En Sıcak Konular

TÜRK:''BU HALKI KARDEŞLEŞTİREMEDİNİZ''

14 Ekim 2008 15:50 tsi
TÜRK:''BU HALKI KARDEŞLEŞTİREMEDİNİZ'' DTP Genel Başkanı Ahmet Türk," Eğer bu halkı kardeş görüyorsanız, yanınızda duranların kimliğini, kültürünü nasıl inkar edersiniz. Kardeşleşmenin yolu buradan geçer" dedi.

ANKARA - DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürtlerle Türklerin "kışlada yan yana, öğrenci yurtlarında yan yana, okullarda aynı sıralarda oturduklarını" söylediğini belirterek, "Evet yan yana olduk, ama bu halkı kardeşleştiremediniz. Eğer bu halkı kardeş görüyorsanız, yanınızda duranların kimliğini, kültürünü nasıl inkar edersiniz. Kardeşleşmenin yolu buradan geçer" dedi.
     Türk, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Hükümetin, Kürt sorununun çözümü konusunda "bir reçetesi bulunmadığı" iddiasıyla "Kürt sorununun çözümü çok basit. Sorunun çözümü için operasyonlara harcanan para 300 milyar dolardır" diye konuştu.
     CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "Herri Batasuna'nın kapatıldığını, DTP'nin de kapatılabileceğine" ilişkin sözler söylediğini belirten Türk, "DTP, sorunu, Türkiye bütünlüğü içinde çözme mantığına sahip. Sayın Baykal, önce 12 Eylül Anayasası'nın karşısına çıkıp dursun. Anayasa değişikliğine izin vermeyecek, sonra birilerini suçlayacaksın" diye konuştu.
     Türkiye'nin yeni bir sürece girdiğini, sadece belli bir bölgede değil, ülke genelinde olağanüstü hal uygulaması başlatılacağını ileri süren Türk, "Getirilmesi düşünülen değişikliklere baktığımızda, bütün Türkiye'yi olağanüstü hal bölgesine dönüştürecek anlayışın olduğunu görüyoruz. Ülkeyi, güvenlik karakoluna dönüştürecek yeni anlayışla hareket ediliyor. Gelin yanlışıyla doğrusuyla, artısıyla eksisiyle artık diyalog kuralım. Bu ülke insanı ancak öyle kucaklaşabilir. Kürt sorununun çözümü buradadır." dedi.
     Türk, Kürtçe yayın yapan Azadiye Velat Gazetesinin kapatıldığını belirterek, bu gazetenin yaşamını sürdürmesi için herkesi abone olmaya davet etti. DTP'li milletvekilleri, Adaziye Velat gazetesini ellerinde tutarak destek verdiler.
     Ergenekon davasının 20 Ekimde başlayacağını anımsatan Türk, Ergenekon'la ilgili her şeyin ortaya çıkarılması amacıyla değişik tarih ve illerde miting düzenleyeceklerini bildirdi.
     DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da Mecliste oturma eylemi yapmaktan vazgeçtiğini bildirerek, "Yaşanan hassas süreci dikkate alarak, oturma eylemimden vazgeçtiğimi ifade etmek istiyorum" dedi.

Bu haber 470 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,685 µs