En Sıcak Konular

AK PARTİ'Lİ DİŞLİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

16 Ekim 2008 13:28 tsi
AK PARTİ'Lİ DİŞLİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli ve Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Namık Öndeş hakkında suç duyurusunda bulundu.

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli ve Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Namık Öndeş hakkında suç duyurusunda bulundu.
     Dibek, Ankara Adalet Sarayı'na gelerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmek üzere suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.
     Dibek, adliyeden ayrılırken yaptığı açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu tarafından, Dişli hakkında, Silivri'deki bir arazinin imar değişikliğiyle ilgili bir belgeyi kamuoyuna açıklamasına karşın bugüne kadar bu konuya ilişkin resen bir soruşturmanın yapılmadığını belirtti.
     Kılıçdaroğlu'nun dün de konuyla ilgili başka bir belgeyi kamuoyuna açıkladığını ifade eden Dibek, Dişli ve Öndeş hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 250/1. maddesinde düzenlenen ''irtikap'' suçlamasıyla Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.
     Dibek, ''Gerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gerek Silivri Belediyesi'nin bu olayda ne kadar yolsuzluklar içerisinde olduğunu görüyoruz. Sayın Başbakan'ın ve AKP yetkililerinin, yaşadığımız bu ekonomik krizde, Türkiye'nin yaşadığı bu sıkıntılı günlerde, bu ekonomik krizin de aslında Türkiye için bir fırsat olacağına dair beyanları var. Aslında biz burada şunu görüyoruz. Bu fırsatı biz, AKP'lilerin kendileri için kendilerine yarar bir şekilde kullandıklarını da bu olaylarla görüyoruz'' diye konuştu.
     Suç duyurusu dilekçesinde, Dişli ve Öndeş'in, ''görevlerinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle ilgili belediyeleri imar planı değişikliğine icbar ettikleri, kendilerine ve başkasına yarar sağladıkları'' iddia edilerek, TCK'nın 250. maddesinde yer verilen ''irtikap'' suçundan cezalandırılmaları talep edildi.

Bu haber 399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,151 µs