En Sıcak Konular

EDİRNE'DE NEHİRLERİN DEBİSİ ARTIYOR

21 Kasım 2007 11:32 tsi
EDİRNE'DE NEHİRLERİN DEBİSİ ARTIYOR Edirne'de, Bulgaristan'ın baraj kapaklarını açması ve yağışlar nedeniyle nehirlerin debileri artmaya devam ediyor.

EDİRNE - Edirne'de, Bulgaristan'ın baraj kapaklarını açması ve yağışlar nedeniyle nehirlerin debileri artmaya devam ediyor.
Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinin debilerinin artmasıyla taşkınların daha geniş bir alana yayıldığını söyledi.
Meriç ve Tunca Nehri'nin taşmasıyla sularının Karaağaç Mahallesi yakınlardaki Lozan Caddesi'nde bulunan iş yerleri ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait çay bahçelerini etkililiğini bildiren Miroğlu,''Nehirlerin debisi biraz daha artacak. Bu artışla daha fazla alan su tehdidine maruz kalacak. Bunun için Edirne merkezi başta olmak üzere Uzunköprü, Meriç, Enez ve İpsala ilçesinde kriz merkezleri oluşturduk'' dedi.
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de Meriç, Tunca ve Arda Nehirlerinin debilerinde ciddi bir artış olduğunu ve bölgede yağışların da devam ettiğini söyledi.
Kirişhane istasyonunda yapılan ölçümde Meriç Nehri'nin debisinin 2 bin metre küp/saniyeyi bulursa ''tehlike çanlarının çalacağını'' belirten Sedefçi, ''İnşallah debilerde artış olmaz. Meriç Nehri'nin debisi 2005'te 1711 metre küp/saniye olduğunda sıkıntı yaşamıştık. İki bini bulursa büyük sıkıntı yaşayabiliriz'' dedi.
DSİ 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de Kirişhane istasyonunda yaptıkları ölçümde Meriç Nehri'nin debisinin  1487 metre küp/saniye, Svilengrad'da 1141 metre küp/saniye ve Tunca Nehri'nde ise 147 metre küp/saniye olarak belirlendiğini söyledi.

KAPIKULE SINIR KAPISI ULAŞIMA KAPANDI

Türkiye'nin en büyük, dünyanın ikinci büyük sınır kapısı olan Kapıkule Sınır Kapısı, Bulgaristan'ın Kapitan Andreove Sınır Kapısı yakınından geçen Tunca Nehri'nin taşması sonucunda ulaşıma kapatıldı.
Edirne Gümrükleri Başmüdürü Mehmet Hatipoğlu'nun verdiği bilgiye göre, Bulgaristan'ın Kapitan Andreove Sınır Kapısı'nda sular 1 metreye ulaştı. Hatipoğlu, Bulgar yetkililerin Türk görevlilere durumu bildirmesi üzerine Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen araçlar gümrük sahasına alınmayarak, sınır kapısının kapatıldığını bildirdi.



Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,597 µs