En Sıcak Konular

ALTIN PORTAKAL'A 3 FİLM DAMGASINI VURDU

20 Ekim 2008 07:23 tsi
ALTIN PORTAKAL'A 3 FİLM DAMGASINI VURDU 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması'na, ''Pazar-Bir Ticaret Masalı'', ''Vicdan'' ve ''Nokta'' filmleri damgasını vurdu.

ANTALYA - 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması'na, ''Pazar-Bir Ticaret Masalı'', ''Vicdan'' ve ''Nokta'' filmleri damgasını vurdu.
     Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen festivalin ödül ve kapanış töreninde, törenin sunumunu yapan oyuncular Ceyda Düvenci ile Levent Üzümcü, ödül listesini, Ulusal Uzun Metraj Film Jürisi Başkanı Tuncel Kurtiz'e teslim etti.
     Jürinin teslim ettiği ödüller ayrı ayrı sanatçılar tarafından açıklanırken, ''En İyi Film Ödülü''nü ise Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay açıkladı.
     En İyi Film Ödülü'nü İngiliz yönetmen Ben Hopkins'in yönettiği ''Pazar-Bir Ticaret Masalı'' filmin kazandığını açıklayan Bakan Günay, sahneye gelen yönetmen Hopkins'i kutlayarak, ödülünü verdi.
     ''En İyi Film Ödülü'' ile birlikte ''En İyi Senaryo Ödülü''nü de kazanan Ben Hopkins, ödülünü Bakan Günay'ın elinden aldıktan sonra konuşmasına Türkçe başladı ve ''Zevkten dört köşe oluyorum. Çok mutluyum ama İngiliz'im, şu an bu mutluluğum görünmüyor'' diyerek espri yaptı.
     ''Pazar-Bir Ticaret Masalı'', ''En İyi Film'', ''En İyi Senaryo'', ''En İyi Kostüm Tasarımı'' ödüllerinin sahibi olurken, başrol oyuncusu Tayanç Ayandın'a da ''En İyi Erkek Oyuncu Ödülü''nü kazandırdı.
     Altın Portakal Film Festivali'nde en çok ödül alan film Erden Kıral'ın yönettiği ''Vicdan'' oldu.
     Film, başrol oyuncusu Nurgül Yeşilçay'a ''En İyi Kadın Oyuncu Ödülü''nü kazandırırken, bu ödülü Yeşilçay'ın aynı filmde başrolü paylaştığı Murat Han açıkladı.
     Urart firması adına broş da takılan Nurgül Yeşilçay, ödülü eline aldıktan sonra, ''Bu muymuş yahu?'' sözlerini kullandı.
     Vicdan, ''En İyi Saç ve Makyaj Ödülü'', ''En İyi Görüntü Yönetmeni'', ''En İyi Laboratuvar Ödülü''nü de kazandı. ''Vicdan'', ''En İyi Laboratuvar Ödülü''nü ''Gökten 3 Elma Düştü'' filmiyle paylaştı. Film, Mustafa Preşa'ya da ''En İyi Kurgu Ödülü''nü kazandırdı.
     Festivalin en önemli ödüllerinden biri olan ''En İyi Yönetmen Ödülü''nü ''Nokta'' filmiyle Derviş Zaim kazandı.
     Filmiyle, ''Yenilikçi tavırla bakan, samimimi, cesur, içten anlattığı hikayesini sinema diliyle birleştirmesi'' dolayısıyla ödüle layık görülen Zaim, ''Ödülü, bugün aramızdan ayrılan Ulviye Kükrer hanımefendiye ithaf ediyorum'' dedi.
     Bu yıl gerçekleştirilen 61. Cannes Film Festivali'nde ''3 Maymun'' filmiyle ''En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazanan ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ı, Altın Portakal'da geride bırakan Derviş Zaim, filmiyle ''En İyi Müzik Ödülü''nü de Mazlum Çimen'e kazandırdı.
     ''Nokta'' filmi, ''En İyi Ses ve Miksaj Ödülü'' de kazandı.
     Filmin yapımcısı Baran Seyhan ödüllü almak üzere sahneye gelirken dengesini yitirerek tökezlerken, bir kez daha çıktığı sahnedeki konuşmasında, ''Sinema da böyle, düşe kalka yapılan bir şey'' dedi.
     Yurtiçi Kargo Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü'nü kazanan ''Nokta'' filminin bu ödülünü de Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin açıklarken, ödülü yönetmen Derviş Zaim ile yapımcı Baran Seyhan yeniden sahneye gelerek aldılar.
     Bakan Şahin, Baran Seyhan ile el ele tutuşarak sahneden inmesine yardımcı oldu.
     Türker İşçi'ye ''En İyi Sanat Yönetmeni'' ödülünü kazandıran ''Başka Semtin Çocukları'' filmi de festivalden ödüllerle dönen filmlerden biri oldu.
     Filmdeki rolüyle Volga Sorgu Tekinoğlu, ''En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü''nü aldı.
     Törende, ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit de, Digitürk Behlül Dal Genç Yetenek Ödülü'nü ''Başka Semtin Çocukları'' filminin yönetmeni Aydın Bulut'un kazandığını açıkladı.
     Altın Portakal Film Festivali'nde bu yıl, Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği ''3 Maymun'' filmi ''Özel Efekt'' ödülünü alırken, Yeşim Ustaoğlu'nun yönettiği ''Pandora'nın Kutusu'' Övül Avkıran'a ''En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu'' ödülünü kazandırdı.
     Reha Erdem'in yönettiği ''Hayat Var'' filmi de, ''SİYAD En İyi Film Ödülü''nün sahibi oldu.

Bu haber 341 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,929 µs