En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU: ''BEŞİR ATALAY KANAL 7'YE DANIŞMANLIK YAPTI MI?''

21 Ekim 2008 15:25 tsi
KILIÇDAROĞLU: ''BEŞİR ATALAY KANAL 7'YE DANIŞMANLIK YAPTI MI?'' CHP İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a, ''Sayın Beşir Atalay, milletvekili olmadan önce, Kanal 7'ye herhangi bir danışmanlık hizmeti vermiş midir?'' diye sordu.

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, ''Sayın Beşir Atalay, milletvekili olmadan önce, Zekeriya Karaman'ın yönetim kurulu başkanı olduğu Kanal 7'ye herhangi bir danışmanlık hizmeti vermiş midir?'' diye sordu.
     Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre, RTÜK Başkanı Zahid Akman ve Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'la birlikte, 5 Ocak 1999 tarihinde, ''Nehir Medya Yayıncılık Filmcilik Tanıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketini'' kurduğunu ve ticari faaliyetlerini birlikte sürdürdüklerini iddia etti.
     ''Almanya'daki Deniz Feneri davasında mahkeme yargıcının, Karaman ve Akman'ı 'Deniz Feneri e.V.' yolsuzluğuna karışmakla suçladığını ve bu kişilerin yolsuzluğun Türkiye'deki asıl failleri olarak gösterdiğini'' öne süren Kılıçdaroğlu, ''Bu şahıslarla ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğünün yürüteceği soruşturmalarda gerekli objektifliği gösterebileceğine inanıyor musunuz?'' diye sordu.
     Kılıçdaroğlu şu soruları yöneltti:
     ''Bu gelişme, Sayın Beşir Atalay'ın, Sayın Akman ve Sayın Karaman ile geçmişteki ortaklığı nedeniyle tarafsızlığını artık koruyamayacağını göstermez mi? Deniz Feneri Derneğinin, İçişleri Bakanlığının hazırladığı dernekler mevzuatı başlıklı bir kitabın 10 bin adet basımını üstlendiği gazetelerde yazılmıştır. Bu durumda İçişleri Bakanlığı bu dernek karşısında tarafsızlığını koruyabilir mi?
     Sayın Beşir Atalay, bu görevde olduğu süre içinde, bu soruşturmanın kamuoyu vicdanını tatmin edecek boyutta yürütülmesinin mümkün olmadığını siz de düşünüyor musunuz? Sayın Beşir Atalay milletvekili olmadan önce, Karaman'ın yönetim kurulu başkanı olduğu Kanal 7'ye herhangi bir danışmanlık hizmeti vermiş midir? Vermişse bu hizmeti karşılığında nasıl ve ne kadarlık bir ücret almıştır? Böyle bir ilişki varsa, Atalay'ın Karaman ve Akman karşısında tarafsızlığını koruyabileceğine inanıyor musunuz?''

Bu haber 389 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,812 µs