En Sıcak Konular

BAŞBUĞ: BİLGİLERİ SIZDIRAN VE KULLANANLAR HAKKINDA ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI

15 Ekim 2008 17:47 tsi
 BAŞBUĞ: BİLGİLERİ SIZDIRAN VE KULLANANLAR HAKKINDA ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, ''Bu konulara ilişkin bilgileri (Aktütün olayı) sızdıranlar ve bu gizli bilgileri kullananlar hakkında da adli işlemler başlatılmıştır'' dedi.

BALIKESİR - Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, ''Bu konulara ilişkin bilgileri (Aktütün olayı) sızdıranlar ve bu gizli bilgileri kullananlar hakkında da adli işlemler başlatılmıştır'' dedi.
     Başbuğ, ''Şimdi bu noktaya, şu söyleyeceğim hususa dikkatinizi çekmek istiyorum; Bütün bunlara rağmen, bölücü terör örgütünün yaptığı eylemleri, altını çiziyorum başarılı gibi gösterenler, tekrar ifade ediyorum başarılı gibi gösterenler akan ve akacak olan her damla kanın sorumluluğuna ortak olurlar. Bunu herkesin iyi anlamasını istiyorum'' diye konuştu.
     Orgeneral Başbuğ, Balıkesir Astsubay Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirilen sancak tevdi töreninin ardından yaptığı basın açıklamasında, Aktütün Karakolu'nun emniyetini sağlayan Bayraktepe'de meydana gelen olaya değindi. Orgeneral Başbuğ, şunları kaydetti:
     ''İlk önce şunu herkesin iyi anlamasını istiyorum. Bu olay, Bayraktepe'de meydana gelen olay, bölücü terör örgütü açısından adeta bir intihar saldırısıdır. Bayratepe'de, çarpışan askerlerimiz açısından ise daha önce de ifade edildiği gibi bu bir kahramanlık destanıdır. Değerli basın mensupları olayın hemen akabinde, her zaman olduğu gibi olayının bütün boyutlarının incelemesi görevi Kara Kuvvetleri Komutanı tarafından, İkinci Ordu Komutanı'na verilmiştir. İncelemenin sonuçlanmasına müteakip, kendine güvenen bütün kurumlar gibi ki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kendine olan güveni tamdır. İncelemenin sonuçlanmasını müteakip elbette, elbette kamuoyuyla paylaşılması gereken hususlar kamuoyuna bilgi olarak verilecektir.''

 TSK BUGÜN HER ZAMANKİNDEN DAHA GÜÇLÜ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Türk Silahlı Kuvvetleri bugün her zamankinden daha güçlü, daha kararlı ve daha azimli olduğunu vurgulayarak, ''Son günlerde yoğunlaşan sistemli saldırılar, emin olunuz ki, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücünü, kararlılığını, azmini arttırmaktan başka hiçbir işe yarayamaz'' dedi.
     Orgeneral İlker Başbuğ, Balıkesir Astsubay Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirilen sancak tevdi töreninin ardından yaptığı basın açıklamasında, ''Son günlerde yoğunlaşan sistemli saldırılar, emin olunuz ki, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü, kararlılığını, azmini arttırmaktan başka hiçbir işe yarayamaz. Bir ordunun bu tip saldırılar karşısında, ki bu saldırılar doğru bilgiye dayanmayan, sınırlarını aşan eleştirilerdir. Bu tip saldırılar karşısında her ordunun vereceği cevap ve tepki bellidir ve bu husus bütün ordular için de geçerlidir. Bu açıdan, son sözüm şudur, dolayısıyla herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet ediyorum'' diye konuştu.

 TÜM VATANDAŞLARIMIZ TAHRİK VE PROVOKASYONLARDAN UZAK KALMALI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, ''Türkiye cumhuriyeti'nin tüm vatandaşlarının tahrik ve provokasyonlardan uzak kalmalarını, sağduyulu ve dikkatli olmasını, dikkatli hareket etmesini özellikle stiyorum'' dedi.
     Kara Kuvvetleri Komutanlığı Astsubay Meslek Yüksekokulu Öğrenci Alayı'nda sancak tevcih törenine katılan Orgeneral Başbuğ, daha sonra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ile Balıkesir Valiliği'ne geçti.
     Başbuğ, valilik binasına gelişinde kendisini alkışlarla karşılayan vatandaşlarla bir süre sohbet etti.
     Daha sonra Vali Selahattin Hatipoğlu'nu makamında ziyaret eden Orgeneral Başbuğ, Balıkesir'in tarihte önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, ''Balıkesir, Kuvayı Milliye hareketinin, bu ruhun ilk başladığı yerlerden birisi. Bu noktada Balıkesir bizler açısından, tarih açısından çok önemli bir yer'' dedi.
     Başbuğ, bazı bölgelerde provokasyonlar yaparak vatandaşlar arasında çatışma yaratmak isteyenler olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
     ''Bu fevkalade tehlikeli bir oyundur. Bunun için bizim bütün vatandaşlarımıza, bu türlü tahriklere ve provokasyonlara alet olmamaları, bunlar konusunda çok dikkatli olmalarını özellikle ifade etmek istiyorum. Bazıları bu tip tahriklere, provokasyonlara girişebilir. Onun için biz Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm vatandaşlarının bu tip tahrik ve provokasyonlardan uzak kalmalarını, sağduyulu ve dikkatli olmasını, dikkatli hareket etmesini özellikle istiyorum. Bu vesileyle sizler vasıtasıyla bunların tüm vatandaşlarımıza duyurulmasında yarar görüyorum. Bu bizim için fevkalade önemli bir noktadır.''



Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,483 µs