rakip kalede baskı kurmaya çalışan, topa daha fazla hükmeden taraf olsa da önemli gol pozisyonları yaratmakta zorlandı.

İlk yarının ortasında ise bir ara düşen Beşiktaş temposundan yararlanan Moldova ekibi FC Sheriff, Beşiktaş kalesinde etkili oldu. Özellikle Balima ve Kuchuk, Hakan Arıkan'ın koruduğu kaleyi zaman zaman tehlikeli olarak yoklayanların başındaydı. Orta alanda pres yapan ve Beşiktaş'ın oyun kurmasına engel olmaya çalışan Moldova ekibi, 27. dakikada 10 kişi kalmasına rağmen atak oyununu sürdürdü ama ilk yarıda Beşiktaş savunması karşısında başarılı olamadı.

BOBO VARSA SORUN YOK...

Beşiktaş teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, ikinci yarıya sarı kartı olan İbrahim Kaş - Baki Mercimek değişikliğiyle başladı. İlk yarının aksine ikinci yarıya daha tempolu daha arzulu başlayan Beşiktaş, Moldova temsilcisi Sheriff'in de 10 kişi kalmasından faydalanarak oyunu tamamen rakip alan yıktı. İkinci yarının başlamasıyla birlikte Beşiktaş'ın rakip kalede kurduğu baskı verdi ve beklenen gol 57.dakikada Bobo'dan geldi.

Golden sonra da Sherrif kalesinde etkili olan Beşiktaş'ta Sheriff'in tur umutlarını yıkan gol 69.dakikada yine Bobo'dan geldi. Karşılaşmanın bu skorla sona ermesi beklenirken karşılaşmanın 90.dakikasında Koray Avcı muhteşem bir golle Sheriff tribünlerini selamladı ve Moldovo perdesini kapattı.

Kalan dakikalarda iki takımın da karşılıklı ataklarını sonuç vermedi ve karşılaşma Beşiktaş'ın 3-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Sheriff karşısından 3-0'lık galibiyetle ayrılan Beşiktaş, 3. ön elemede İsviçre'nin FC Zurih takımı ile Şampiyonlar Ligi gruplarına kalma mücadelesi verecek.

Öte yandan Beşiktaş'ta karşılaşmanın 22.dakikada Tello ve 40.dakikada İbrahim Kaş sarı kart görerek 15 Ağustos'ta İsviçre'de oynanacak Zürih maçı öncesi cezalı duruma düştü.

Stat: Sheriff
Hakemler: Iain Robertson Brines, Gordon Middleton, Willie Dishington (İskoçya)

Sheriff Tiraspol: Pascenco, Gnanou, Chinwo, Tarkhnishvili, Corneencov, Balima, Roumba, Arbanas, Constancia, Mamah, Kuchuk

Yedekler: Melencivc, Pereira, Gorodetchi, Suvorov, Kajkut, Demalde, Bulgaru

Beşiktaş: Hakan, Serdar Kurtuluş, İbrahim Kaş, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan, Cisse, Koray, Tello, Delgado, Bobo

Yedekler: Rüştü, Ali Tandoğan, Baki Mercimek, Ricardinho, İbrahim Akın, Mert Nobre, Batuhan Karadeniz...



Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,516 µs