En Sıcak Konular

21 Kasım 2007 Türkiye Gündemi

21 Kasım 2007 10:42 tsi
21 Kasım 2007 Türkiye Gündemi Bugün Türkiye'de gündem şu şekilde oluşacak...

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gürcistan'da...
     - Gül, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin Gürcistan kesiminin temel atma törenine katılacak.
     - Cumhurbaşkanı Gül, ziyareti kapsamında Saakaşvili ve Aliyev ile ikili ve üçlü görüşmeler yapacak.
     - Gül ayrıca, Türkiye-Gürcistan İş Konseyi Forumu'na da katılarak, Saakaşvili ile iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilere ilişkin anlaşmaları imzalayacak.
     - Cumhurbaşkanı Gül, Gürcistan dönüşü Ankara Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yapacak.
    
     2- (A) Milli Futbol Takımı'nın kader maçı...
     - 13. Avrupa Şampiyonası elemelerinde (C) Grubu'nda yer alan milli takım, gruptaki 12. ve son maçında, İstanbul Ali Sami Yen Stadı'nda Bosna-Hersek ile karşılaşacak.
    
     3- Cumhurbaşkanı Gül, AP Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten'i Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.
    
     4- Slovenya Başbakanı Janez Jansa, Ankara'ya geliyor.
     - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Jansa'yı Başbakanlık Merkez Bina'da resmi törenle karşılayacak.
     - Erdoğan ve Jansa, ortak basın açıklamasının ardından, TOBB Üniversitesi'ndeki Türkiye-Slovenya İş Konseyi Toplantısı'na katılacak.
     - TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilecek olan Jansa, Başbakan Erdoğan tarafından onuruna verilecek akşam yemeğinden sonra Ankara'dan ayrılacak.
    
     5- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.
    
     6- AP KPK 58. Toplantısı...
     - Avrupa Parlamentosu (AP) Karma Parlamento Komisyonu (KPK)'nun 58. Genel Kurul Toplantısı, TBMM'de yapılacak. TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan, üyelere hitap edecek.
     - Komisyon, sabah ve öğleden sonra iki ayrı oturum yapacak.
     - Toptan, AP Karma Parlamento Komisyonu üyelerine Ankara Palas'ta verilecek resepsiyona da katılacak.
    
     7- TBMM Başkanı Toptan, Ankara'da düzenlenen,''Ülkemizin Güvenliği İçin Nanoteknolojide Doğru Modelin Belirlenmesi'' konulu sempozyumda da konuşacak.
    
     8- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ile Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini, Ankara'da düzenlenen ''Düzey 2 Bölgeleri Kalkınma Programı''nın kapanış toplantısına katılacak.
    
     9- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Yozgat'ta açılış ve temel atma törenlerine iştirak edecek.
     - Çiçek, sivil toplum örgütlerinin yöneticileriyle toplantı yapacak.
    
     10- Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, OECD Uluslararası Ticari İşlemlerde Yabancı Kamu Görevlilerine Rüşvetin Önlenmesi Sözleşmesi'nin 10. yılında, İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen uluslararası konferansa katılıyor.
    
     11- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) meclis toplantısında konuşacak.
     - Çağlayan, ATSO tarafından yaptırılan Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Sigortacılık Bölümü dersliği ile Antalya Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin açılış törenlerine katılacak.
     - Çağlayan, ATSO'da düzenlenen ''Kentsel Ekonomik Değerlendirme Toplantısı'nda görüşlerini açıklayacak.
    
     12- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Almanya'nın Bonn kentinde düzenlenen Ortadoğu, Afrika ve G-8 ülkeleri eğitim bakanları toplantısına katılıyor.
     - Avrupa Türk Demokratlar Birliği'ni de ziyaret edecek olan Çelik'in, Türk sivil toplum örgüt temsilcileriyle bir araya gelmesi bekleniyor.
    
     13- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Macaristan Ekonomi ve Ulaştırma Bakanı Janos Koka ile bakanlıkta bir araya gelecek. İki bakan, görüşme sonrası basın açıklaması yapacak.
     - Maden Mühendisleri Odası tarafından Ankara'da düzenlenen ''TMMOB Jeotermal Kongre ve Sergisi''nin açılışına katılacak olan Güler, Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi'nde ''Türkiye Enerji Stratejileri ve Enerji Güvenliği'' konulu konferans da verecek.
    
     14- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin tarihsel gelişimini anlatan müzenin açılış törenine katılacak.
    
     15- Yabancılara gayrimenkul satışı...
     - Bilgisayar ortamına aktarılan satışlar, artık anlık izlenebilecek.
     - Türkiye'de 68 bin 419 yabancının toplam 36 milyon 15 bin 446 metrekare taşınmazı bulunuyor.
     - Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak: '' Bunlar yasa gereği satılabiliyor. Türkiye'de yasadışı kim satabilir?''
    
     16- DTP Meclis grup toplantısında son gelişmeler değerlendirilecek.
    
     17- TBMM'den...
     - TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Belarus Parlamentosu Bölgesel ve Yerel Yönetim Daimi Komisyonu Başkanı Armatoly Malofeyev ve beraberindeki heyetle görüşecek.
     - Genel Kurulda, GATA Kanunu'nda değişiklik öngören tasarının görüşmeleri sürüyor.
     - Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi, Özelleştirme İdaresi, Kamu İhale Kurumu ve Gelir Bütçesi ele alınacak.
     - KİT Komisyonu, Elektrik İşleri AŞ'nin hesaplarını denetleyecek.
    
     18- Trakya başta olmak üzere yurdun çeşitli yerlerindeki aşırı yağışların neden olduğu su baskınlarına ilişkin gelişmeler izleniyor.
     - Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, aşırı yağışların tarım alanlarına etkisiyle ilgili Ankara'da basın toplantısı yapacak.
    
     19- Azerbaycan'da bulunan Yargıtay Başkanı Osman Arslan, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Esadov tarafından kabul edilecek.
    
     20- 2007 Çocuk Zirvesi 12. Yıl Kutlama Toplantısı, İstanbul'da yapılacak.
     - Toplantıda, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan'a, ''Çocuk Dostu'' ödülü verilecek.
    
     21- Toplantı... Fuar... Sempozyum...Etkinlik...Tören...
     - Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Oğuz Satıcı, Kocaeli Sanayi Odası tarafından düzenlenen ''Kimya Sektörünün Bugünü ve Geleceği'' konulu toplantıya katılacak.
     - TÜYAP'ın, Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), Ticari Araç İthalatçıları Derneği (TAID) ve Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) işbirliğiyle düzenlediği İstanbul Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı, İstanbul'da gerçekleştirilecek.
     - Yıldız Teknik Üniversitesi ile Telekomünikasyon Kurumu tarafından düzenlenen ''Haberleşme Teknolojileri ve Uygulamaları Sempozyumu'', İstanbul'da yapılıyor.
     - Perakende sektörü üst düzey yöneticilerle alanında uzman konuşmacılarını bir araya getiren ''Perakende Günleri'', İstanbul'da başlıyor.
     - Fildişi Kıyısı'nın Ankara Büyükelçisi Kessie Raymond Koudou ile beraberindeki heyet, İzmir Ticaret Odası'nı ziyaret edecek.
     - Avrupa Teknoloji Geliştirme Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Yüce, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği'nin toplantısına konuk konuşmacı olarak katılacak.
     - Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu ile Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği arasında, ayakkabı sanayisine AB standartlarında kalifiye eleman yetiştirilmesine yönelik protokol imzalanacak.
     - Fransız Kalkınma Ajansı ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi arasında 22 milyon Avro'luk kredi anlaşması imzalanıyor.
     - Anadolu Üniversitesi ile Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde faaliyet gösteren Seramik Araştırma Merkezi arasında sanayi-üniversite işbirliği kapsamında protokol yapılacak.
     - Eskişehir Ticaret Odası'nın hizmet binası, fuar, sergi ve kongre merkezi ile sosyal tesisleri için düzenlenen mimari proje yarışmasında birinci olan Çırakoğlu Mimarlık Tasarım ve Danışmanlık firmasıyla sözleşme imzalanacak.
     - Profesyonel Mutfak Yöneticileri Derneğince Antalya'da düzenlenen 5. Türkiye Gastronomi Yarışması'nda, profesyonel mutfak yöneticileri ve aşçılar hünerlerini sergileyecek.
     - Ege Orman Vakfı yöneticileri, son dönemde meydana gelen sel felaketleri ve erozyon kontrolü çalışmalarıyla ilgili bilgi vermek üzere İzmir'de basın toplantısı yapacak.
     - Kocaeli Üniversitesi Kök Hücre ve Gen Tedavileri Araştırma ve Uygulama Merkezi açılacak.
     - Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bedrettin Dalan, Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Türk Kimliği'' konulu konferansa konuşmacı olarak katılacak.
     - Mardin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü, çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
    
     22- Hamsiye ''gündüz avı yasağı''...
     - Doğal dengeyi korumak ve avlanma sezonunu uzatmak için bu yıl ilk kez, hamsi için gündüz avlanma yasağı getirildi.
     - İstanbul Balık Müstahsilleri Derneği İkinci Başkanı Abdullah Denizer:
     - ''Uygulama başarılı olursa, 1,5 ay süren av sezonu 5-6 aya kadar uzayacak, nisan ayına kadar hamsi yenebilecek.''
    
     23- Yönetici ''daha çok kaynak ve özerklik'' istiyor.
     - 81 ilde özel idare müdürlüklerindeki yöneticilerin yüzde 93,5'inin, kurumlarına verilen göreve oranla aktarılan kaynağı yetersiz bulduğu, bu nedenle etkin hizmet verilemediğini düşündükleri belirlendi.
     - Yöneticilerin yüzde 83,5'i de özel idarelerin, siyasal karar ve uygulamalardan bağımsız, özerk kalkınma birimleri gibi çalışması durumunda daha etkin olacağına inanıyor.
    
     24- Basketbolda Türk takımlarının Avrupa kupası maçları...
     - ULEB Avrupa Ligi (B) Grubu'nda bulunan Efes Pilsen, gruptaki 5. maçında, deplasmanda Litvanya'da BC Lietuvos Rytas Vilnius takımına konuk olacak.
     - FIBA Bayanlar Avrupa Ligi (A) Grubu'ndaki 3. maçında Fenerbahçe, İstanbul'da Letonya'nın TTT Riga takımıyla mücadele edecek.
     - FIBA Bayanlar Avrupa Kupası'nda gruplarındaki 3. maçlarında, (A) Grubu'nda Beşiktaş Cola Turka Yunanistan'ın BC Panionios, (D) Grubu'nda da Galatasaray Ukrayna'nın BSC Dnipro Dnipropetrovsk takımıyla İstanbul'da karşılaşacak.
    
     25- Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'nde 2007-2008 sezonu, İstanbul'da yapılacak 2 maçla başlıyor.
     - Beşiktaş ile Vakıfbank Güneş Sigorta, Fenerbahçe ile DYO Karşıyaka karşılaşacak.
    
     26- Ümit Milli Futbol Takımı, Manisa'da İsveç ile özel maçta karşı karşıya geliyor.
    
     27- TFF 2. Lig 3. Grup'ta 15. hafta maçları yapılıyor.
    
    
     NOT:
     Anadolu Ajansı'nın yayınladığı haber, görüntü, fotoğraf ile internet ve wap
     için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde
     kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz,
     başka kurum ve kuruluşlara aktaramazlar. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve
     cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
     Saygılarımızla.
    
     (A.A)

Bu haber 440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,567 µs