En Sıcak Konular

21 EKİM 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ

21 Ekim 2008 10:27 tsi
21 EKİM 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ Bugün Türkiye'de rutin gündem şu şekilde oluşacak.

1- Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanacak.
    
     2- TBMM Başkanı Toptan, Kazakistan'da.
     - Toptan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile bir araya gelecek, Başbakan Karim Masimov ile görüşecek.
     - Köksal Toptan, Kamu Yönetimi Akademisi öğretim görevlisi ve öğrencilerine de hitap edecek.
    
     3- CHP ve MHP Meclis grup toplantılarında son gelişmeler değerlendirilecek.
    
     4- Devlet Bakanı Mehmet Şimşek Londra'da, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen ''Türk Bankacılık Sistemi'' konulu konferansta konuşacak.
     - Bakan Şimşek, daha sonra Türk-İngiliz Sanayi ve Ticaret Odası (TBCCI) üyelerine hitap edecek.
    
     5- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Deri Tanıtım Grubu'nun İstanbul'da gerçekleştireceği basın toplantısına katılacak.
     - Turquality programı kapsamında Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri de Bakan Tüzmen'in katılacağı törenle İstanbul'da dağıtılacak.
    
     6- Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Kastamonu Hüsnü Tandoğan Kapalı Spor Salonu'nda ''Milli Forma Milli Gurur'' sergisinin açılışını yapacak.
     - Kastamonu Üniversitesine bağlı İnebolu Meslek Yüksekokulu ile Cide Meslek Yüksekokulu binalarının açılışları da Devlet Bakanı Başesgioğlu tarafından yapılacak.
    
     7- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Erzurum'da düzenlenen, ''İmar, Kıyı ve Afet Uygulamaları Doğu Anadolu Bölgesi Semineri''ne katılacak.
     - Bakan Özak, Erzurum Valiliğini, Belediye Başkanlığını, AK Parti İl Başkanlığını ve Aziziye ilçesinde yaptırılan termal kaplıca tesislerini de ziyaret edecek.
    
     8- TBMM'den...
     - TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, İzmir kadın kuruluşları temsilcilerini Mecliste kabul edecek.
     - Genel Kurulda, gemi inşa sanayindeki sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Araştırma Komisyonunun raporu görüşülecek.
     - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TBMM Uyuşturucuyla Mücadele Araştırma Komisyonuna bilgi verecek.
    
     9- ''16. Yerel Medya Eğitim Semineri''.
     - Balıkesir'deki seminerin bugünkü oturumuna Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hilmi Bengi ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç de katılacak.
    
     10- Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni başkanlığındaki Uluslararası Para Fonu (IMF) heyetinin Ankara'daki temasları izleniyor.
    
     11- 2008 Yılı Çocuk Hakları Bölge Toplantısı, Sivas'ta 16 kentin çocuk hakları yetişkin temsilcileri ve çocuk temsilcilerinin katılımıyla yapılacak.
    
     12- Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, ''Geleneksel İş'le Buluşmalar'' etkinliği kapsamında Adana'da düzenlenen ''Global Gündemde Geleceğe Bakış'' konulu toplantıya katılacak.
    
     13- Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu tarafından İstanbul'da düzenlenecek "İnşaat Sektörü, Ekonomi ve AB İlişkileri" konulu toplantıya katılacak.
    
     14- Kore Cumhuriyeti Deniz Kuvvetlerine mensup 2 okul gemisi İstanbul'a gelecek. Ziyarete ilişkin ''Daejoyoung'' adlı gemide basın toplantısı yapılacak.
    
     15- Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Salih Uzun, partisinin İstanbul İl Başkanlığını ziyaret edecek.
    
     16- Avrupa Parlamentosu ekim ayı genel kurul çalışmaları Strasbourg'da devam ediyor.
     - AB dönem başkanı Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Avrupa Parlamentosu'na hitap edecek ve 15-16 Ekimde düzenlenen AB zirvesi hakkında Avrupalı parlamenterlere bilgi verecek.
    
     17- İsrail ile Hizbullah arasında 2006 yılındaki savaştan sonra Türk Kızılayının, Lübnan'ın kuzeyinde yer alan ve Türkmenlerin yaşadığı Kavaşra köyünde yaptırdığı okulun açılışı, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Serdar Kılıç tarafından yapılacak.
    
     18- Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı anılıyor.
     - Bombalı suikast sonucu 1999'da yaşamını yitiren Kışlalı, Ankara-Çayyolu'ndaki evinin önünde, adının verildiği parkta ve kabri başında anılacak, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde konferans düzenlenecek.
    
     19- Toplantı... Tören...
     - Dış Ticaret Müsteşarlığı-DETKİB tarafından Denizli'de düzenlenen ''Denizli?Uşak Ev Tekstili İş Kümesi Bilgilendirme Günü'' yapılacak.
     - İzmir Deniz Ticaret Odası Meclisi toplanacak.
     - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İzmir Şube Başkanı İzzet Alagöz, güncel ekonomik gelişmelere ilişkin basın toplantısı yapacak.
     - Sırp Sındığı Zaferi'nin 645. yıl dönümü dolayısıyla Edirne'nin Sarayakpınar köyündeki Sırp Sındığı Zafer Anıtı önünde tören yapılacak.
     - Manisa Valiliği ile Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü arasında meslek lisesi yapımıyla ilgili eğitim protokolü imzalanacak.
    
     20- İspanya modeli için 15 merkez seçildi.
     - TOKİ, yabancılar için inşa edilecek tatil köyü ve yazlıklar için maliyeden 416 adet arsa ve arazi talep etti.
     - Projenin gerçekleştirileceği yerler Aydın'da Kuşadası ve Didim, Muğla'da Bodrum ve Milas, İzmir'de Çeşme ve Karaburun, Bursa'da Nilüfer ve Karacabey, Antalya'da Finike, Balıkesir'de Burhaniye ve Edremit, Adana'da da Yüreğir olarak belirlendi.
     - İspanya modelinde Maliye, TOKİ'ye bedelsiz arazi verecek, karşılığında da satış gelirlerinin yarısını alacak.
    
     21- Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde (E), (F), (G) ve (H) gruplarında 3. maçlar yapılacak.
     - Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu 3. maçında İngiltere'nin Arsenal takımıyla Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşılaşacak.
    
     22- Basketbolda Erkekler ''Eurochallenge'' Kupası 1. ön eleme turu rövanş maçlarında Antalya'da Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Bulgaristan'ın BC Spartak Plevne, Bandırma'da Bandırma Banvitspor ile Romanya'nın CSU Atlassib Sibiu takımları karşılaşacak.
    
     23- Galatasaray Cafe Crown, Basketbol Erkekler Avrupa Kupası 1. ön eleme turu rövanş maçında Litvanya'nın BC Siauliai takımıyla Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.
    
     24- Aras Cargo'nun, Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı'nın ana sponsorluğunu üstlenmesi nedeniyle Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 tribünde basın toplantısı yapılacak.

Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,519 µs