En Sıcak Konular

THY UÇAĞINI KAÇIRMA GİRİŞİMİ

15 Ekim 2008 19:45 tsi
THY UÇAĞINI KAÇIRMA GİRİŞİMİ THY'nin Antalya-ST. Petesburg seferini yapan uçağı, bir yolcunun "üzerimde bomba var" diyerek kaçırma girişimi, bu kişi etkisiz hale getirilerek engellendi.

İSTANBUL - THY'nin Antalya-ST. Petesburg seferini yapan uçağı, bir yolcunun "üzerimde bomba var" diyerek kaçırma girişimi, bu kişi etkisiz hale getirilerek engellendi. Uçağın seyrini sorunsuz şekilde sürdürdüğü bildirildi.
     Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, THY'nin Antalya-St. Petersburg seferini yapan uçağın iniş yerine yaklaştığı sırada bir yolcunun hostesle uçağın kaptan pilotuna bir not gönderdiğini belirterek, notta "Üzerimde bomba var. Beni yanınıza almazsanız patlatacağım" ibaresinin yazılı olduğunu belirtti.
     Kaptan pilotun kapıyı açmadığını ifade eden Kotil, "Bu sırada kokpite yürümeye çalışan ve 'Üzerimde bomba var' diyen kişi, yolcular tarafından etkisiz hale getirilmiş. Şu an uçak yoluna devam ediyor" dedi.
     Yolcunun üzerinde, diğer yolcular tarafından yapılan aramada herhangi bir patlayıcı madde bulunmadığını belirten Kotil, bu kişinin alkollü olduğunu öğrendiklerini kaydetti.
     Kotil, uçağın St. Petersburg'a yakın olmasından dolayı da yoluna devam ettiğini söyledi.
     DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal da, Antalya'dan sabah saat 10.45'de St.Petersburg'a hareket eden uçağın kaçırılma girişiminin, Beyaz Rusya'nın Minsk kenti üzerindeyken meydana geldiği bilgisini verdi ve yaklaşık 160 yolcunun bulunduğu Airbus 320 tipi uçağın rotasında devam ettiğini söyledi.

 THY UÇAĞI ST. PETERSBURG HAVALİMANI'NA İNDİ

     Türk Hava Yolları'nın (THY) Antalya-St. Petersburg seferini yapan ve kaçırılma girişiminde bulunulan uçağı, St. Petersburg Havalimanı'na indi.
     Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, saat 14.16'da uçağın St. Petersburg'a inişini sorunsuz şekilde gerçekleştirdiğini söyledi.
     Aka, kaçırma girişiminde bulunduğu iddia edilen yolucunun uçaktan inerken gözaltına alındığını ifade etti.

KORSAN ÖZBEK ASILLI

     Antalya-St. Petersburg seferini yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağını kaçırma girişiminde bulunan kişinin, Özbek asıllı Yasa Rashidov olduğu bildirildi.
     Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka'dan alınan bilgiye göre, St. Petersburg Havalimanı'na sorunsuz şekilde inişini gerçekleştiren uçağın yolcuları uçaktan tahliye edildi.
     Üzerinde bomba olduğunu ifade ederek uçağın istediği yere götürülmesini talep eden ancak daha sonra sakinleştirilen Özbekistan vatandaşı Yasa Rashidov, emniyet güçlerince göz altına alındı.
     Rashidov'un aşırı alkollü olduğu, bu nedenle uçakta taşkınlık yaptığı belirtildi.
     Uçakta Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yolcu bulunmadığı da bildirildi.

RUS MAKAMLARI, THY UÇAĞINI KAÇIRMAK İSTEYEN YOLCUYU TUTUKLADI

    Rus makamları, Antalya'dan havalanan Türk Hava Yolları'na ait uçağı kaçırma girişiminde bulunan yolcunun Saint Petersburg Havaalanı'nda polis tarafından tutuklandığını bildirdiler.
     Rusya'nın ulaştırmadan sorumlu bölge savcılığının sözcüsü Ekaterina Mirichova, Antalya-Saint Petersburg seferini yapan uçağın rotasını Strasbourg'a çevirmesini isteyen 1956 doğumlu bir Rus vatandaşının bulunduğunu söyledi.
     Bu talebi yerine getirilmezse uçağı havaya uçuracağını tehdidinde bulunan yolcunun, herşeye karşın uçak Saint Petersburg'a indikten sonra tutuklandığını belirten Mirichova, olayın ardından uçak kaçırma girişimi için soruşturma başlatıldığını kaydetti.
     Bu arada yolcular, uçağı kaçırma girişiminde bulunan kişinin sarhoş olduğu ve kokpite yaklaştığında başkaları tarafından etkisiz duruma getirildiği yönündeki haberleri yalanladılar.
     Tüm yolculuğun sakin geçtiğini belirten Oleg Kisselev isimli yolcu, inişten sonra kendilerine koltuklarından kalkmamalarının söylendiğini ve muhtemelen şirkete (THY) ait üniformalı kişiler ile pilotlardan birinin yanında oturan yolcuyla konuştuktan sonra onu götürdüklerini anlattı.
     Kisselev, ''Hiçbir olay çıkmadı. Adam direnmedi, bağırmadı, bir kelime etmedi'' dedi.
     Uçak inene dek hiçbir anormallik farketmeyen yolcular, uçağın civarında otomatik silahlı polisleri gördüklerini ve yakınlarının telefon etmeye başladıklarını anlattılar.



Bu haber 413 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,638 µs