En Sıcak Konular

17 EKİM 2008 TRKİYE GÜNDEMİ

17 Ekim 2008 10:11 tsi
17 EKİM 2008 TRKİYE GÜNDEMİ Bugün Türkiye'de rutin gündem şu şekilde oluşacak.

1- BM Güvenlik Konseyi geçici üyelikleri için seçim yapılacak.
     - Türkiye'nin Batı Avrupa grubundan seçilebilmesi için 192 üyeli BM Genel Kurulunda oylamaya katılanların üçte ikisinin oyunu alması gerekiyor.
     - Dışişleri Bakanı Ali Babacan, oylama dolayısıyla New York'ta bulunuyor.
    
     2- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi Başkanı Nurten Ural ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.
    
     3- TBMM Başkanı Köksal Toptan, İnönü Üniversitesinin yeni akademik yılı açılış törenine katılacak.
     - Malatya Valiliği ile Belediye Başkanlığını ziyaret edecek olan Toptan, Ahilik Kültürü Haftası kutlama programına da iştirak edecek.
    
     4- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde, 47. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılacak.
    
     5- Genelkurmay Başkanlığı Karargahında haftalık basın bilgilendirme toplantısı yapılacak.
    
     6- Dışarıdan gelecek paraya, yatırılacak alana göre kesinti.
     - Yurt dışındaki paraların Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili kanun taslağı hazır.
     - Taslağa göre, getirilecek parayı, Türkiye'de 1 yıl ve üstü vadeli hesaba yatıranlar, devlet kağıdı alanlar, sermayeye ekleyenler ve gayrimenkulde değerlendirenler yüzde 0,5 oranında kesintiye tabi tutulacak.
     - Bildirimde bulunup, parayı nasıl kullanacağı belirsiz olanlara yüzde 1, bildirimde bulunup parayı daha sonra getireceğini taahhüt edenlere ise yüzde 2 kesinti uygulanacak.
    
     7- Şehitlerimizi uğurluyoruz...
     - Hakkari'de teröristlere karşı yürütülen operasyon sırasında şehit olan uzman çavuş Ferhat Erdin'in cenazesi Amasya'da, komando er Ferdi Sefa Kılıç'ın cenazesi İzmir'de, komanda er Umut Çiftçi'nin cenazesi de Diyarbakır'da düzenlenecek törenlerin ardından toprağa verilecek.
    
     8- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Bozok Üniversitesi Akademik yılı açılış töreni ile kampüs içerisinde bazı tesislerin temel atma ve açılışlarına katılacak.
     - Çiçek, Ak Parti Yozgat Merkez İlçe Kongresi'nde de konuşacak.
    
     9- Devlet Bakanları Kürşad Tüzmen ve Said Yazıcıoğlu ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon'da düzenlenen ''1. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi''ne katılıyor.
    
     10- Devlet Bakanı Yazıcıoğlu, Başbakanlık Merkez Bina'da, Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi temsilcilerini kabul edecek.
    
     11- Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Kazakistan'ın "Müslüman Dünya ve Batı" adlı inisiyatifi çerçevesinde Astana'da düzenlenen "Ortak Dünya: Çeşitlilik Yoluyla İlerleme" konferansına katılacak.
    
     12- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Dünya Enerji Konseyi ve Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesinin İstanbul'da ortaklaşa düzenlediği, "Hazar havzasındaki petrol ve doğal gaz üretiminin Avrupa'ya iletimi ve koridor ülkeler" konulu panele katılacak.
     - Bakan Güler, Tekirdağ'da da Enerji Verimliliği (ENVER) Projesi kapsamında, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında da yer alacak.
    
     13- Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İstanbul'da Okan Üniversitesinin 2008-2009 akademik yılı açılış törenine katılacak.
    
     14- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul'da Orhan Kemal Müzesini ziyaret edecek.
     - Bakan Günay, Ayasofya Müzesinde gerçekleştirilecek ''Ayasofya'' kitabının tanıtımı için düzenlenen kokteyle de katılacak.
    
     15- Dünya Gıda Günü.
     - Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası tarafından Dünya Gıda Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerin Ankara'daki açılış törenine katılacak.
     - Gıda Mühendisleri Odasının düzenlediği ''Gıda Politikaları'' konulu panel Ankara'da yapılacak.
    
     16- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde Hacı Rafet Gümüş Lisesini açacak, Namık Kemal Üniversitesi yeni akademik yıl törenine katılacak.
     - Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü binasının temel atma töreninin ardından Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ile Belediye Başkanı Ahmet Aygün'ü ziyaret edecek olan Çelik, AK Parti, CHP, MHP, İl başkanlıklarına da ziyaretlerde bulunacak.
    
     17- 2009 Yılı Merkezi Bütçe Kanunu Tasarısı TBMM Başkanlığına sunulacak.
    
     18- Küresel finansal kriz...
     - Asya ve Avrupa borsalarında dün yaşanan büyük düşüşlerin ardından piyasalardaki gelişmeler izleniyor.
    
     19- Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) yılın ikinci Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısı, İstanbul'da yapılacak.
    
     20- Afganistan Temsilciler Meclisi Başkanı Muhammed Yunus Kanuni ve beraberindeki parlamento heyeti, Mevlana Müzesini ziyaret edecek, sema gösterisi izleyecek.
    
     21- TRT ile Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliğinin ortaklaşa düzenlediği ve yerel medyanın sorunlarının tartışılacağı sempozyum, TRT Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilecek.
    
     22- Türkiye'de çevre sorunlarının araştırılarak gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonunun üyeleri, Van Gölü'nde kirliliği inceleyecek, ''Van Gölü Çevresindeki Sorunlar ve Ele Alınması Gereken Tedbirler'' konulu toplantıya katılacak.
    
     23- Toplantı... Fuar...
     - Tüketici Dernekleri Federasyonu ile TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, Ankara'da ulaşıma yapılan zam konusunda basın toplantısı yapacak.
     - ''1. Karadeniz Tarım ve Gıda Fuarı Trabzon'da açılacak.
    
     24- Üretici, fındığın yarısını TMO'ya satmak istiyor.
     - Bu yıl 780 bin ton rekolte beklenirken, 193 bin üretici, 465 bin ton ürün satmak için Toprak Mahsulleri Ofisinden (TMO) randevu aldı.
     - TMO Genel Müdür Vekili Mesut Köse: ''Fındık alımında amaç TMO'nun kar etmesi değil, minimum zarar ile üretici ve tüketiciyi korumak, piyasada istikrarı sağlamak.''
    
     25- Fortis Türkiye Kupası'nda grup maçlarının kura çekimi Ataköy Olimpiyatevi'nde yapılacak.
    
     26- Beko Basketbol Ligi'nde Beşiktaş Cola Turka ile Kepez Belediyesi, Beşiktaş Cola Turka Arena'da karşı karşıya gelecek.
    
     27- Galatasaray'daki antrenörlük görevine kulüp yönetimi tarafından son verilen Ümit Davala, Türkiye Spor Yazarları Derneğinin (TSYD) Levent'teki sosyal tesislerinde basın toplantısı yapacak.
    
     28- Samsung Electronics'in, Efes Pilsen Spor Kulübüne ana sponsor olması nedeniyle Conrad Otel'de basın toplantısı yapılacak.
    
     29- Bu yıl Galatasaraylı Sporcular Derneğinin ev sahipliğinde düzenlenen 6. Karadeniz Ülkeleri Veteran Oyunları'nın açılış töreni, Burhan Felek Spor Kompleksi Ekrem Koçak Atletizm Sahası'nda yapılacak.
    
     30- Futbol Federasyonunun eski başkan vekillerinden, Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Üyesi Turgay Aksoylu'nun cenazesi, Teşvikiye Camii'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
    
     31- Fenerbahçe ile Kocaelispor, ligde yarın 39. maça çıkıyor.
     - İki ekip arasında geride kalan maçlarda Fenerbahçenin 19, Kocaelisporun ise 7 galibiyeti bulunuyor.
     - Kocaeli'nde yapılan maçlarda her iki takım da 7'şer kez galip geldi.
     - Fenerbahçe, Kocaelispora karşı son yenilgisini 1998'de aldı.

Bu haber 419 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,393 µs