En Sıcak Konular

OBEZİTEYE İL BAZINDA SIKI TAKİP

21 Kasım 2007 11:45 tsi
OBEZİTEYE İL BAZINDA SIKI TAKİP Sağlık Bakanlığı, obeziteye karşı girişilen mücadele çerçevesinde yeni bir adım daha attı.

ANKARA - Selma Bıyıklı - Sağlık Bakanlığı, obeziteye karşı girişilen mücadele çerçevesinde yeni bir adım daha attı. Bundan böyle illerde çocukların sağlıklı beslenmesi ve obezitenin önlenmesine yönelik faaliyetleri ''İl Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Kurulları'' yürütecek.
Sağlıklı beslenme ve obeziteyle mücadelede bundan sonra izlenecek strateji Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Orhan Gümrükçüoğlu tarafından 81 ile gönderilen genelgeyle duyuruldu.
Çocuk ve gençlerin yeterli ve dengeli beslenmelerinin gelecekte sağlıklı ve üretken bireyler olmaları için ön koşul olduğuna dikkat çekilerek, bu yaştakilerde hızlı büyüme ve gelişme nedeniyle pek çok besin ögesine olan gereksinimin yaşamın diğer dönemlerine oranla daha fazla olduğu kaydedildi.
Ülkede okul çağı çocuklarda görülen sağlık sorunları arasında protein-enerji malnütrisyonu, D vitamini yetersizliği, anemi, çeşitli vitamin mineral yetersizlikleri, basit guatr ve yaygın diş çürüklerinin yer aldığının altı çizilerek, ayrıca son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi ülkede de okul öncesi ve okul çağı çocuklarda obezitenin (şişmanlık), yaşam şekli ve alışkanlıklarında değişimlere bağlı olarak hızla artan bir sorun haline geldiği bildirildi.
Okul sağlığı hizmetlerinin öğrencilerin sağlığını değerlendirmek, korumak ve geliştirmek için yapılan çalışmaların tümü olduğu belirtilerek, bu hizmetler kapsamındaki sağlığın korunmasına yönelik çalışmalar arasında beslenme, spor etkinlikleri, sağlık eğitimi, çevre sağlığı hizmetlerinin yer aldığı kaydedildi.

Bu haber 445 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,002 µs