En Sıcak Konular

YALÇINDAĞ: ''HÜKÜMET KEŞKE BİZİ ÇAĞIRSAYDI''

21 Ekim 2008 14:55 tsi
YALÇINDAĞ: ''HÜKÜMET KEŞKE BİZİ ÇAĞIRSAYDI'' TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Lehman Brothers'ın batmasının dünyadaki krizin zirve noktası olduğunu belirterek, "O günden bugüne yaklaşık 35 gün geçti. Hükümet keşke bizi o günlerde çağırsaydı" dedi.

İSTANBUL - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Lehman Brothers'ın batmasının dünyadaki krizin zirve noktası olduğunu belirterek, "O günden bugüne yaklaşık 35 gün geçti. Hükümet keşke bizi o günlerde çağırsaydı" dedi.
     Gazetecilerin, Ankara'da ekonomi bürokratları ve bakanlarla yapılan toplantılara ilişkin TÜSİAD'ın hükümetten talepleri ve reel sektöre verilmesi gereken desteklere yönelik soruları üzerine Yalçındağ, özel sektör olarak dünyadaki kriz sonrasında bir koordinasyonun başlamasını arzu ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:
     "Lehman Brothers'ın batması dünyadaki krizin zirve noktasıydı. O günden bugüne yaklaşık 35 gün geçti. Dolayısıyla aslında hükümet keşke bizi o günlerde, bir ay önce çağırsaydı... Çünkü bugün içinde bulunduğumuz konjonktürde artık haftaların, günlerin değil saatlerin önemi var. Bazı kararların önceden düşünülüp gerekli beyin egzersizi yapılarak, olası çıktıların hesaplanarak, çok çabuk alınabiliyor olması lazım. Dolayısıyla ilk isteğimiz bir masanın etrafında oturmaktı. Allah'a şükür onu gerçekleştirdik. İlkini cumartesi, sonrakini dün yaptık. Bu rayına girdi. Ne istiyoruz derseniz, TÜSİAD'ın özellikle reel sektöre destek istemekten çok, bir iki senedir zaten yapmamız gereken ve yapmadığımız birçok şeyi öncelikle yapmamız gerektiğini söylüyoruz. Onları daha önce yapsaydık, bugüne daha kuvvetli girerdik."
     Arzuhan Doğan Yalçındağ, bunlardan birinin IMF anlaşması olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     "IMF anlaşmasını zaaf gibi algılamamamız lazım. Güveni sağlamak açısından son derece önemli. Bugün IMF ile yapacağımız anlaşma bundan 6 ay öncekinden çok daha önemli. Geldiğimiz noktada bu anlaşmanın bir kredi paketiyle birlikte yapılmasının daha doğru olduğunu düşünüyoruz. Son (olarak) yaptığımız 16-20 milyar dolar arasında kredi paketi öngörüyorduk. Bu sefer de gerektiğinde onu kullanabileceğimiz böyle bir anlaşma yapmak faydalı olacaktır."
     Bir diğer konunun da yapısal reformları gerçekleştirmek olduğuna işaret eden Yalçındağ, Türk Ticaret Kanunu'nun bunlardan birini oluşturduğunu, kanun çıktığında şirketlerin kendi hisse senetlerini borsadan toplayabileceklerini söyledi. Yalçındağ, "Bu dönemde özel sektörün elinde bu olabilirdi. Yok..." dedi.

Bu haber 384 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,356 µs