En Sıcak Konular

'OPERASYONDAN DÖNÜLÜRSE TÜRKİYE'NİN KONUMU SARSILIR'

18 Kasım 2007 22:28 tsi
'OPERASYONDAN DÖNÜLÜRSE TÜRKİYE'NİN KONUMU SARSILIR' CHP Genel Başkanı Baykal, "Geri dönüşün bedelini Türkiye'nin saygınlığı, ciddiyeti, etkinliği ödemeye başlar. Türkiye'nin konumunu sarsarsınız" dedi.

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, terörle mücadelede Türkiye'nin sınır ötesi operasyon yapması gerektiğini belirterek, "Geri dönüşün bedelini Türkiye'nin saygınlığı, ciddiyeti, etkinliği ödemeye başlar. Türkiye'nin konumunu sarsarsınız" dedi.
ATV'de yayınlanan ''Doğruya Doğru'' programına katılan Baykal, Türkiye'nin sorununun, Türkiye'deki terör örgütünün Irak'ta konuşlanmış olması ve Iraklılardan destek görmesi olduğunu belirterek, Türkiye'nin, Irak'ı ve Irak'taki herkesi terör örgütünü oradan çıkarmaya ikna etmesi gerektiğini söyledi. Askeri operasyonu göze almadan, bu konuda kimseyi ikna etmenin mümkün olmayacağını savunan Baykal, sınır ötesi harekat konusunu desteklediklerini yineledi.
"Askeri müdahale, tartışma götürmez Türkiye'nin hakkıdır ama biz bunu yapmak istemeyiz, tercih etmeyiz ama derhal müdahale edeceğimizi gösterelim diyoruz" görüşünü dile getiren Baykal, Türkiye'nin yaptığı askeri müdahalenin genişlemeci bir anlayışla yapıldığına dair bir kanaat oluşmasının engellenmesi gerektiğini ifade etti.
DTP'ye kapatma davası açıldığının hatırlatılarak, bu ihtimali nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Baykal, "Terör sorunuyla karşı karşıya olan hiçbir çağdaş demokrasi, terör örgütünü kabul etmeyen, himaye etmeye çalışan, onu onore etmeye çalışan, ona destek veren herhangi bir siyaseti, demokratik yapının içinde kabul etmez" dedi.

Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,651 µs