En Sıcak Konular

MHP'DEN BAŞBAKAN'IN, ''MUHATAP ALMIYORUM'' SÖZÜNETE TEPKİ

14 Ekim 2008 18:38 tsi
MHP'DEN BAŞBAKAN'IN, ''MUHATAP ALMIYORUM'' SÖZÜNETE TEPKİ MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''Başbakanın muhatabı, Başbakanlıkta ihale ve proje takipçiliği yapanlardır. Başbakanın muhatabı, yolsuzluk dişlileridir'' dedi.

ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''Başbakanın muhatabı, Başbakanlıkta ihale ve proje takipçiliği yapanlardır. Başbakanın muhatabı, yolsuzluk dişlileridir'' dedi.
     Vural, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında yaptığı eleştirilere, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Muhatap almıyorum'' yanıtı vermesi ile AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün'ün açıklamalarına tepki gösterdi.
     Başbakan Erdoğan'ın, Türkiye'yi yönetmekteki zafiyeti ortaya çıktıkça hırçınlaştığını iddia eden Vural, ''Başbakan Erdoğan'ın, 'muhatap almıyorum' ifadesi aslında hazin bir sondur'' dedi. Bunun, milleti muhatap almayan bir zihniyetin tezahürü olduğunu ileri süren Vural, şöyle konuştu:
     ''Çiftçimize, 'Ananı da al git' diyen bir başbakanın muhatabı, MHP olamaz. Şehitlerimize 'Yan gelip yattılar, kelle' diyen bir başbakan, MHP'nin muhatabı olamaz. PKK ile ateşkesten medet uman biri, MHP'nin muhatabı olamaz. Millete güvenmeyip, Yasin El Kadı'ya güvenenlerin muhatabı, MHP olamaz. Barzani'ye ricacı olanların muhatabı MHP olamaz. İnanç hortumcularını koruyanların muhatabı, MHP olamaz. Terörist başına sayın diyen başbakanın muhatabı, MHP olamaz. Başörtüsünü istismar etmek yerine, çözüm yolu önerenleri, 'tuzak kurdular' deyip, çözmek istemeyenlerin muhatabı, MHP olamaz. Esnaf kepenk kapatırken, köylü toprağını ekemezken, vatandaş borcunu ödeyemezken, 'işler yolunda' diyen bir başbakanın muhatabı MHP olamaz. Milletini muhatap almayan hiçbir siyasetçi, MHP Genel Başkanı'nın muhatabı olamaz ve onu anlayamaz.''
     Vural, milletin, terörle mücadele edecek, yolsuzlukların hesabını soracak muhatap aradığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     ''Başbakan Erdoğan, Büyük Ortadoğu Projesinin eşbaşkanıdır. Medeniyetler ittifakı eşbaşkanıdır. Artık onun muhatabı ABD Başkanı Bush, düğün şahidi Berlusconi, aile dostu Karamanlis'tir. En güvendiği kişi, Yasin El Kadı'dır. Kardeşi Barzani, sayını da o malum kişidir. Başbakanın muhatabı, Başbakanlıkta ihale ve proje takipçiliği yapanlardır. Başbakanın muhatabı, yolsuzluk dişlileridir. Başbakanın muhatabı, aydınlıktan kaçan fener kullananlardır.''
     Başbakan Erdoğan'a, ''Seviyeli ol, sorumlu ol. Haddini bil. Senden büyük millet var, millet iradesi var, Allah var'' diye seslenen Vural, Erdoğan'ı millete saygılı olmaya davet etti. Vural, ''Eğer Başbakan olarak millet muhatabın değilse, çek git'' dedi.
     Vural, Erdoğan'ın, MHP'nin terörle mücadeledeki görüşlerine karşı, AK Parti grup başkanvekilini kışkırttığını öne sürerek, ''Sayın Başbakan, mert ol, yürekli ol. Sana hodri meydan. Türkiye'nin meseleleri konusunda açıkça, yüreklice bizimle tartışabilecek cesaret varsa, minderden kaçma, milletten kaçma'' diye konuştu.

Bu haber 419 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,187 µs