En Sıcak Konular

TÜRKİYE-AB TROYKASI BAŞLADI !

20 Kasım 2007 16:48 tsi
TÜRKİYE-AB TROYKASI BAŞLADI ! BRÜKSEL - Türkiye-AB Troykası dışişleri bakanları toplantısı, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın da katılımıyla AB Konseyinde başladı.

Toplantıda AB tarafını ise dönem başkanı Portekiz Dışişleri Bakanı Luis Amada, gelecek dönem başkanı Slovenya Dışişleri Bakanı Dimitrij Rupel, AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn ve AB ortak dış politika ve güvenlik yüksek temsilcisi Javier Solana temsil ediyor.
Toplantıda Türkiye-AB müzakere sürecini ilgilendiren konuların yanında Irak, İran ve Orta Doğu barış süreci gibi bölgesel konuların ele alınması bekleniyor.
Çalışma yemeğiyle devam edecek toplantının ardından AB Konseyinde ortak basın toplantısı düzenlenecek.
Dışişleri Bakanı Babacan, daha sonra AB yüksek temsilcisi Solana ve AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Rehn'le ayrı ayrı görüşecek.

"GÖRÜŞ AYRILIKLARIMIZ VAR"
Türkiye-AB Troykası'na katılmak için Brüksel'e gelen Bakan Babacan, Türk basın mensuplarıyla sohbet toplantısı düzenledi.
Ali Babacan, AB'nin bazı belgelerinde Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetim için ''Kürdistan bölge hükümeti'' gibi ifadeler kullanılmasıyla ilgili bir soru üzerine, ''Nasıl Kıbrıs konusunda AB ile görüş ayrılığımız varsa Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetim konusunda da var. AB'nin tercihi farklı olabilir. ABD'nin tercihi de farklı olabilir. Türkiye'nin kendi tercihi vardır. Biz Irak anayasasının bu (kuzeydeki bölgesel yönetimle ilgili) kısmını tanımayacağımızı belirttik'' diye konuştu.
Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin ''PKK'yı bir terör örgütü olarak kabul ederek uygun bir cevap vermesinin'' önemine dikkat çeken Babacan, ''Açıkçası kuzey Irak'taki oluşumun niyetinden pek emin değiliz. Son zamanlarda bazı ülkelerin baskısıyla biraz daha kabul edilebilir açıklamalar geldiyse de sadece sözle bu iş olmuyor'' dedi.
Türkiye'nin, terör örgütüyle mücadelede AB'den beklentisinin ise ''Kürt meselesiyle terör konusunun birbiriyle karıştırılmaması'' olduğunu aktaran Babacan, bazı AB üyelerinin tutukladıkları, kırmızı bültenle aranan terör örgütü mensuplarını daha sonra salıverdiklerini hatırlattı. Babacan, ''AB'den temel beklentimiz reform sürecine destek verirken terörle mücadeleye de aynı kararlılıkla destek vermeleri'' diye konuştu.

Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,396 µs