En Sıcak Konular

ERDOĞAN: GEMİYİ GÜVENLİ ŞEKİLDE LİMANA ULAŞTIRACAĞIZ

17 Ekim 2008 15:10 tsi
ERDOĞAN: GEMİYİ GÜVENLİ ŞEKİLDE LİMANA ULAŞTIRACAĞIZ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda gündeme ait konuşma yaptı.

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Felaket tellallarının bütün gayretlerine rağmen, dünyanın en güçlü ekonomisine sahip ülkelerin çok ağır biçimde ödediği, yaşadığı kriz dalgalarını bugün Türkiye en asgari etkiyle atlatıyor'' dedi.
     Partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasında küresel mali krize de değinen Erdoğan, şunları kaydetti:
     ''Bugün yaşadığımız küresel kriz, Türkiye'nin son altı yılda adım adım izleyerek yakaladığı istikrarın ne kadar değerli olduğunu göstermiştir. Aynı zamanda bu tablo ne kadar sağlam bir zeminde elde edilmiş olduğunu da göstermiştir. Felaket tellallarının bütün gayretlerine rağmen, dünyanın en güçlü ekonomisine sahip ülkelerin çok ağır biçimde ödediği, yaşadığı kriz dalgalarını bugün Türkiye en asgari etkiyle atlatıyor.
     100 yılda görülebilecek büyük bir ekonomik krizin, dünyayla entegre olan bir ekonomiye mutlaka etkileri olacaktır. Çünkü dünya, ülkeler birbirine her yönüyle bağlı. Ekonomide bunların her önemlisi. Biz de zaten hiç etkilenmeyeceğimizi söylemedik, söylemiyoruz. Bu etkileri en az hasarla, en az maliyetle, en az bedelle atlatılabileceğini söylüyoruz. Ama bunun şartı istikrar, bunun şartı moral, bunun şartı paniğe kapılmamak, bunun şartı dünya da ne yaşanırsa işleyen tekere çomak sokmamak. Bunun için herkes dikkatli olmalı, söylediğine dikkat etmeli. Bu sorumluluğu layıkıyla taşımalı."
     Bu hassas dönemin gerektirdiği dikkati hükümet olarak azami şekilde gösterdiklerini, gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Erdoğan, "Yapıcı uyarıları, eleştirileri, açılımları dinliyor değerlendiriyoruz. Gerekli olan her şeyi gecikme olmaksızın yapıyoruz. Bu sorumluluğu dikkatle ve dirayetle taşıyoruz. Herkesin aynı hassasiyet içinde olması gerektiğine inanıyoruz. Bu ülkenin istikrarınını, iç huzurunu, üretim dinamizmini, kalkınma heyecanını bu geminin içinde olan herkes için ortak ve hayati bir sorumluluk olarak görüyoruz. İnşallah deniz ne kadar dalgalı olursa olsun biz bu gemiyi güvenli şekilde o güvenli limana ulaştıracağız. Bu konuda hiçbir endişemiz, kaygımız yok. Birileri zorla bize (böyle bir endişe var) diye kabul ettirmeye çalışıyor. Bizler böyle bir endişenin olmaması için her tedbiri aldık, alıyoruz. Böyle krizleri yaşayarak, bu krizlerden ders çıkarma adına akılcı, disiplinli adımlar atarak bu noktaya geldik. Dalgalı denizde yol almakta az da olsa bir tecrübemiz var. Sadece hükümet olarak bizim değil, özel sektöründe böyle bir tecrübesi var. Türkiye'nin ekonomik olarak bu süreçten sapasağlam çıkacağına ve kriz yorgunu küresel ekonomik tabloda dinamizmi ile çok önemli roller oynayacağına inanıyorum" dedi.

BİRİLERİ BİZLERİ TAHRİK ETMEYE ÇALIŞIYOR

     AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Birileri bizleri tahrik etmeye çalışıyor. Birileri kalkıp şahsıma yönelik 'Genelkurmay'ın Başbakanı' gibi yakışıksız, çirkin ifadeler ortaya koyuyor. Ama biz şu kurumun, bu kurumun değil, tekilci bir yaklaşımla değil Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı, milletin Başbakanıyız'' dedi.
     Erdoğan, parti genel merkezinde düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geleceğinin çok aydınlık olduğuna bütün samimiyetiyle inandığını söyledi.
     Terörün esas amacının ''bütün gayrimeşru araçları kullanarak moral tahribat meydana getirmek'' olduğunu belirten Erdoğan, ''Terörün amacı propaganda olduğuna göre siyasetçiler, güvenlik güçleri ve medyanın, topluma karşı sorumluluğu olan herkesin yapabileceği şeyler bulunduğunu'' söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti:
     ''Şimdi bakıyorsunuz ki herkesin yapması gereken şeylerde ciddi bir aksama var. Bunlar söylendiği zaman rahatsız olanlar var. Şu anda hükümetimiz, Silahlı Kuvvetlerimizle birlikte yoğun bir çalışma içinde (bunu nasıl minimize ederiz, bu konuda neler yapmamız lazım, yeniden yapılandırma içine mi girmemiz gerekir, yoksa bölgede farklı kurumlar mı oluşturmamız gerekir, doğruda sosyolojik, psikolojik, ekonomik olarak neler yapmamız gerekir) tüm bunların hepsinin a'dan z'ye müzakere edilerek, tartışılarak konuşulduğu, akademisyenleriyle, medya mensuplarıyla konuşulduğu bir ortamda bakıyorsunuz ki herkes kendine göre bir şeyler atıp tutuyor. Terör uzmanı adı altında birileri çıkıp televizyonlardan ahkam kesiyor. Bakıyorsunuz ki emekli askerlerden bazıları çıkıp ahkam kesiyor. Bilerek, bilmeyerek...
     10-15-20 yıl önce bölgede olanla bugün bölgede olanlar arasında çok şey değişti. Ama bunların hiçbiri değerlendirmeden ahkam kesiliyor. Bazıları kendi hayat hikayelerini anlatıyor. Bu kadar mahirdin de niçin bu işin kökünü o zaman kazıyamadın? 'Bu işi yapardık, kökünü kazırdık'... Hayır. Terörün dünyada kökünü kazıyan hiçbir ülke yok. Varsa hemen gideriz, biz onlardan bunun da reçetesini alırız ama şunu da bilmemiz gerekir. Her ülkenin terörle mücadeledeki stratejisi farklıdır.''
     Konuşmasında, ''Demokrasi dışında çözüm bir yol aramıyoruz'' diyen Erdoğan, şunları kaydetti:
     ''Terörün hedefi özellikle bu yapıyı zayıf düşürmek, çökertebilmek. Biz buna asla pirim vermeyiz. Kimse bilerek veya bilmeyerek hükümetimizi, Silahlı Kuvvetlerimizi zaafiyet ve tereddüt içinde göstermeye kalkmasın. Hepimiz terörün olmadığı bir Türkiye istiyoruz. Hükümetimizi, ordumuzu, emniyet güçlerimizi, medyamızı, aydınlarımızı 70 milyon vatandaşımızı bırakın inanıyorum ki evlatlarını kendi kendilerini imha etsinler diye dağa kaldıran bu cinayet şebekesine, bu terör örgütüne kaptıran analar ve babalarda terörsüz bir Türkiye istiyor. Soğuk savaş yıllarından kalan bu terör örgütüyle mücadeleyi tüm boyutlarını yeniden ele alıyoruz. Bu çalışmalar kararlılıkla sürecek.
     Bu ülkede demokrasi var, basın eleştirme hakkına sahiptir. Birilerine kendi işini öğretmek gibi bir kaygıyla değil, bu ülkenin canını acıtan 70 milyonun huzuru için bunu ifade ediyorum. Lütfen, hiçbir doğru haber ve hakkaniyete uygun hiçbir eleştiri vicdanlarda yara açmaz. Biz bu yarayı açacak siyasi dilin değil, yarayı kapatacak siyasi dilin peşindeyiz. Herkesin bizi doğru anlamasını rica ediyorum. Ne slogan atmanın kolaylığı içindeyiz, ne slogan gibi manşet atmanın kolaylığı içindeyiz. Türkiye'nin sorumluluğunu duyarak, devletin ve milletin sorumluluğunu duyarak konuşuyoruz.
     Sen kalkar da (Aktütün'de okul yok, öğretmen yok) dersen, ne sana ne o medyaya saygı duymam. Bunun adı eleştiri değildir. Okulun olduğu yerde bunlar yok dersen bunlar bal gibi yalandır, palavradır.''
     Terörle mücadelede azami duyarlılık gösterilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, ''Türkiye'nin selameti hepimizin birbirini doğru anlamasından geçmektedir'' dedi.



Bu haber 381 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,851 µs