En Sıcak Konular

HİSARCIKLIOĞLU: DEVİR TEDBİRLİ OLMA DEVRİDİR

20 Ekim 2008 07:32 tsi
HİSARCIKLIOĞLU: DEVİR TEDBİRLİ OLMA DEVRİDİR Rifat Hisarcıklıoğlu,"Devir tedbirli olma dönemidir. Hiç kimse "kriz bizi çok fazla etkilemiyor", "bize bir şey olmaz" türünden düşünce içerisinde olmamalıdır'' dedi.

BOLU - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin global krizden 2001 krizinde aldığı tedbirler ve sonrasında uyguladığı ekonomi politikası sayesinde çok fazla etkilenmediğine işaret ederek, 'Devir tedbirli olma dönemidir. Hiç kimse 'kriz bizi çok fazla etkilemiyor', 'bize bir şey olmaz' türünden düşünce içerisinde olmamalıdır'' dedi.
     Bolu Ticaret ve Sanayi Odasınca düzenlenen ''Dünyadaki Ekonomik Kriz ve Türkiye'ye Etkileri'' konulu toplantıda konuşan Hisarcıklıoğlu, rakamların ekonominin geçmişini, psikolojinin ise ekonominin geleceğini simgelediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     ''Bugün esnafımız büyük bir umutsuzluk içinde. Yapılan anketler bunu gösteriyor, umutsuz insan bildiğiniz gibi yatırım yapamaz. Ülke tarihine baktığımızda cari açığını finanse etmekte güçlük çektiğimiz anlarda hep krizlerin çıktığını görüyoruz. Şu an da ülkemizde 47 milyar dolar cari açık var. Devlet bunun bir kısmını yabancı sermaye ile bir kısmını da reel sektör kanalı ile finanse ediyor.
     Kalp krizi bildiğiniz gibi kalbe giden damarlara kan gitmemesinden kaynaklanır. Ekonominin kanı da paradır. Eğer sistemde para azalmaya başlamışsa orada sorun var demektir. Şu anda da Türkiye'de böyle bir durum yaşanmaktadır. Şu anda ülkemizdeki yabancı sermaye girişi 17 milyar dolar civarındadır. Tahminler 15 milyar dolar noktasına ineceğini öngörmektedir.''
     Küresel mali krizin nerede sonlanacağının bilinmediğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, ''Bankaların devletleştirilmesi ve piyasaya para pompalanmasına rağmen kriz tüm dünyayı etkisi altına devam ediyor. Şu anda krizin tam ortasındayız. Daha ortada olamayan hayali fonlar var. O yüzden elimizdeki çekle borcumuzun vadesi birbiriyle uyumlu olmalıdır. Şu anda alınacak olan kredinin de faizinin yüksek olacağı unutulmamalıdır'' diye konuştu.
     TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ülke olarak zenginleşmenin iki çıpasının olduğunu belirterek, ''Bu çıpalar güçlü ekonomi ve kaliteli demokrasidir. Bu iki unsuru yan yana getiremediğimiz sürece yoksulluğumuz devam eder'' dedi.

Bu haber 357 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    21,860 µs