En Sıcak Konular

16 EKİM 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ

16 Ekim 2008 10:08 tsi
16 EKİM 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ Bugün Türkiye'de rutin gündem şu şekilde oluşacak.

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.
     - Cumhurbaşkanı Gül, Afganistan Meclis Başkanı Muhammed Yunus Kanuni ve beraberindeki heyeti de Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.
    
     2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de bulunan Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği FIBA Başkanı Bob Elphinston'u, Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi Başkanı Nurten Ural ve heyet üyelerini ve Pekin-2008 Olimpiyat Oyunları ile Paralimpik Oyunları'nda madalya alan sporcuları, Başbakanlık Yeni Bina'da ayrı ayrı kabul edecek.
     - Erdoğan, Afganistan Meclis Başkanı Muhammed Yunus Kanuni ile de Başbakanlık Yeni Bina'da görüşecek.
    
     3- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye- Macaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Andras Kelemen ve beraberindeki heyeti kabul edecek.
     - Toptan, daha sonra Karabük'e gidecek ve burada valilik ve belediyeyi ziyaret edecek.
     - Toptan, Hasan Doğan Spor Tesisleri'ndeki Milli Gurur Milli Forma 1923-2008 Sergisi açılışı ile Türk Dünyası Gençlik Topluluğu 5. Gençlik Buluşması etkinliğinin yanı sıra ülkelerin tanıtım stantlarının açılışlarına da katılacak.
    
     4- KKTC'de bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Fatma Ekenoğlu ile görüşecek.
     - Çiçek, Başbakan Ferdi Sabit Soyer ile Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı ile görüştükten sonra Ankara'ya dönecek.
    
     5- Dışişleri Bakanı Ali Babacan, New York'ta yarın yapılacak BM Güvenlik Konseyi seçimleri öncesinde BM'deki ülkelerin temsilcileriyle görüşmelerini sürdürecek.
    
     6- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İstanbul'da Uluslararası Demir Çelik ve Döküm Teknolojileri Makine ve Ürünleri İhtisas Fuarı ile Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu 2008-2009 akademik yılı açılışlarına katılacak.
    
     7- Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Erzurum-2011 Dünya Üniversite Kış Spor Oyunları'nın hazırlık ve düzenleme kurulunun Ankara'daki toplantısına başkanlık edecek.
    
     8- Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'da düzenlenen 2. Akdeniz Ülkeleri Noterlikleri Kollokyumu'nun açılışında konuşacak.
    
     9- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir'in Beydağ ilçesinde AK Parti İlçe Kongresi'ne katılacak, Konyalılar Vakfı Yardımlaşma ve Kültür Derneğini ziyaret edecek.
    
     10- Tarım ve Köyişler Bakanı Mehmet Mehdi Eker İstanbul'da, ''Dünya Gıda Günü Kutlama Programı'' ile ''Gıda ve Tarım Kongreleri Programı Kamuoyu Tanıtım Toplantısı''na katılacak.
    
     11- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gaziantep'te valilik, büyükşehir belediyesi, sosyal güvenlik il müdürlüğü, çalışma bölge müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu Gaziantep İl Müdürlüğü'nü ziyaret edecek.
     - Çelik, Türkiye İş Kurumunun mesleki eğitim törenine katıldıktan sonra MHP, CHP ve AK Parti il başkanlıklarına ziyaretlerde bulunacak, Gaziantep Sanayi Odası ile Gaziantep Ticaret Odası üyeleriyle toplantı yapacak, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ziyaret edecek.
    
     12- Hızlı trenle yeni ''İpek Yolu'' projesi.
     - Dünya tarihindeki ticaret yollarında önemli konuma sahip İpek Yolu'nun trenlerle katedilmesi konusunda Türkiye ile Çin arasında görüşmelere başlandı.
     - Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen: ''Önümüzdeki süreçte 10 trilyon
     dolarlık bir ticaret hacmini yakalayacak Çin ile ortak projeler geliştirmemiz, kalkınma hızımıza ivme katar.''
    
     13- TBMM'den...
     - Genel Kurulda, Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Tasarısı'nın görüşülmesi sürecek.
     - Plan ve Bütçe Komisyonunda, Gümrük Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı görüşülecek.
     - İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunda, gizli dinleme yoluyla özel haberleşmenin ihlali iddialarının araştırılması sonucunda hazırlanan alt komisyon raporu ele alınacak.
     - Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, Dışişleri Bakanlığı Eğitim Merkezi Başkanlığınca Iraklı diplomatlara düzenlenen eğitim programı çerçevesinde Ankara'da bulunan Iraklı diplomatlarla bir araya gelecek.
    
     14- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, İstanbul'da Galatasaray Üniversitesinde ''Kıbrıs'' konulu konferans verecek.
    
     15- Avrupa Parlamentosu Yüksek Temas Grubu, KKTC'de temaslarda bulunacak.
    
     16- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Genel Merkezi'nde belediyenin çalışmalarıyla ilgili sunum yapacak.
    
     17- Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, partisinin Mersin ve Osmaniye il başkanlıklarının kongrelerine katılacak.
    
     18- İMKB Başkanı Hüseyin Erkan İstanbul'da ''Funds World Turkey 2008'' Konferansı'na katılıyor.
    
     19- Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) liderliğinde yürütülen ''Verimlilik Üzerine e-Öğretim Programı Geliştirilmesi'' projesinin kapanış töreni, Ankara'da yapılacak.
    
     20- Dünya Gıda Günü.
     - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, teması ''Dünya Gıda Güvencesi, İklim Değişikliği ve Biyoenerjiyle Gelen Güçlükler'' olarak belirlenen Dünya Gıda Günü ile ilgili Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek.
     - Dünya Gıda günü etkinlikleri çerçevesinde Ankara'da ''Gıda Egemenliği 21. Yüzyılın Ayıbı: Açlık'' konulu sempozyum yapılacak.
     - Akdeniz Üniversitesi'nde ''Dünya Gıda Güvencesi, İklim Değişikliği ve Biyoenerjinin Yarattığı Güçlükler'' konulu panel gerçekleştirilecek.
    
     21- Toplantı... Tören...
     - Amasya'da, ''Uluslararası Anadolu-Türk Darüşşifaları ve Sabuncuoğlu Kongresi'' yapılacak.
     - Atatürk Üniversitesinde 4. Ulusal Biyomekanik Kongresi toplanıyor.
    
     22- İhracatçılar, krizi fırsata çevirmenin arayışında.
     - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi:
     - ''Küresel mali kriz her gün birşey çıkartıyor. Bu nedenle planlarımızı, önümüzü gördükten sonra yapmak istiyoruz.''
     - ''Bu yıl ihracat hedefi tutacak, ancak önümüzdeki yıl mümkün olduğu kadar pazarı çeşitlendirmemiz lazım.''
    
     23- Talih kuşu, Rekabet Kurulundan görüş bekliyor.
     - Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkması beklenen Milli Piyango özelleştirmesi için ÖİB, Rekabet Kurulunun ön görüşünü bekliyor.
     - Rekabet Kurulu yetkilileri, ilgili dairenin çalışmasının henüz hazır olmadığını kaydederek, prosedür uyarınca çalışmanın tamamlanmasının ve ÖİB'nin de bu konuda görüşünün alınmasının ardından, kurulun toplanarak görüşünü hazırlayacağını söyledi.
     - ÖİB yetkilileri ise MP özelleştirilmesi için beklenen kararların
     alınması durumunda, gelecek hafta ilana çıkabileceklerini bildirdi.
    
     24- Zeytinyağında yeni sezon.
     - TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin:
     - ''Fiyatı rekolte etkilemez ama küresel dalgalanmadan endişeliyiz.''
     - ''Birlik olarak fiyatların korunması konusunda elimizden gelen tüm tedbirleri alacağız.''
    
     25- Beko Basketbol Ligi'nde 2008-2009 sezonunun ilk maçında, Fenerbahçe Ülker ile Casa TED Kolejliler, İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşıya gelecek.
    
     26- 16 Yaş Altı (B) Genç Milli Futbol Takımı, İrlanda Cumhuriyeti ile 2. özel maçını Bolu'da yapacak.
    
     27- Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'ndeki tek maçta, Eczacıbaşı Zentiva ile Galatasaray, İstanbul'da karşılaşacak.
    
     28- TFF 2. Lig 1. ve 2. gruplarda 9. hafta maçları yapılacak.
    
     29- İstanbul'da süren 9. Türk Spor Yaralanmaları, Artroskopi ve Diz Cerrahisi Kongresi kapsamında düzenlenecek ''Profesyonel Sporcu Sağlığı'' konulu panele, Futbol Federasyonu Başkanvekili Lutfi Arıboğan, futbolcu Hakan Şükür ve milli takımlar sağlık ekibinden Doç. Dr. Bülent Bayraktar konuşmacı olarak katılacak.
    
     30- Turkcell Süper Lig'de 7. hafta maçlarını yönetecek hakemler, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.

Bu haber 315 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,626 µs